logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Sadnica papar

Sprout paprika rajcica

Kada raste sadnice u staklenika sobama ili sjemena mogu se sijati sadnice u standardnim okvirima ili case multipallets (lonci) promjera 9-10 cm, a toplo parnikahpryamo u zemlju. Cesce sijati sjeme prvi u okvir, nakon pocetka prvi pravi listovi sadnica u posudama roniti. Ova metoda ima svoje prednosti i nedostatke.

S jedne strane, postoji opasnost da je steta korijene pijucima , Tako da ako raste visokovrijedne papar, bolje ne riskirati (vruce paprike pokupiti donosi puno bolje), ali s drugoyu sadnice kao oni rasti malo promijeniti "okusa" i vrlo dobro, kada su se prvi put dobiva vrlo zadovoljavajuci imati mjesavinu humusa i vrt zemljista na jednake dijelove, i potombolee labav i sa malo manje dusika, ali obogacen s drugim gnojivima. Na primjer, mjesavina treseta s piljevinom u omjeru 07:03, gorske i nizinske treseta (polu), pa cak i ciste malorazlozhivshiysya treset, pod uvjetom da travnjak ce biti dodan u ciscenje viska kiselosti vapna materijala (isto kao u tlu) u kolicina koja je tada pH 6,4-6,8.

Da hraniti 10 litara tla u zemljani smjesu treba dodati 70-10 g uree, superfosfat, 30-40 g, 10-15 g kalij sulfata i 3 g magnezij sulfat. Ako papar ne roniti, mozete ga ostaviti u prvom smjesu, te u bilo kojem od gore navedenih, ali to ce dati nesto manje nego uspjesna pijucima. Medutim, njegov gubitak nije prevelik, pa s dobrim prinosom sorte, mozda bolje ne eksperimentirati.

Prije nego sto ispunite smjesu u posude i kutije na dnu od njih bi trebao svakako postaviti dobar drenaza, tako da ne stagniraju, a trulez se ne vode. Ako posijati sjeme u kutiji na vrhu sloj drenaznog mora ispuniti zemljane smjese 7-8 cm (u loncima ili case otprilike debljine dobiti samo po sebi). Povrsine tla u okvir treba biti uskladen, da joj Groove na udaljenosti od 5-6 cm jedni od drugih i prosiriti ih rucno pripremljenu sjemena 1-2 cm apart.

Je ugraden u zemlji oni nisu imali dovoljno ispuniti vrh usjek u okviru ili rupe u sloju salicu humusa tla ili pijeska, oko 0,5 cm debljine, zatim pazljivo, bez guranja u zemlju, tamped dolje. Vec sije sjeme treba zalijevati dobro, drzi zalijevanje je niska tako da ih ne opere iz tla je prejaka mlazom vode, a nakon etogonakryt stakla ili plasticnom folijom.

Samo stavi case u okvir ili svjetlije mjesto (na primjer, na prozor) nije potrebno, za pocetak (pred-pojavljivanje zahtjev), samo ako je toplo. Za dobro rastu, sjemenke treba temperatura od 22 ... 28 'C, tako da je soba je bolje staviti okvir u blizini baterije i samo pogled na cinjenicu da je zemljiste se ne osusi. Paprika voli dobro osvjetljenje, pa kad ce se puca, kutija ili case s sadnica treba odmah preuredena u dobro osvijetljenim prozor ili Meston blize lampe.

Svjetiljke i potrebu da se ne osusi sadnica pod produljeno oblacnom vremenu, oni ce imati dosvechivat upravo ono sto ce trajati jasno suncanih normalno dnevnih sati. Vrlo je vazno vidjeti kako to da sadnice, cak i nakratko, ne potpada pod skvoznyakiiz od njih ce boljeti ce oslabiti, a moze cak i umrijeti. To se cesto dogada kada se uzgaja u kuci na prozor.

Dakle, prije nego sto negdje staviti kutije, case ili kasete s sadnice, budite sigurni da provjerite skice na ovom mjestu. Ako estzakleyte bolje prozore ili zglobova izmedu stakla i okvira u staklenika i ne ostavljaju otvore pored sadnica odskrinuta. U patiti mozete staviti biljke u pojedinim mini-teplichke ili pod plasticne kape. U staklenika temperatura paprike pruziti isti obrazac kao i No, na 2-3 stupnja visa.

Sprout paprike zahtijevaju puno vode, vise od rajcica, u nedostatku voca rastu u malim, zaobljenim i okusa. Sadnice treba zalijevati vrlo chastotak na zemlju u okviru ili salicu u svim vremenima bio malo vlazan (ali ne previse mokra). Voda za navodnjavanje treba biti topla (ne nizi od sobne temperature), sadnice od previse hladno moze postati bolestan, pa cak i umrijeti.

Potrebno je pratiti i osigurati da zrak u mjestu gdje ona raste, nije previse suha, tako da u domovima gdje je tesko suhe baterije, mlade biljke treba prskati svaki dan, i pomescheniechasto zrak, ali ne i zaboravljene dok je zastita od propuha papar. Nakon odrastanja u kutiju papar bit ce prvi par pravih listova, sadnice moraju biti pazljivo raspikirovat, a zatim dobro zalijevati sadnice.

Ako su oni rastu u loncima, umjesto da ih zatvaranja prije prvog ostavlja samo staviti natrag na leda, a zatim postupno premjestiti, osim tako da je lisce sadnica ne preklapaju jedni druge i nije se susjedi svjetlo. Iako su sadnice raste, to bi trebao biti dvostruko hrane. Prvi put to bi trebalo biti ucinjeno kada je vecina sadnica ce se pojaviti na 3-4 istinski list, a drugi pravi ostavlja razkogda je vec 5-6.

Hrana za sadnice mogu biti isti kao i gnojivo rajcice, ali kako bi dobili jos vise voca kvalitete, je dodatak barem jednom u dogovoriti folijarno gnojivo microfertilizers sadnice. To moze biti zamijenjen jedan od sprejeva. Sprout paprika papar

otvrdnu sadnica paprika, kao i . Izbosti tlo ce se nakon sto je dobro zagrijao (kada temperatura tla iznad 15 `C), ali ne ranije od 60 dana nakon pojave (samo u juznim krajevima, a na juznoj obali sadnice mogu biti posadeno 45 dana) i uvijek na suncanoj, zasticeno od vjetra stranice, te u staklenika i sadnog materijala parnikipo kao sto su do potrebne dobi. Osim toga, njihova spremnost da se biljka moze se izracunati po izgledu: stane na zemlju stalno mjesto paprike sadnica trebao bi se pojaviti vec 8,7 istina ostavlja (do 10), sadnica visine treba biti 20 do 30 cm, a gorak pertsa5 -6 istinski ostavlja na visini od 15-16 cm.

Pogotovo uvelike ovisi o dobi sadnica usjeva od paprika (gorkogochut manje). Njegov najveci plod raste na grmlje, sadnice sade u stalno mjesto na 80-90. dan nakon pojave, dok 60-dan sadnica produktivnost je gotovo dva puta manje. Sadnice treba zalijevati prije sadnje, tako da zemlje u okviru dobro su mekaniji, i u vrtu, gdje cete ga ispustiti, morate napraviti rupe ili pred-utor.

Stavite ih u vrtic s istim dubine na kojoj su odrasli u kutiji, bez izlaganja korijena i bazalnim prikapyvaya vrat. Ako ste uzivali salice (lonci), sadnice moze se postaviti izravno u zemlju s njima. Sadnice se sade cesce, ili kao privatna nacin ili dva retka traka.

Ako clan metoda udaljenost izmedu brodova treba biti oko 50 cm i 70 feferon smdlya slatko povrce, a izmedu biljaka u ryadu10-15 za gorak i od 15 do 30dlya slatko, s obzirom na raznolikost: veci grm, vise bi trebao biti, i udaljenost. U traku nacinu uzi red razmaka (40 cm) izmjenjuju sa sirim (80-90 cm), razmak izmedu biljaka u redu bi trebao biti isti kao obicni cin i datoteka.

U juznoj i nekim drugim prilicno toplo podrucja i papar mogu uzgajati bez presadivanja. Sjetva sjemena u zemlju tek nakon sto zagrijavanja (na temperaturi ispod +8 `C), ne starije od sredine travnja. Sjemenke je potrebno da se spojite dublje nego u toploj sobi, na dubini od 2-3 cm Ali, je li to vrijedi za rast paprike sposobomdrugoy pitanje.

U ovom kasno sadnju i prvine svoje kasnije njezine plodove, i plodnog razdoblja se u cjelini ce biti kraci, a time i ukupni prinos ce biti manji. Na temelju materijala sad6sotok.ru

Povezani postovi:
  1. slatka paprika
  2. Dvije vrste papra
  3. Pogledaj

klice, paprika, paprika, papar, rajcica i luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce