logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Patlidzana plava bobica

Patlidzana bobica plavo papar

patlidzan - BLUE YaGODABaklazhan (Solanum melongela L.) potjece iz tropskih podrucja jugoistocne Azije, kultura je uvedena je u Indiji. Smatra se da patlidzana zahtjevan i hirovita, ali u stvari svoje poljoprivredne tehnologije ima mnogo zajednickog s poljoprivrednim strojevima paprike, patlidzan samo vise topline, ljubavi.  OpisanieBaklazhan - duge drvenaste grm s jakim dnu nepolegayuschim stabljike, ali sorte, kao i papar, se obicno uzgaja u godisnjem usjeva.

Stabljike visine 25 do 30 cm varira u patuljaste sorte do 1,5 m visine u. Lisce patlidzan veliki, jednostavni, uz solidnu marginu, gusto pokrivena s njihovim boja moze biti u rasponu od zelene do ljubicaste. Biljka razvija jak korijenov sustav, tako da je jela za uzgoj mora uzeti velik iznos.

Patlidzana se razlikuje od usporenog rasta i, posljedicno, dugo razdoblje vegetacije. Dakle, plod prije u roku od 90-100 dana nakon pojave moze se ocekivati potrebno. Biljka je self-oprasivanje. Cvjetovi su prilicno velike, ljubicaste, ljubicice ili bijela, aksilarne, jednim ili grupirani u male florets, semiumbels.

Za najbolje oprasivanje, preporuca se u jutarnjim satima Protresite biljka. Patlidzana ima sljedece znacajke: nakon prvog cvijece cvjeta u 2-3 tjedna nakon novih cvjetova nastaju. Plod patlidzana - malosochnaya bobica, koja ima oblik iz sferna do serpentina, s bijelim, zuckaste ili zelenkasti mesa i puno sjemenki.

Caske cesto formira spikes. Ova znacajka je obicno navedeno u opisu sorte. Boja patlidzana voca ovisi o omjeru raznih sol pigmenta delphinidin (kalcijevim i magnezijevim solima dati plavo, kalij - ljubicasto). Povucen Takoder sorte s neobicnim bojanje koze voca, na primjer, bijela ili narancasta. Tehnicki zrelosti plodovi su sjajna svijetle boje koze.

Za soba je bolje odabrati nisko-uzgoj kultura (imaju manji korijenov sustav i obujam) u ranom sazrijevanje sorti s kompaktnom kruna ili poluraskidistoy: vikar, Vera, Japanski patuljak Mac Samurai Djecji bal Robin Hood. Izvedeni su kao posebna soba-balkon Ocjena: Uskrs egge, duge ljubicaste, crne enogma do 30 cm  Sjetva sjemena i rassadySemena patlidzan ostati izvediv za 3-5 godina.

Oni se sije u veljaci i ozujku na dubini od 1,5 do 2,0 cm, u tlo sljedeci sastav: treset zemlje, humusa i treseta (01:03:01), prekriven stakla ili plastike. Na temperaturi od 22-30 ° C, sadnica se pojavljuju u roku od dva tjedna. Kada je prvi puca, usjeva, bez skidanja poklopca, morate prerasporediti hladno svjetlo mjesto (18-20 ° C).

Na prozorsko okno treba pazljivo osigurati da temperatura ne pada ispod 14 ° C, inace mlade biljke mogu umrijeti. Skloniste treba ukloniti postupno kako ne bi sok, topline ljubavi biljke. Sadnica patlidzan se uzgaja u samo odabrati koji je proizveo, kada je prvi pravi list u loncima od 0,5 litara, bez pokapaju korijen ovratnik.

U normalu, bez zalijevanje i susenje preplavljen, prozracivanje, top odijevanja. Sadnica patlidzan dobro razvijen na temperature zraka 19-22 ° C i dovoljno svjetla. Rasadnicarstvo u dobi od dva mjeseca prije slijetanja stalno sjediste treba biti 10-12 cm, imaju debele stabljike i lisca 5-7 istinito.

Obnova sposobnost korijenski sustav je slab patlidzan, tako da mlade biljke ne bi trebalo izruciti, a pretovar na stalno mjesto, opet bez penetracije korijen ovratnikom. Kada su dosli do visine od 20-25 cm krunu prischipnut koji ce rezultirati u boljem grananje grm.  Njega rasteniyamiPo patlidzan poljoprivredne tehnike imaju mnogo toga zajednickog s, patlidzan samo vise zahtjevnih topline.

Oni jedini trebate zalijevanje s toplom vodom, bogat i redovito, kao nedostatak vlage u tlu, biljka bacanje cvijeca, pa cak i voca. Medutim, stagnacije vode u tlu treba izbjegavati da ne povrijediti biljke. U ovom vlaznost ne smije prelaziti 60-70%. Kako bi se osiguralo da takve uvjete u jutarnjim satima vode biljkama redovito i prozraciti sobu ili napraviti patlidzan na balkon.

Proizvodnja gnojiva svaka dva do tri tjedna tijekom vegetacije kompletan mineralnih gnojiva, tijekom plodnih - dusik-fosfor (2G amonijeva nitrata i 3-4g od superfosfat po 1 litru vode). Na sobnoj kulture mora nuzno biti normalizirani plodove, ostavljajuci biljka ne vise od 4-5 plodova im da rastu puno.

Ako zelite dobiti prvi rezultati, mora se voditi racuna svijetlo-dokaz zaklon, kao i patlidzan i cvijece postaviti voce s kratkim svjetlom dana (ne vise od 14 sata, ali optimalno 10-12 sati). U tom svjetlu treba biti intenzivan, bez sjencanja, ako je potrebno, je primijeniti dodatnu rasvjetu. Ali Treba imati na umu da ako se odlucite za potamniti biljka, onda to treba uciniti svaki dan, inace Slicni eksperimenti lose utjecati na razvoj biljaka.

Moguce problemyOpushennye patlidzan ostavlja okupljaju na puno prasine. Oni moraju redovito cistiti sa cetkom ili krpom tako prljave ostavlja najvise pogodeni bolesti. Patlidzana cine visoke zahtjeve o sadrzaju kalija u tlu, uz nedostatak ovog elementa ostavlja utjecati na licu mjesta, i ploda sa trulezi.

Bolesne, ozlijedene, pozutjeli listovi i izdanci treba ukloniti. Na temelju materijala cvetovod.com

Povezani postovi:
  1. Krumpir

patlidzan, klice, paprike, krumpir

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce