logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Patlidzane su bogate vlaknima

Patlidzana u divljini patlidzan raste u istocnoj Indiji, ali vise od 1.500 godina, bila udomacena i uzgaja u Kini i centralno azijskih zemalja. Spread to od povrca od Arapa, zavezshim patlidzan u Africi i europskog Sredozemlja. U Europi patlidzan poceo rasti tek u 19. stoljecu. Glavna prednost patlidzan - sposobnost da luciti visak stetnih, sto je razlog zasto nutricionisti preporucuju ukljucuju ovog povrca u prehrani ljudi koji su skloni kardiovaskularnim bolestima.

Patlidzane su bogate mineralima: (Normalizira srcani funkciju, tekucine i elektrolita metabolizam, pridonosi acidobazne ravnoteze u tijelu) (Odnosno, pozitivan ucinak na krv i poboljsava ten). Vitamini u patlidzan malo: askorbinska kiselina, i vitamine, ali u malim kolicinama. Nutricionisti vjeruju da patlidzan gotovo najbolja hrana.

Sto grama ovog vrijednog povrce sadrzi tek nesto manje od 30 kcal, osim patlidzan bogata vlaknima, koja je u stanju izluciti otpad proizvode i viska tekucine. Ali, ako przenje patlidzana lako upija ulje, pa na kraju proizvod patlidzan svibanj biti previse hrabar. Medutim, patlidzan ce apsorbirati manje ulja kad izrezati na kriske spustiti na 10 minuta u hladnu vodu.

Sok patlidzana ima visoku antibakterijska svojstva, pa patlidzan - vrsta prirodni antibiotik koji pomaze tijelu nositi s infekcijama. Bolje kupiti mladi patlidzan, jer Patlidzana sadrzi tvar koja se zove solanine, sto objasnjava njihov pomalo gorak okus. U prezrelog voca solanine dosta, ali zbog Ova tvar je stetan, to je bolje odabrati patlidzana mladi. Odredite "doba" patlidzan moze biti na svojoj kozi i stabljici.

Smeda stabljika ukazuje na to da je fetus ripped off davno, u svjezem patlidzan ne smede mrlje, a on nije mekana i skliska, a koza ne bi trebao biti naborani i suha. Na temelju materijala edimka.ru

Povezani postovi:
  1. Punjene patlidzana
  2. Krastavac
  3. Pepper

patlidzan, papar, biljno

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce