logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Plodovi grahcrni

Voce (grah), grah-crni, ili sparoga grah, imaju visoku hranjivu vrijednost. Oni su bogati zeljezom i soli kalcija, kao i biljnih bjelancevina. Sadrzanim u Wignerov bitne kiselina i vitamina. Crni grah grah u mlijeku i mlijecnim-vosak fazi se koristi u kuhane, konzervirane i suhe, one su takoder zakuhati caj.

S obzirom na prehrambene svojstva crni grah se preporucuje za bolesti srca, jetre i ostecenja bubrega, gastritis, smanjena sekrecija zelucane zlijezde, secerna bolest. I koristiti ga za hranjenje stoke. Vignavyuscheesya biljka. Duljina voca doseze 100 cm, shirina1, 5 cm To je kultura termofilne. Sadnice su osjetljive na mraz, ali odrastao i postao jaka biljke lako mogu tolerirati pad temperature. Vigna susa otporan, ima djelomicnu sjenu.

Moze rasti u kiselom i alkalnom tlu, ali radije plodna. Raste sezona traje 120 dana. Tehnologija uzgoja grah-crni.

Razvijajte grah-crni u mnogo isti kao od povrca grah. jesen kopanje u tlu cine ) S): superfosfat30 i klorid kaliy20. Proljece do pocetka sadnje kopaju rov na dubini od bajonet pik, to sezona sa humusom i mineralnim mjesavina vrt, koji se zatim temeljito pomijesan sa zemljom.

Da produljiti razdoblje koristenja, grah-crni, s pocetkom u travnju, zasadeni u tri datuma u razmaku od 1020 dana. Sprouted sjemena uvjetovano za 20 min u jake otopine kalijeva permanganata ili tretiraju s bakterijskim gnojiva, na primjer nitroginom. Crni grah sije u redove na niz 4060 cm jedan od drugog (udaljenost izmedu sjemenki 810 cm).

Onda postavite luk i prekriven folijom, pod kojima se vrlo brzo puca pojavljuju. Krajem svibnja, dodatno grijanje nije potrebno, tako da crni grah sije na redovitim kreveta ili uz ogradu. Razmak izmedu redova od 80 cm izmedu rasteniyami6070 vidjeti Pogodno i krug 30 x 30 cm Nakon sadnje malca kreveta s treseta ili drugih materijala ryhlyaschimi.

Pocetkom lipnja, kada je opasnost od smrzavanja je proslo, film okvir i pucati, te uspostaviti biljka vertikalne nosace, osim ako su zasadena s suncokreta ili kukuruza. Izmedu podrzava povuci uzad ili zice (prvi po, a zatim ici zajedno) kako bi dobili celiju velicine 15 x 20 cm Njega je hoeing, weeding, vezanje biljaka. Tijekom popustanje crni grah malo krumpir. Mlade biljke ne podnose hladnije temperature, pa hladno valovi luke filma.

Ako je potrebno, sadnju zali. U fazi pupi grah-crni hranjena s otopinom mineralnog gnojiva (g po 10 litara vode): superfosfat15 klorid kaliy5. U tom je dodan broj tableta ili traga 100 g pepela. Maticne prischipnut preporuceno na visini od 22,5 m, u suprotnom ce rasti sve do kasne jeseni i zetve ne imati vremena za sazrijevati.

Ako je crni grah se uzgajaju u filmu, pocnete berbe krajem lipnja, pocetkom srpnja, bez filma. Na temelju materijala agronomiy.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. patlidzana

grah, Vigna, patlidzan, rajcica, brokula, grah, povrce

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce