logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Squash skrb

Squash povrca njega

Nekako sam okrenuo na zivot cisto potrosacku stav prema bozanskom stvaranju. No, nekoliko grmova rastao squash, i utvrdili da plodovi nisu tako jednostavne. Prezrelog jezivo, drugi su maleni.

Kao prethodni primjerak Tverdokoraya grma povrca bundeve (Cucurbita pepo L.), raznovidnostMelorero (L.). Domovinskog squash, kao sto su tikvice, Juzna i Srednja Amerika. Squash se uzgaja za hranu i ukrasnoga svrhe. Ljudi ga nazivaju ploca bundeve. Zrelih plodova se koriste za ukrasne svrhe i kao djecje igracke. Sorti s zute i narancasto voce izgledaju vrlo impresivno i moze biti ukras u kuci.

Nutrition. U hrana koristenje mladih jajnika, koje sadrze vitamine, secer, minerala, enzima i drugih prehrambenih vrijednosti tikvice tikvice gore, ali prinosi nizi. Plodovi su cijenjeni zbog visoke okus svojstva. Njegova tijelo je vrlo gusta, cvrsta, hrskav, tender. U plodovi tehnicke zrelosti pruza 610% suha tvar, 24% secera, 2030 mg/100 g vitamina C. blagi okus, prekrasan i jedinstven oblik kapice napraviti tablicu voca ukras.

Ljekovita svojstva. Jakovljeve kapice su visoke prehrambene i ljekovita svojstva, sadrze vodu u obliku vezan (9094%) i alkalne tvari koje pridonose potpunijem probavu bjelancevina i odrzavanje krvi alkalna. Oni se koriste kao lijek i dijetetski proizvod za hipertenziju, jetre, bubrega i katar, ulkusa, ateroskleroze. Morfoloske i bioloske znacajke. Godisnja biljka raste u grm, formiranje prilicno kratko (3060 cm) proizlazi i puca.

Postoji polukustovye obliku. Sadnice se pojavljuju nakon 1015 dana. Od klijanja do masovne tehnicke zrelosti voca 4585 dana.

Squash siriti mnogo manje od tikvica, zbog svoje nize zrenja i zahtjevnije od vremenskih uvjeta. Na plodno, dobro oplodeno tlima moze se uzgaja u sjevernijim podrucjima od tikvice. Ova biljka dobro reagira na organska gnojiva. Squash zahtjevan na svjetlo i toplinu. Njegovo mjesto u svijetlih podrucja juznoj padini, zasticeno od sjevernih vjetrova, i oko ograde. Sjeme klijati na temperaturi od 1314 'C.

Da suse biljke su prilicno stabilne, ali znacajno povecati ucinkovitost za navodnjavanje. Squash vise picky o vodi od tikvica. Trosi puno vode tijekom cijelog razdoblja rasta, posebno u fazi mase cvjetnice i voca formacije. Ukrajina je narasla sortBelye 13. Odrastajuci na otvorenom polju. Obrada tla i gnojiva. Tlo se priprema u jesen. Kopanjem je izraden od organskih i mineralnih gnojiva.

Ako je tlo je pjescana i svjetlo, squash se uzgajaju na ravnu povrsinu. Na teskim tlima gline napraviti kreveta. Na svjetlo tla oplodeno parcela dobro stajski gnoj ili kompost (4060 kg po 10 m), uz dodatak 300 350 g super fosfat, kalij klorid, 150 200 i 200 g uree.

Priprema sjemena za sjetvu. Za sjetvu sjemena najprikladnije 34 godina prije. Svjeze sjeme, koje je zetva prethodne godine, ali prije sadnje zagrijavanje za 24 sata na 5060 'C. Za dezinfekciju ih potopiti u trajanju od 30 minuta u 1% otopinu kalijeva permanganata (10 g na 1 litru vode). Sjeme uronjeno u tekucinu, koristeci gaza vrecica.

Onda sjeme su isprani pod mlazom vode i osusite te polaganje sloja od 12 cm izmedu papirnate rucnike ili gaza. Sjetva i sadnja. Prije natopljenom te proklijala Sjeme se sije na otvorenom terenu u smislu sjetvu krastavaca. Sjeme zakopano u tlu do dubine od 67 cm, u svjetlu tla i 34 cm na teska.

Raspored stopa 23 g do 10 m2. Wells nakon sjetve obilno zalijevati. Da biste dobili pocetkom proizvodnje sadnica raste bolje squash dnevno 2025. U ovoj metodi ubrzava rast biljaka u 2530 sati, spremanje podrucje pod usjevima, plodnih ubrzan (pomaknuo do 2030 dana), smanjen broj weeding, povecava produktivnost. Rasadnicarstvo rasti squash je lako u sobi na suncanom prozoru, u staklenika ili staklenicki u loncima ili hranjivih tvari kockice.

Raspored stopi od 1,5 g do 10 m2. Sow dva sjemena u lonac. Kada je prvi pravi list dvije biljke u loncu ostavite bolje, ali da pohuzhesrezayut bez ostecenja korijenski sustav lijevo biljka. Rasuti sadnica u osnivanju toplo vrijeme. To je najbolje da se biljka u vecernjim satima ili u oblacnom vremenu. Oko svake biljke je dobro, tako da se voda, kada zalijevanje ne ide brzo u tlo. Sadnice posadene u filmu pokrovnost.

Sjeme se sije ili sadnice sade u krevetima pojas znaci (50 + 90) x 70 cm mogu se primijeniti cetvornih klaster metode s udaljenosti od 70 ili 70 x 60 x 60 cm sa 2 sjemena germinated u utor. Neki vrtlari koji su dovoljno veliki prostor, radi lakseg odrzavanja i berbe metoda pojas sadnje shemu (70 + 140) x 4050 cm Bunari rade s lopatom u tabla za igranje dama uzorak, siri u svakoj od njih do 24 sjemenki na udaljenosti od 34 cm

Onda su pokopani po tlu. Da bi se bolje vlage strozi od donjih slojeva tla kroz kapilare, bunari su pre-zbijenog. Kada se rastu squash gustoce biljka stajati u roku od 20 kom. 10 m2. Briga za biljke. Za bolju zagrijavanje tla i ubrzati klijanje s sjeme gnijezdo prekriven staklom, i kad im klijavost stiti od mraza noc posude ili plasticne vrecice s papira, prekriven slamom, trave ili zemlje.

Kulture do klijanja i klijanje zastititi od ptica. Kada je prvi pravi list biljke prorijedila, ostavljajuci jedan u gnijezdo. Nakon 710 dana nakon sadnje sadnice brda. Tada tijekom ljeta, prije zatvaranja proizlazi i puca u susjednoj grmlje, potrositi 35 inter-red tla popustanja s uklanjanjem korova. U suh Vrijeme biljke zalijevati do 24 kante po 1m2 (0,5 kantu u rupu).

Biljke su hranjeni dvostruko gnojivo, pepela i mineralnih gnojiva. Mineralnih na prvom hranjenja u istom kantu vodom razrijedene 3 g uree, superfosfat 5, 3 g kalij soli. U drugom hranjenja (u fazi mase cvatnje) doza mjesavine nekoliko povecava: 4 g uree, superfosfat i kalijeve soli 8 4 g po kantu vode. Squash se ne patiti. Ako jaka zadebljanja u grm je izrezati 23 komada za poboljsanje ventilacije i pristup pcela i drugih nasekomyhopyliteley za cvijece.

Squash biljke su pogodeni virusnih i gljivicnih bolesti. Da biste ukljucili virus i krastavac mozaik bundeve, potonji se prenosi sjemena. Virusvozbuditel mozaikiperedaetsya krastavac lisne usi i pohranjeni na zimovanja usjeva ostataka.

Dakle, morate ukloniti zarazene biljke ostataka, mijenja podrucje za uzgoj squash, ali protiv bundeve Mozaik toplo ili rezati sjemena TMTD (u dozi od 4 g po 1 kg). Od gljivicnih bolesti pepelnice je najcesci. Utjece prvenstveno starije lisce, zatim mlade.

Treba izbjegavati prekomjerne vlaznosti i izlozenost biljaka na niskim temperaturama nocu filma biljnog pokrova 23 puta prskati tekucinu Bordeaux (710 g na 1 litru vode). Zetva. Plodovi su vezani preko 5560 dan poslije nastanka. Prikupiti njihove djece 35sutochnogo za konzerviranje (kiseljenje) i 8 od 12 sutochnogodlya przenje, nadjev i kuhanje jaja. Uz kasnjenje u berbu kapice okus gore.

Ih prikupiti svakih 13 dana. Povecanje interval izmedu prikupljanja kasnjenja cvatnje i formiranja nove plodove, u ovom slucaju, nezreli jajnika moze raspasti. Plod je rezati nozem, zajedno s maticnim. Prinos ovisi o sorti i squash plodnost tla i biljnog skrbi. S jedne biljke prikupljene u 2030 plodovzelentsov ukupne tezine 4 kg.

Prosjecni prinos voca je 3040 kg/m2. Koristite svjeze ili obradeno Jakobove kapice obliku. Vece voce marinirana ili punjena. Za soljenje odaberite mala, da je pere, a zatim ulijte rasoline (40 grama soli po 1 litru vode).

Veliki plod s mariniranja izrezati na 4 komada i zalijte isto salamuri s dodatkom 1% octa. Stavite u salamuri odlicno lisce, Persin, kopra, hrena i prahu cesnjaka. Salt kapice kao predjelo ili koristiti kao ukras za mesnih i ribljih jela.

Mnogi vrtlari rasti squash godisnje i dobiti njihove sjemenke, ostavljajuci najbolje, vecina produktivni biljaka i sazrijevanja ploda 12 plod u ranim formation. Prije pocetka zamrzavanja voca i luciti sjemena uklonjena. Da biste to ucinili, izrezati ih na 2 dijela, odabrani sjemenke i suho, tanko ih rasprsenja.

Osuseni sjemena su pohranjene u hladnom i suhom mjestu. Klijavost sjemena pohranjena do 10 godina. Uzgoj pod privremenom sklonista filma. Da biste dobili zajamcena zetve kapice pomocu privremenog sklonista filma.

Skrivanje biljke s plasticnom folijom, mozete ubrzati dozrijevanje voca u 1520 dana. Uz nedostatak topline u skloniste sadnice narasla za 1520 dan prije uobicajenog vremena za svaku zonu. U ovom podrucju treba zastititi od vjetra i pod uvjetom s vodom i tla je dobro popunio s organskim gnojivima. Osim toga, tlo pod biljke, mnogi vrtlari zagrtati biljke film poboljsati toplinsku i vodnog rezima.

Sjeme se sije pocetkom svibnja na krevetima u nizu. Razmak izmedu redova 100 140 cm u redu izmedu 5070 cm gnijezda u gnijezdu su seeded do 23 sjemenki. Sadnice se sade sredinom svibnja.

Nakon sjetve ili sadnje, ili instalirati okviri luka, koji povucite filma. Njega je redovito zalijevanje tla u biljke, weeding, uklanjanje nize razine starenja od lisca i plodova zarazenih bolesti (trune). Zalijevanje bolje brazda, kao da je prskanje vode pada na cvijece i jajnika, nanoseci im da trunu.

U razdoblju od biljaka hranio 12 puta s rjesenjima mineralnih gnojiva. Dobro je dati rjesenje divizma (l 1:10150,5 biljka) ili piletina izmet (1:20250,5 l). Biljke pod sklonista redovito emitiran.

Pod perforirani u sredistu filma je ucinjeno rjede ako je potrebno. Njegova proizvodnja \ tovlyayut i kod kuce, sto za polietilenski film s elektricnim 500 rupe promjera 1 cm do 1 m 2. U toplo vrijeme dana u 3540 ukloniti filma, u hladno i kisno ljeto ostavio do kraja plodnih. Uzgoj u plastenicima, staklenicima i na proljece.

Squash se uzgajaju u staklenicima, plastenicima i na proljece. Za rano potrosnje voca sjeme posijano u pocetkom ozujka. Sadnice su uzgojene u gorshechkah 10 12 cm u promjeru u roku od 30 dana. Prije sjetve, lonci zalijevaju s toplom vodom. U svakom od njih su pokopani na dubini od dva sjemena 23 cm u 10 dana dati kompletan mineralnog gnojiva. U tu svrhu, 10 litara vode razrijediti s 40 g superfosfat, amonij-sulfat, 32 i 15 g kalijeve soli.

Ovo rjesenje zalijevati sadnice, na povrsini od 2 m2. Zatim oprati cistom vodom. U fazi 34. ovog lisca u tlu staklenika zasadio sadnica po stopi od dva biljaka po 1 m2. Kao sto je tlo u staklenika, mozete primijeniti mjesavinu, koji je u pripremi krastavac. Squash se moze uzgaja u mjesovitim kulturama s brtvom lukom, salata, Pekingu kupus, itd. Nakon presadivanja biljke obilno zalijevati i povecati \ shayut temperatura u staklenika do 2830 `s. Sljedeci dan ga podrzavaju u 2025 `C` nochyu1618 S.

Vlaga treba biti 6570%. Squash skropili s rijetkim, ali u izobilju. Stalno prozracenom staklenika, kao sto je u mokre i ustajao zrak, cvijece su oprasuju lose, jajnici, trulez. Redovito (jednom svakih 10 dana) biljke su hranjeni, kao sto je na otvorenom polju.

Nakon 3540 dana nakon presadivanja za pocetak zetve, prima 1013 kg voca po 1 m2. U staklenicima zasadena sadnica na biogoriva na kraju svibnja u sredini aprelyanachale staklenickih biljaka iz stopi od 3-2 okvira. Prinosi na jedan okvir je od 8 do 10 kg. autor jos nije jasno. Drago nam je da stavite link! nista puno za dodati.

Kupio sam malu vrecicu sjemena za 2 grivna. Sade u glinenim tlu bez teskih pre-tretman. Porasli su za samo tri biljke, koje se tijekom vremena pretvorio u ogromennye grmlja. Uz njih raste kukuruz, takoder je rotkvica. Postoje cak i neke biljke (ja sam sve mjesoviti cadi), ali te biljke jos ne imati bilo cvijeca ili voca. Razumljivo, mnogo vise od svih korova.

Squash nisam dobio bolesna, ali ako vrijeme ne odstrani mali fruitlets, svjezi jajnici pocnu venuti. Jasno je da perestarelye voca za sve osim kuhanja ili igracka nije prikladna. Grmlje lijepa squash neki grozan stranca agresivne energije.

Svi dijelovi biljke bodljikavo, bez rukavice da ih se dotakne bolje ne. Na temelju materijala kraevedenie.net

Povezani postovi:
  1. patlidzana

cesnjak, persin, tikvice, patlidzan, tikvice, klice

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce