logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Prednosti grahcrni

Prednosti grah-crni sadnica

U Ukrajini, strucnjaci i entuzijasti su vec upoznati s ovom prekrasnom biljka i raste u svim regijama. P Crni grah povijesne domovina zapadnoj Africi, gdje je 5-6 tisuca godina prije biljka je pripitomljen uz sirak i proso africka. Cak i na tom antike, raste na Bliskom istoku, Indiji i Kini.

To je sada siroko uzgaja u Nigeriji, Brazilu, Haitiju, Indiji, Australiji i SAD-a. U Europi, Vigna raste kao kultiviranih biljaka u Bosni i Hercegovini. Prema za hranu i poljoprivredu Organizacija (FAO), u svijetu svake godine 7,56 milijuna tona crni grah sjemena do 12,76 milijun hektara. Glavna prednost je visoka grah-crni susom, topline i soli otpora, sto omogucuje da raste usjeva izravno sjemena, kao i stocne hrane, povrca i Zelene biljke.

Klimatski uvjeti u stepama Ukrajine idealni su za uzgoj svih vrsta ove biljke. U izgledu je vrlo slican Vigna grah. Ova godisnja biljka sa trojni lisce i bijeli, ljubicasti ili blijedo-zutim cvjetovima na dugim peteljkama. Cvatnje u vrijeme od jutra do popodne.

Proizvodi racemes od 3-7 cvjetova. Biljke su usporava kao grm oblik, i visok i kovrcava do 3 m. Pods su okrugle, zelene ili ljubicaste paprike imaju duljinu od 10 do 30 cm ima sparoga sorti povrca crni grah grah vrlo su natjecaj i moze doci do duljine do 100 cm!

Vigna karakterizira znacajna sortnog raznolikost, koja je izgradena na Medunarodni institut za tropska poljoprivreda (ITA), sa sjedistem u Nigeriji. U Ukrajini, za sada uzgaja amatera sorti graha do 70 cm, Ponekad mozete pronaci collectible sorti iz Kine, Sjedinjenih Drzava i zapadne Europe. Sve sorte spektra crni grah (Vigna unguiculata) pripada cetiri podvrste, i povrca sortak dva: na jugu, ili krava, graska (subsp.

Unguiculata) i sparoga (subsp. Sesquipedalis) . Ocjene prvi podvrste su podigli prvenstveno za ukusne male sjemenke s crnim okom, koje su lijepe. Takve vrste se nazivaju "crni-Eyed Peas" (Black-eyed pea).

U mediteranskim zemljama i Sjedinjenim Americkim Drzavama sto je ljubav, sigurno je sluzio kao prilog za Novu godinu. Udarnim Cinjenica je da o njemu, cak i pjevajuci pjesme. Dovoljno je podsjetiti na odredene grupe " Black Eyed Peas ". Sparoge sorte su siroko distribuiran u jugoistocnoj Aziiv Kini, Japanu i Koreji. U Europi, susreli su se pod razlicitim nazvaniyamisparzhevye grah, Kineski dugo grah, zeleni grah, sparoge, zidovski sparoga, sparoge dolihos, diva grah, i mnogi drugi. Oni rastu i amateri u Ukrajini.

Vecina sorti penjaca, s vrlo dugim mahuna koje se koriste za pripremu razlicitih jela, a takoder su pogodni za susenje i zamrzavanje. Medu njima su sorte s dugim grah - 'Metro1, "Cobra", "Katedrala", itd. Vecina kratkog dana i kasno sorti, ali u suhim i vrucim uvjetima stepa savrseno zrela i oblik prinos visi nego u grah.

Sparoga kovrcava sorte moze se koristiti kao ukrasna biljka za uredenje balkona. Osim toga, oni se mogu koristiti u hortikulturi. Razlicite vrste grah-crni u svakom izlozbi zive biljke i sjemenke. Zahtjevi za rast biljaka i razvoj zbog genetske karakteristike, koje se formiraju u vrucim i aridnim uvjetima subtropics do kratkog trajanja dana.

Unatoc cinjenici da je sjeme poceti klijati na 12 `C, najpovoljnije uvjete za klijanje, kada temperatura tla iznad 17 'C. Optimalna temperatura za rast biljaka i stvaranje visoke prinosa indeksa iznad 25 'C. Vigna ne podnosi smrzavanje, a pri niskim temperaturama tla odgodeno klijanje. Ova kultura nije posebno zahtjevna na plodnost tla, ali to bi trebalo biti dobro drenirana i imaju pH 5,5 - 7,0.

Navodnjavanje biljka reagira pozitivno, ali to je sve dobro i plodnih po kisi-hranjene uvjetima. Vigna se ne boji atmosfere suse, veliku otpornost na susu daleko premasuje grah. Dakle, ta kultura s pravom moze zauzeti svoje zasluzeno mjesto ne samo u privatnom vrtu, ali iu industrijskim hortikulturi. Vegetacija traje 100-120 dana.

Vina formirane do 200 prekrasne cvjetove, s vanjskim nectaries na sepals. Ove nectaries posjecuju oprasivanje kukcima. Medutim, Vigna se odnosi na samo-oprasivanje biljaka, iako ponekad mogu biti oprasuju i insekata. Pocetak cvatnje penjanja vrsta u Kijevu promatranom sredinom srpnja. Optimalno vrijeme berbe mladih grah "na noz" pada na 7-10. dan nakon oprasivanja.

100 g kuhanog graha sadrzi 47 kalorija, 0 g masti, 0 mg kolesterola, 8 g ugljikohidrata, 3 g proteina. Smetnje odredeni broj grah-crni daje 17% RDA vitamina, vitamin C 31%, 2% od zeljeza i 5% kalcija u 2.000 kalorija. Prema kineskoj i americki znanstvenici su posebno vrijedna niz s crnim sjemenkama, koje se ne akumuliraju teske metallykadmy i olova.

Jedenje sjemena zahtijeva prethodno namakanje za 12 sati, ili kipuce za 80 minuta. Znanstvenici Centra za Nigerijski grah-crni genetskih resursa u ovom nacinu pripreme sjemena za hranu tocke smanjenje antipischevyh tvari na sigurnu razinu: 8 puta tripsinav inhibitori, alkaloidovv 19 gemaglutaminav 5, cijanogen glucosides - u 16. i tanini - 3 puta.

U povrce crni grah plodoreda moze se postaviti nakon krastavac, luk, Rajcica, korijene, izbjegavanje izravnog plasmana nakon rodbine, to jest, grasak, grah i ostale mahunarke. To cini dobro koristiti nakon ucinka organskih gnojiva u narednih 2-3 godine. U jesen kopanja doprinijeti fosfora i potasa se po stopi od 30 g superfosfat i 15 g kalij soli 1 m2. Kao sto je koristenje dusika nitrata gnojiva amonijevog (10 g/m2), koji je napravljen u proljece prije sadnje.

Hvala Vigna rhizobia bez ikakvih poteskoca, popravci dusik iz zraka, ali u ranim fazama rasta nakon klijanja, a posebno u hladnom vremenu, postoji deficit. Kao sto je slucaj s druge mahunarke, povecanje produktivnosti vignydo 30% promatranih u uvodu bora, mangana, cinka i molibdena mikronutrijenata. Kasni sadnja datumi bi bilo moguce platiti vise pozornosti na pripremu povrsina za sjetvu pripremi.

U tom smislu, provesti malciranja teske drljace i dva ili tri uzgoj. Vigna, kao i druge mahunarke, dobro reagira na lijecenje sjemena biologics, sto omogucava dobivanje kvalitetnih, ekoloski sigurne proizvode. Za sjemenje i biljke koriste bioloskih proizvoda temelji se na bakterije, Rhizobium, Azotobacter, Bradyrhizobium, Pseudomonas.

Inokulacija je osobito vazno kad nema rotacije mahunarki. Kako bi se tretiranje sjemena se koristi uglavnom domace proizvodnje biologics, ukljucujuci i povecanje intenziteta azotfiksatsiiAzotofit, Bajkalsko EM-1, nitragin, Rizogumin, Filazonit MC. Za kontrolu bolesti preporucuje se koristenje droga Agate 25-K, Psevdobakterin-2 Fitotsid.

Optimalna sadnje datumi podudaraju s temperature tla na dubini od 10 cm 14-15 `C, sto je nesto kasnije od dinje, krastavce i grah. U stepa, takvi uvjeti javljaju nakon 10. svibnja, a lesostepiposle 20. svibnja. Osim toga, ovi datumi sjetve bi bilo moguce u potpunosti izbjeci proklijavanje kasno proljece mrazova. Sadnja sheme ovise o naviku biljaka. Bush sorte se siju u programima koji su doneseni za grah: sirok sirine metoda redak razmaka od 70 cm

Raspored dubine obicno do 5 cm, razmak izmedu biljaka je 10-15 cm dobiti prijateljski sadnica prije i poslije sadnje se vrsi pakiranje tla.

Penjanje sorte se siju u svjetlu sorti koristi podrzava. U proizvodnji uglavnom koriste dva nacina oblikovanja rasteniyna resetka i kolyah.P Patuljak kulture najjeftiniji. Za kule koristenje drvnog otpada od lokalnih grma polova ili uvezene bambusa. Nasa opazanja pokazuju da bi se poboljsala stabilnost stupova sjetve se provodi pod sheme 50x50 cm svaka i prepun dva ili tri sjeme.

Na pocetku stvaranja maticnih puzanje skup potpore, koji povezuju na vrh. Ispada vrsta "satora" u cetiri stupa. Stabilnost biljke "doma" u vjetar dovoljno za dobivanje visoke prinose. Medutim, u ranim fazama rasta i puzanje glavna stabljika od mnogih strane moraju pronaci odgovarajucu podrsku. Za promjenu krajolik u vrtu mogu biti izradene od grah-crni pravi sator. U tu svrhu potrebno je sijati sa sirokim prolazima (do 1,5-2,0 m).

Rupa je rupa mjesto na udaljenosti od 45 cm i posijati 2-3 sjemena. Od pocetka rasta glavnih stabljika puzanje koso postavljen lezaj, povezivanje njihovih vrhova. Mjesto na vrhu gredu. Vigna raste brzo da joj, i dugo grah, mali zeleni zmija kao sto su, ce se objesiti u tim egzoticnim sator. Treba napomenuti da pokusa koristiti live podrska iz kukuruza ne daje ocekivani rezultat.

Kukuruz uvelike zamagljuje svjetlo zahtjevne biljke grah-crni. U isto vrijeme, sinteticka mreze, koji su nasiroko koristi u modernoj hortikulturi, su pokazali visoku ucinkovitost u stanje glavnih slijetanja svake 1,5-2 m, a uzduzni zice za zadrzavanje. Inace, veliki vegetativni masa i prinos grah-crni grah, nakon vjetra i kise prekinuta neto. Vigna i prianja na mreza, ograde i ukrasne resetke.

Da biste ubrzali nicanje mogu se koristiti agrovolokno, koje nisu uklonjene prije pojave puzanje stabljike. Cluster tehnologiji moze uspjesno rasti u crni grah sadnice. Starost rassadydo 25 dana.

Long vegetacije zahtijeva vise weeding, upute za podrzava iskrivljeni stabljika i preljevom neplodan odojak. Borba protiv bolesti i stetnika preporucuju samo za sjemena usjeva. Zetva se obavlja u jutarnjim satima svakih 2-3 dana.

Ostrice brzo rasti, sto smanjuje kvalitetu u kuhanju. Stoga, sorte s kratkim grah bere grah mladi u duzini od 15-20 cm, a sa dlinnymipri duljine 30-40 cm, se bere prije postizanja dvije trecine maksimalnu duljinu. Tezina 10 ostrice u varijanti s kratkim, bob je 40-50 grama, s dugim - 100-130,

produktivnosti sparoga grah penjanja ocjene do 3 kg/m2, a bush - na 1 kg/m2. Bush nakon zrenja sorata nude ukusne sjemenke koje su kuhana mekana brze nego grah. Za razliku od upletena grah berbu grah-crni lopatice cesto nastavljaju sve do prvih jesenskih mrazeva.

Povezani postovi:
  1. patlidzana

grasak, patlidzan, klice, Vigna, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce