logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Za squash biljka rasla normalno

Za squash biljka obicno uzgaja tikvice

Jakobove kapice - previse bundeve. squash je jednogodisnji vrt biljke i pripada obitelji Cucurbitaceae. Squash je vjerojatno da ce umjetno uzgojenih vrsta bundeve, kao u divljini ili kada nije pronaden. Squash biljka grm ili polukustovuyu obliku. Lisce biljaka kapice su velike, tesko.  Plodovi Jakobove kapice, kao i svi akti bundeve dinje u obliku cesto podsjeca na tanjur. Zbog toga y squash ima drugo ime - Belleville bundeve.

Ali, ovisno o stupnju plod ne samo da moze imati kotur oblik, ali oblik zvona. Po boji dinja tikvice takoder mogu varirati ovisno o razlicitim: bijela, zuta, zelena, prugasta. Squash je prilicno termofilne kulture nego, na primjer,  . Squash i zahtjevnije vlage u tlu i hranjivim tvarima potrebno za pravilan razvoj biljke.

Budite oprezni da ne rastu squash na jednom mjestu za vise od godinu dana i vratiti se na svoje mjesto rasta ne ranije od 4-5 godina, a zatim za one 4-5 godina na tom podrucju ne rastu biljke iz obitelji bundeve, kao i za rast i razvoj, oni koriste gotovo i elementi u tragovima i hranjivih tvari.  imaju vecu nutritivnu vrijednost je u ranoj fazi sazrijevanja. Za okus plodova kapice podsjeca sparoga ili articoka.

Ali bih spomenuti okus konzervirane kapice: uz pravilnu zastitu od plodova kapice na okus kao gljive poslije kise. U voce squash sadrzi mnoge korisne i potrebne za ljudski organizam elemenata u tragovima i hranjivih tvari u velikim kolicinama u plodovima kapice je karotena, vitamina B i C, pektin i secer. To je, plodovi kapice u smislu su vrste skladiste vitamina i minerala.

Za squash biljka rastao i razvijao normalno, optimalna temperatura okoline bi trebao biti na razini 15 27 ° C, iako su sjeme squash narasla na temperaturi od 13 14 ° C. Zbog svoje topline ljubavi squash apsolutno ne podnose zamrzavanje. Cak i nakon kratkog temperatura padne squash moze izgubiti.

Ali squash relativno lako tolerirati suse. Kao sto smo vec navedeno - vrlo picky o squash plodno tlo, ali pod svojim uzgoju ne mora nuzno uzeti individualne cvijet krevet, a moze rasti u neugodan mjesta udjela iz kreveta.  sto je vise moguce iz sjemena i sadnog materijala.

Kada sjetvu sjemena izravno u tlo za stalni rast, trebali biste bili sigurni da je povratak nece smrznuti natrag, ali najbolje je to uciniti krajem svibnja, kada je vjerojatnost povratka mraza je prakticki sveden na nulu. U isto squash sadnice treba sijati krajem travnja, a gotove, u dobi od 30 do 35 dana, sadnice treba biti posadeno krajem svibnja i pocetkom srpnja.

Ako planirate za squash rastu u staklenicima,  , Onda mora postojati ubod tikvice na pola do dva tjedna ranije nego na otvorenom terenu.  Posijati sjeme potrebne za bunare na dubini od 4-5 cm. Ako planirate da rastu squash u vrtu, trebali biste napraviti razmak izmedu redova u sirini od 1,2 metara, a broj bi razmak izmedu biljaka 0,6-0,7 metara.

Takoder se preporucuje podizanje sustava 0,7 x0, 7 metara. Nakon klijanja biljke treba prorijedila, ostavljajuci rupu samo najjaci biljka. Rasadnicarstvo treba biti posadeno na istoj krug, kao i sijati sjeme.

I jos mala tajna da moze povecati prinos squash - squash seeded bundeve treba o drugim kulturama, jer squash je cross-oprasuju biljke.  Tijekom vegetacije potrebno je provesti jedan ili dva hranjenja rjesenje divizma (1x6 ili 1x8). Buduci squash dovoljno termofilne, onda zalijevanje ne treba pretjerivati.

Dovoljno da se izlije dva ili tri puta tijekom cijele vegetacije. Medutim, zalijevanje treba biti teska na 60-80 litara po cetvornom metru.  U prvom vegetacije, dok tikvice biljka mali, potrebno je povremeno korova korova u buducnosti, kada je biljka ce rasti i da ce ga zastititi pod dodijelili prostor za vodenje ovog postupka ostavlja ne bi trebao biti - s vlastitim squash ostavlja prigusiti korov i oni nece klijati.

Ali ako koristite  , Zatim je prva raste korov sezone ne bi trebao to uciniti, i squash ce suse mnogo lakse ako zamulchirovan.  Sretno vam, prijatelji moji. Na temelju materijala moyhutor.net

Povezani postovi:
  1. Belleville tikvice bundeva
  2. patlidzana

squash, patlidzan, klice, bundeve

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce