logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Jela od baklazhan1

Svijet je narasla i koristiti jesti mnoge vrste patlidzan. U Europi, Aziji i Americi, oni se koriste u ogromne kolicine razlicitih namirnica. Patlidzana osobito je volio na jugu Italije, osobito u Kalabriji i Siciliji, gdje se koriste u kuhanju raznih jela. Na trzistu ispunjava, uglavnom, vrsta elasticnog krugu patlidzan, bijeli sjaj ili bijelo kaemochkoy pod peteljka, s bojom od svijetle ljubicaste do ljubicaste boje.

Ali takoder mozete vidjeti i duguljast tamno ljubicasta patlidzana. Patlidzana ljubavi topline i sunca, tako da se cesto uzgaja u staklenicima. Prirodni berba patlidzana se dogada u ljeto, a zatim su mnogo ukusniji, kao i odrasli na otvorenom. Patlidzana s rajcica i crvene paprike pripadaju obitelji Solanaceae, i tako su rodaci krumpira i paprike, dosli su nam iz Amerike.

Kao uzgaja biljka za prvi put spominje u Kini u V. Godine prije Krista. OE. Ali postoji osnavaniya vjeruju da u Indiji su poznati mnogo ranije. Oko 1.200 godina Maura ih donijeli u Spanjolsku i poceo rasti u Andaluzija. Medutim, unatoc siroko rasprostranjenu popularnost u Europi, Sjedinjenim Americkim Drzavama i Velikoj Britaniji, oni su prepoznali tek nedavno, iako autori kuharica na prethodne generacije, a oni su znali njihovih patlidzan receptima bile minimalne.

U meduvremenu, broj stanovnika juzne i istocne Europe patlidzan visoko cijeni, a u mediteranskim zemljama, a sada su medu omiljenih povrca. Mi smo potvrdili da je u Italiji, Grckoj i Turskoj pripremaju i do 100 razlicitih jela patlidzan. Vaznu ulogu oni igraju u nacionalne kuhinje na Bliskom istoku. Patlidzana okusa dobar posao tek nakon toplinske obrade: oni mogu biti przeni na maslinovom ulju ili kuhati s cesnjaka i rajcice, zelene, i sir.

Patlidzana sadrzavati do 92% vode i male kolicine kalcija, zeljeza, vitamina B i C. Kada kupujete Povrce Obratite paznju na povrsini voca. Kora treba biti sjajna, bez bilo kakve stete na dodir i patlidzana bi trebao biti tezak i elasticna.

Sjeti se oni mogu biti i do dva tjedna u uredu za povrce u hladnjaku. Na temelju materijala www.restoran.ru

Povezani postovi:
  1. Pogledaj

cesnjak, patlidzan, krumpir, rajcice i luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce