logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Squash je od velikog interesa za uzgajivace

Squash je od velikog interesa za uzgajivace kao sazrijevanje, visoka popustljiv usjeva koji se mogu proizvesti vrijedne proizvode u proljece i ljeto. Mladi voce squash imaju visoku hranjivu vrijednost. Jakovljeve kapice su dobre kuhana, przena, pirjana, kao i slani i ukiseljene.

Voce squash korisno za pretilost, anemije, bolesti bubrega. Squash su bogate kalijem soli. Ove sjemenke kao sto su sjemenke bundeve i sadrzi saponin i masne ulje koje se koristi u medicini.

Seeds nesto manje od konoba. Voda-voli biljke, zahtijevajuci da tla i termofilne od tikvice. Optimalna temperatura za klijavost sjemena i rast biljaka 25-27C, minimalno 13-14C. Ne podnose zamrzavanje. Uzgoj Stavite tikvice u toplom plodno podrucje, zasticeno od sjevernih vjetrova.

Squash ne cini kiselim tlima. Najbolji prekursora - rajcica, repe, mrkva, zelena usjeva. Squash se ne smije sijati nakon druge cucurbits. Glavni obrada i priprema tla za sadnju se ne razlikuje od pripreme tla za bundeve ili squash.

Datum sjetve na otvorenom terenu je izracunati uzimajuci u obzir cinjenicu da sadnice i mlade biljke ne spadaju pod hladenje. Za pocetak sadnje, samo kad je tlo na dubini od 10 cm zagrijava se do 10-12C. Kada koristite filma sklonista sjetva moze zapoceti dva do tri tjedan prije. Na svjetlo tla sjemenke su pokopani na dubini od 6-7 cm u teskim - u 3-4 cm je vrlo vazno da se stavi sjeme u vlazno tlo.

Ako je tlo suho, bunari pre-izli toplom vodom, i mulch nakon sadnje suha tla ili treset, koja se prolijeva preko rupa samo sloj od 2-3 usjeva cm zagrtati biljke i filma, istezanje je i prisypaya zemlju. Rano berbe buca moze se dobiti od sadnice uzgojene u plastenicima, staklenicima ili u filmu strukture.

Kao i sve bundeve kulture, squash lose za presadivanje, tako da je najbolje uzgaja u loncima, 8x8 cm ili 10x10 cm, koristeci iste tlo mix za sadnju squash ili tikvice. Sjeme posijano u jednom loncu za 15-25 dana prije presadivanja. Sadnice se sade u zemlju, kada prode mraz pocetkom lipnja, i pod krinkom filma - dva tjedna ranije. Nakon 50-60 dana nakon presadivanja pocetka zetve.

Mladi 8 cm jajnika ukloniti redovito, svaka 2-3 dana. U razdoblju od mase plodonosan troskove trose vise, ne dopustajuci overripeness voca, ili kasniti cvjetanje biljaka i stvaranje novih jajnika. Uzgoj u plastenicima u ne-crnica zoni squash odrastao u vrijeme filma struktura.

Sjeme se sije sadnice na pocetku ozujka i odrasli za 30 dana u lonac, imajuci temperatura na 2-4C vise nego u uzgoj sadnica za sadnju na otvorenom. Sadnice se sade u staklenika ili staklenicki tla u fazi 3-4 listova istinito. Odmah nakon presadivanja obilno zalijevati tla. zraka u sklonistu u tom razdoblju trebao biti vlazan i topao na 28C.

Kad sadnica smiri, temperatura se spustila na 20-25C tijekom dana, a 16-18C nocu, vlaznost odrzava na 60-80%. Squash skropili s rijetkim, ali u izobilju u ranim cvatnje muskih cvijeca zalijevanje prestati za nekoliko dana, tako da je tlo osusi malo brze i zenski cvjetovi su formirane. U razdoblju od mase procvat zalijevanje povecati.

Film zgrada i staklenika za squash bi trebao biti dobro prozracenom - u vlaznim i ustajao zrak, cvijece su oprasuju lose, a jajnici su pogodeni sive i bijele trulezi. Redovito, pocevsi s pupi, biljke hrane. Na temelju materijala www.opt-semena.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. patlidzana

tikvice, tikvice, mrkva, patlidzan

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce