logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Vigna godisnja biljka

Vigna godisnja biljka povrca

Vigna (krava grasak, brokula, grah) godisnji mahunarki. Ona dolazi iz srednje Afrike. Ova kultura od davnina je poznato naroda Afrike i Azije. U SAD-u je narasla kao krmnog bilja. Jedan od sorti grah-crni sa sparogama mesnatih mahuna interesa kao povrce obrezivanje, a to je siroko uzgaja u vrucim klimatskim uvjetima. Vigna dobivanjem popularnost medu ruskim i vrtlari, mnogi su poceli rasti na balkonima i terasama.

Mladi ostrice grah-crni bogata secerima, mineralnih soli, vitamina C, B skupine, pro-vitamina i drugih fizioloski aktivne tvari. Mahuna i sjemenke vignyistochnik proteina i skroba. U hranu konzumirati mlade socan tijelo s ostricom koja ispunjava prostor izmedu vrata, kao i zrele sjemenke. Od lopatice se priprema Salate, juhe, predjela.

Mogu konzervaciju i zamrznuti. Zrele sjemenke su razlicite ugodnu aromu i dobro kuhana mekana, i stoga su kuhani juhe i napraviti zalogaje. Vignahoroshy dijetetski proizvod. Njezina ramena pomaze da se smanji koncentracija secera u krvi. Uvarak od sjemena i biljaka ima jak diuretik djelovanje.

Poultices od grah-crni brasna kako bi se s uzavre. Na bioloska svojstva slicna Vigna grah. Postoje grm, polukustovye, puzanje i penjanje oblika. A sprej obliku, kao u pravilu, najranije i najproduktivnije i vyuschiesyapozdnie.

Visina biljke grm sorte 30-40 cm, 80 cm vyuschihsya60 Listovi su veliki, trilobed. Cvijece i grah upareni. Pods su uske, blijedo zelena s crvenkastim mrljama.

Svaki senzor oko 28 sjemenki u obliku bacve i zaobljeno. Vignasamaya termofilne svih mahunarki. Sjemena poceti klijati na temperaturi od 10 15 'C, hladnjak vrijeme, oni mogu trulezi. Sadnice su ubili mraz, -1 'C. Na temperaturi od 23 `S grah-crni lisce izgubiti boju i zelene pozute.

Ako tijekom cvatnje hladno i kisovito vrijeme, cvijece jesen. Optimalna temperatura za rast biljaka i razvoj u 2025 'C. Kultura je kljucan za svijet, posebno na mlade dobi, ali tolerira hlad. Vignarastenie kratkih dana, ali neke vrste rastu dobro i na dug dan.

To hygrophilous, ali u mladoj dobi moze tolerirati susu. Kasnije nedostatka vlage uzrokuje odbacivanje pupova i formiranje grubo, malo voca. Medutim, waterlogging je takoder nepozeljno, jer suspendiran razvoj biljaka i smanjene prinose.

Kultura je najvaznije za plodnost tla. Na temelju materijala www.ovsad.ru

Povezani postovi:
  1. njegovati sadnice rajcice
  2. Rajcica

grah, Vigna, klice, brokula, grah, salata

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce