logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Vrste obitelji zhimolostnyh

Vrste obitelji zhimolostnyh

Mnogi vrste obitelji zhimolostnyh su vrijedni med, ukrasne i bobica usjeva. Neki cvatu u svibnju i lipnju drugih. Rado posjecuju pcele skupljati nektar i pelud. Zadatak naseg istrazivanja bio je utvrditi nektar i medoproduktivnosti razlicite vrste orlovi nokti, Viburnum i Weigela, nastaju na Dalekom istoku. Honeysuckle sedobnayakustarnik 0,5 do 1,5 m visok, sa smedim kore. Mladi izbojci myagkoopushennye.

Lisce jednostavnim, jajoliko, na vrhu obicno akutna, cijeli, dlakavi. Cvjetovi su blijedo zute, rasporedeni u parovima u listu pazuscu na kratkim peduncles dlakavi, s gotovo redovito rub 1,5 cm u promjeru. Blooms u isto vrijeme leafing na yugev krajem travnja ili pocetkom svibnja, na sjevernom kraju svibnja. Vrijedni med biljka rano proljece i pyltsenos.

Nektaroproduktivnost 100 cvjetova u rasponu 10,8 - 16,4 mg secera, a jedan rasteniya0, 214 Medoproduktivnost2045 kg / ha. Bogata cvatnje, a dodjela veceg broja izvora nektara potice razvoj pcelinje zajednice. Jestive kozja krv je uobicajeno na sjeveru Primorye i Amur regiji.

Uzgoj u malim sumarcima duz margine cretova, na vlaznom cistine u sumi, uz planinske padine, u vlaznim i hummocky livade, kamenita bazara, u ribati. Honeysuckle Turchaninova vrlo slicne jestive kozja krv. Grm 0,8 do 1,5 m visine. Mladi izbojci goli ili s rijetkim, nakostrijesena dlaka. Listovi su siroki, goli ili rasseyannoopushennye.

Cvijece blijedo zuta. Plodovi su crno s plavozelene cvatu, jestivo. Blooms travanj-svibanj, voce dozrijevaju u lipnju i srpnju. Vrijedni med biljka rano proljece i pyltsenos. Nektaroproduktivnost 100 cvijece u rasponu 10,4 - 14,5 mg secera, a jedan rasteniya0, 1390,181 je susreo u juznom Primorye. Raste na sumskim cistinama i rubovima suma u planinskim i kamenitih placers.

Honeysuckle rannetsvetuschayakustarnik do 1,5 m visine, uz svijetlo sive kore. Mladi izbojci smedi, prekriven dlacicama. Lisce elipticni, istaknuo, blijedo ruzicastim cvjetovima s limunom miris. Cvijece u travnju (pocetkom svibnja) prije leafing.

Voce jarko crveni, jestivo, dozrijevaju u lipnju. Rano proljece i pcelinji biljka pyltsenos. Pcele posjetiti cvijece dobro. U 100 cvjetova sadrzi do 12,2 mg secera. To se dogada samo na jugu Primorye. Ona raste u nisko raslinje na rubovima i cistinama u mjesovitim i crnogoricnim-suma-vladinih shirokolist.

Honeysuckle gorbatayakustarnik do 2,5 m visine sa bujnom lisce, sa spustenim granama, sa smede-sive kore. Listovi su ovalnog ili elipticnog oblika lancetasto, usiljene, rijetko dlakavi, zlatno-zutim cvjetovima sjediti u parovima. Blossoms u drzavi u lisnatog maeiyune za 1012 dana. Bobice su svijetlo crvene, nejestivih. Kasno proljece i pcelinji biljka pyltsenos. Pcele posjecuju samo nevoljko.

Nektaroproduktivnost 100 cvijeca bio je 9,1 mg secera. Honeysuckle je cest crvenperka u Primorye i Amur. Ona raste u grmlje, stijene, kamenito placers. Bush kozja krv Ruprehtakrupny do 5 m visine, sa spustenim granama, smede-siva kora. Mladi izbojci dlakavi. Lisce ovalni ili lancetasto, gusto dlakavi odozdo. Cvijece zuta, upareni, aksilarne, na peduncles.

Bobice narancasto-crvena, gotovo sferni, nejestivi. Blossoms u lisnatom stanje u lipnju (1216 dana). Vrijedni meda postrojenja i rano ljeto pyltsenos. Savrseno posjetilo pcele. U zajednici s drugim medom biljka pruza podrsku produktivni ili mito Godine 1996, Ruprecht kozja krv od jutra do veceri posjetili su pcele. Cak iu najtoplijim vremenu, kada je vecina nektarovydelenie med biljke prestala, ona je nastavila pruzati obilje nektara.

Nektar tsvetka0 jedan, 21 mg secera, sto je gotovo 1,5 puta veci nego u rano cvijece cvatnje kozja krv. Distribuirani u Primorye i Amur. Raste pojedinacno ili u skupinama u rijecnim dolinama, uz padine, u proplancima, sumi rubova, na suhoj i kamenitih mjesta. On voli otvoreno suncano mjesta. Honeysuckle Maksimovichakustarnik do 2 m visine sa sivom kore. Mladi izbojci ravni, tamno smede ili zelenkaste, goli.

Listovi su ovalni sa ukazao savjet, tamno zelene gore, goli, dlakave ispod. Cvjetovi su ljubicaste, ljubicaste ili tamno crvene, sjesti pravo na aksilarne peduncles. Blossoms u iyuneiyule. Bobice su crvene, nejestivih.

Pcele posjetite cvijece lako i sa sobom nektar i pelud. Nektaroproduktivnost 100 tsvetkovdo 13,6 mg secera. Medoproduktivnost kozja krv u smislu kontinuiranog vegetacije u 1978 bio je 50 kg po 1 hektaru. Distribuirani u Primorye i Amur. Raste u crnogoricnim i mjesovitim sumama. Najbolja mjesta obitaniyadoliny malih planinskih izvora do visine od 600 800 m nadmorske visine.

Honeysuckle Maakakrupny sirenje grm ili malo stabalce do 5 m visine. Kora je svijetlosiva. Mladi izbojci korotkoopushennye. Lisce duguljasti, usiljeni, subglabrous gore, dlakavi u nastavku. Cvjetovi su bijeli, u paru, aksilarne, na peduncles. Cvatnje nakon raspuskaniyalistev u maeiyune u roku od 10 12 dana. Orange-crveno bobicasto voce, u paru ili usamljeni, ne-jestivo.

Vrijedna meda postrojenja i pyltsenos ljeta. Maak kozja krv ne cine veliki grm, ona raste odsutan ili u malim skupinama. Dobro nektar i istice od jutra do noci posjetilo pcele. Jedan cvijet istice 0,19 do 0,28 mg, a jedan rastenie0, 2100,565 grama secera. Najveci izbor nektara zabiljezen je na suhom i umjereno vlaznom vremenu.

To je siroko rasprostranjena u juznoj Primorye i Amur regiji. Ona raste u dolinama rijeka, suma i rubovi u grmlje, preferira aluvijalne pjeskovitog tla. Vrlo dekorativne, osobito u haljini od bijelog cvijeca, a tijekom zrenja svijetle crveno voce. Viburnum rod je zastupljen na Dalekom istoku dvije vrste. Kalina bureinskayakustarnik do 2,2 m visok, sa svijetlo siva glatka kora i mlade grancice hrasta.

Listovi su cijeli, ovalni, nazubljenog ostro, pokrivena slijedecih zvjezdaste glavu, goli. Cvijece biseksualac, grupirani u gustim terminala panicles zontikoobraznye. Cvijece u lipnju, voce sazrijevaju u rujnu. Plodovi su crni, duguljasti, slatko, jestivo. Interesa kao med postrojenja i polliniferous za juznu Primorye.

Nektaroproduktivnost jedan cvijet 0,37 do 0,65 mg secera. Prevladava u na Dalekom Istoku, a posebno na jugu Primorye. Raste uz rijeke sume i sumske rubove. Kalina Sarzhentakrupny grm do 3 m visok, sa svijetlim kore.

Lisce goli ili dlakavi uz vene. Granicni Cvjetovi su veliki, stan, neplodna, bijela, ostalnyemelkie, korotkokolokolchatye. Cvjeta u sredinom lipnja, plodovi dozrijevaju u sentyabreoktyabre.

Voce jarko crvene, socne, gorak, jestiv. Vrijedni meda postrojenja i pyltsenos. Jedan cvijet ove vrste su do 0,55 mg secera. Medoproduktivnost visoka (45 65 kg po 1 ha). Distribuirani u Primorye i Amur. Raste u poplavnih podrucja, rubova i bushland.

Flore Dalekog istoka je nekoliko vrsta roda Weigela, smatraju medonosan Weigela rano. To je grm do 2 m visok, sa sivim kore. Lisce elipticne, napiljene, dlakavi na vene u nastavku. Cvijece u aksilarne ili kraj semiumbels, Corolla tamno ruzicasta s lila nijansu.

Cvjeta u lipnju i sjemenke dozrijevaju u kolovozu-rujnu. Slaba pcela biljka. Posjetili su pcele prikupljaju pelud i nektar. Distribuirani samo u krajnjem jugu Primorye. Ona raste u mjesovitim listopadnim sumama i na stjenovitim padinama i liticama. Ovaj clanak sadrzi med biljke, ali neke od njih su vrijedne usjeva.

Studije mnogih akademskih institucija, kao i iskustvo vrtlari su pokazala da uvjerljivo kozja krv, gruda snijega moze rasti uspjesno u sjevernim dijelovima zemlje. Na temelju materijala www.ya-fermer.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica

rajcice

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce