logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Vigna vecina nepretenciozan kulture

Vigna najvise nepretenciozan kulture povrca

veliki interes medu mahunarki obitelj Vigna Kina. To je najprihvatljiviji i nepretenciozan kulture.  U hranu konzumirati u crni grah grah i kukuruz. Leaf grah (rame), nisu imali pergamentu sloj, karakterizira visoka okus kvalitete. Oni se koriste u hrani (u kuhana, przena i konzervirano) u fazi mlijeka zrelost, kada je duljina crni grah je manji od 50 cm na sadrzaj proteina pun graha lopatica nadigrati i ribe u blizini mesa.

Biljke su visoke, debele, kovrcava, cesto dosezu visinu od 2 metra ili vise. Listovi su veliki, tamnozeleni, s tri lista. Peduncles duge, koji se nalazi u listu pazuscu, s 2 ¬ 8 ruzicaste, ljubicaste ili bjelkast cvijece.

Rani sorti grah-crni, kao u pravilu, grm, i kasno-penjanje i najproduktivniji. Grah svjetlo ¬ zelena s crvenkastim mjesta, uske i duge. Mladi za nadmetanje grah iz robnih pocetnim razredima imaju duljinu od 30 do 50 cm, a navijanje zrelih crni grah grah doci do 80-100 cm u sirinu i 1,5 cm

svoje sjeme imati razlicite boje i velicine. Najvredniji su sparoge vrste graha koje sadrze i do 10-20 kom. sjemena.  Vigna izuzetno zahtjevna za toplinu i dobrom svjetlu (iako malo moze hladu pomak), i otporan na visoke temperature.

Ne to ne samo podnijeti lagani mraz, ali dugorocno smanjenje temperature. Dakle, zemljiste za uzgoj usjeva to bolje rasporediti na jug ili jug ¬ zapadnoj padini u dobro zaklonjena od hladnih vjetrova mjesto.  Vigna mogu rasti u razlicitim tlima, podnosi, cak i sa kiselinom. Najbolji prekursora na to, kupus, krumpira, krastavac, rajcica. U jesen kopanje tla treba na greben od 0,5 m 2 kante od komposta, 1 zlica. l. superfosfat i kalijevog gnojiva u proljece i 1 TSP. urea.

Rastu kao crni grah grah i povrce, sadnja sjemena u tlu ili metodom sadnica (rano sazrijevanje sorte). Prije sjetve sjeme grah-crni po mogucnosti u toploj ruzicastoj otopinu kalij permanganata za 30 minuta.  Sjeme se sije na naselili toplog vremena (temperature iznad 15 ° C), tako da sadnice ne spadaju u proljece mraz. Sjetva zajednickog sa prolaze i udaljenosti od 60-80 cm u redu 10-12cm.

Sjemenke su pokopani na dubini od 4-5 cm, nakon sjetve cvijet krevet sakriti film ranije klijavost sjemena i prijateljske kao sto su klijati, kada temperatura tla 15 ... 20 °.  Sadnica ranih sorti dospjelih se uzgaja za 30 dana u torfoperegnoynyh kocke velicine 7x7 cm, a sadi se u zemlju nakon opasnost mraz u proljece.

Dakle, u hladnom vremenu puca i sadnica pokriti filma. Odrastao i postao jaka biljke lako mogu tolerirati pad temperature.  Briga za sadnju je navodnjavanje vrijeme od 10-15 dana, lijeci izmedu redova, weeding i hranjenje istom povrca grah. Tall sorte crni grah na pola pozeljno imati i rasti zajedno s kukuruzom.

Zalijevanje je posebno potrebno u korijenu, jer nedostatak vlage u tlu moze uzrokovati pupoljak uveok u biljkama. Jedan od navodnjavanja treba kombinirati s gnojidbe rjesenje divizma (1:20) ili ureu (1 tbsp. L. kantu vode).  Grah pocinju da se okupe oko 10-12 dana nakon formiranja jajnika, kada je sjeme dosegla velicine zrna kukuruza. U ovom trenutku grah su najvise socan, mesnat list. Zetva grah ponoviti. Vise postrojenja za prikupljanje mlade ostrice, vise ce rasti nove.

Dakle, sjeme dovoljno lijevo 1-2, primjerice, u isto vrijeme ukloniti preostale voca i koristiti ih za hranu.  Grah se bere u 4-6 tjedna, a ako postoji nekoliko razlicitih varijanti za preranost je mnogo vise. Iz jednog biljka uz pravilnu njegu moze se ukloniti vise od 100 mahuna sa ukupna masa prelazi 2,5 kg.  Ako raste crni grah zita, a da bi se dobio suhi lopatica za izradu cajeva i tinkture, grah ostaju na biljci dok potpuno zrela i suha.

Wignerov jesti grah. Mladi socan ostrice, kada sjeme ih ne prelaze u velicini zrno kukuruza koristi za napraviti razlicite salata jela. Zrele sjemenke koje su dobro kuhana meka i ugodna mirisa, juhe i grickalice.

Zeleni grah moze biti slani i ocuvana.  Caj od graha grah-crni- lijek u bolestima srca i bubrega. Grah sadrzi tvari koje su vrlo korisne u dijabetes.  Osim toga, Vigna i ukrasne kao penjac. Dakle, moze se koristiti za uredenje okolisa porches, sjenice, loggie i balkona.

Stranica mogu poslati crni grah uz ogradu ili na mjesto u blizini gospodarske zgrade, gdje je zemlja obrasla korovom opcenito.  V. Loiko Na temelju materijala gazetasadovod.ru

Povezani postovi:
  1. tikvica
  2. squash

Vigna Kineski, squash, Vigna, tikvice, klice

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce