logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Vigna brokula

brokule klice Vigna

obitelji grah.  Vigna sparoge - kultura Ukrajine i Rusije je relativno nova, ali to je sasvim uobicajeno u tropskim i suptropskim sirinama (Diljem svijeta kao cjeline zaposljava vise od 5 milijuna hektara). Glavni usjevi su koncentrirani na africkom kontinentu, kao iu Kini i Japanu.

U smislu znacajki Vigna je najblizi sparoga (dijabetes) sorti graha (ponekad pogresno nazivaju ovu vrstu graha), ali Ona se razlikuje od strukture lisca i vrlo dugo (9-10 cm) bo6ami, "ostrice". Visina biljke - 50-150 cm, korijenski sustav je snazan, lisce su veliki, trifoliate. Vigna - Izborni samooplodnih.

U usporedbi s drugim mahunarki Vigna najmanje svjetlo zahtijevaju i dobro se podnosi sjencanje, ali je slaba mraza otpora. To ne tolerirati najmanji mraz, sjemenke pocinju klijati da na temperaturi 12 ° C. Optimalna temperatura za rast i razvoj - 24 - 28 C, vrijeme cvatnje i sazrijevanja sjemena - 26-28 C, velika toplina smanjuje stope rasta.

U grah-crni daje relativno niske. Trajanje raste sezone - 80 do 200 dana (ovisno o razlicitim).  Kratki dana izrazen. Vecina kultivara u dugo- dan kasnjenja i vegetacije nema vremena za zetvu.

Wignerov koristiti kao crno-eyed grah, grah u hrani konzumiraju mlijecni i mlijecno-vosak zrelost kuhana, pirjana i przena, a juhe i variva, takoder mozete dodati sol i marinirati. "Ramena" vrlo grah-crni hranjiv i sadrze visok postotak proteina. Sjeme sadrzi izmedu 24 do 28% proteina, 60-63% ugljikohidrata, 1,0 do 1,3% masti.

Caj od suhog "lopatice" je korisna kod dijabetesa, bolesti jetre, bubrega, srca, s losom vid, kao i anemija i bolesti gusteraca.  U mnogim zemljama jugoistocne Azije, kao iu SAD-u i Velikoj Britaniji crni grah sjemena su popularna kao vitamin proizvoda.  Crni grah je takoder siroko uzgaja kao zeleno gnojivo. Zelena tezine nakon zetve ide hraniti goveda, svinja i ako vam pari sjemena, koje su formirali vise masnoce.

Sluzbeno priznati sorti crni grah u Ukrajini i Ruske Federacije br. Zbog teskog kratkog dana, pod nasim uvjetima moze se uzgaja najmanje 5% vrsta grah-crni. Najmanje ovisi o duljini dana sorti posebno uzgojene i Yunanskaya na ruski uvjetima i velicine sibirskog katedrale. Vrijeme vegetacije crni grah sorte su podijeljeni u tri skupine: rano sazrijevanje (60-70 dana), srednje (70 - 100 dan) i kasno (150 dana).

Poljoprivredna i uvjete za uzgoj grah-crni imaju puno toga zajednickog toga graha i graska, ali mnogo manje zahtjevne Vigna do tla. Podrska za grah-crni je potrebno.  Bez izgovara znacajke (kao sto su grah), raste  Iako Vigna termofilne, sadnica nacin na koji je odrastao rijetko, i obicno ne u plastenicima, staklenicima i solarne u (rano sorti da se smanji vrijeme zrenja).

Na otvorenom terenu sjeme se sije u isto vrijeme kao i grah - nakon ono sto prolazi kao prijetnja povratak mraz i tlo zagrijava se do 13-15 ° C na dubini od sjemena plasmana (5 - 7 cm). Sadnice se obicno pojavljuju u 10-12 dan.  U ciste kulture grah-crni obicno se sadi kao privatni nacin: udaljenost izmedu redaka 60-70 cm izmedu biljaka u redu - 80 cm u uzgoju stablo ili uz ogradu moraju osigurati da je razmak izmedu biljaka je 50-65 cm

Tijekom cijele sezone grah-crni dovoljno zalijevati 2-4 puta (ovisno o vremenskim uvjeti).  Kao i grah (samo dva po sezoni). Ostala skrb  Tijekom razdoblja uzgoj usjeva treba 2-3 puta proryhlit.

Weeding provodi prema potrebi.  Zrenja grah-crni jako dugo, tako da usjeva je uklonjena kao sazrijevanja. Izvadite plod treba kad postanu gusta i slomiti s skripanje.

Zasto brinuti, iz kojeg za obranu  Stetocine i bolesti - kao i druge mahunarke. Na temelju materijala vegies.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica narodni lijek
  2. Vigna ove vrtne biljke
  3. dotjerivanje Vigneau
  4. Krastavac

sparoge grah, grasak, Vigna, izdanci

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce