logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Sweet luk ima hemostatic ucinak

Pramcano mirisne salata ima hemostatic ucinak

pramcani mirisno - jedna od visegodisnjih biljaka luk salata. Njegovom rodnom vjeruju Gorny Altai, Mongolije i Kine. U vrijeme tatarske-mongolski osvajacke ratove je uvezeno u Europu. Slatki crveni luk ima druga imena: dzhusay (opcije - zhusay, zhyusey), razgrananih luk, luk Kineski, smrdljive luk, divlji luk cesnjak luk, cesnjak planine, polja cesnjak. Kombinira okus luk i cesnjak, te dekorativne i med biljka. Poluotok i slabochesnochny luk okus.

Zarulja luk je slatko lukovitsepodobnoe zadebljanja (1-1,5 cm) prekriven mrezom, "osjetio" vage. Robne ne smeta. Lisce stan, do 40 cm u sirinu i 1,2 cm, mesnat, svjetlo ili tamno-zelena sa vostana prevlaka.

U godini sjetve oblika 5-6 listova. Uz svaku narednu godinu u podnozju strelice formirana podruznica "luk", iz koje raste nova biljka. Tako luk grane, broj listova u grm se mnozi. Cvjetni stabljike strelicu pojavljuje se u drugoj godini. Arrow napravio, cetverostrana, doseze visinu od 35-45 cm, a zavrsava s kisobranom cvat. Prije cvatnje, to je smjestena po tankom filmu pokriva.

Nakon pucanja filma krajem srpnja - pocetkom kolovoza, objavio cvat se sastoji od mnogih (do 150 komada) od bijele, ljubicaste, plijesni sredisnje, zvijezde u obliku cvijeca, izlucujuci jaki ugodan miris. Zbog mirisa cvijeca, luk i dobio njegov glavni naslov - slatki luk. Med od nektara slatkog luka ima karakteristican miris i okus koji nema nikakve veze s lukom. U Rusiji, poznat sorti slatki luk: duhovit, astrolog, Kineski cesnjaka.

Pramcano slatko nezahtjevne tla i svjetlosnim uvjetima. Frost dokaz. Uzgoj slatki luk agrotehnika, u principu, ne razlikuje od tehnologije uzgoja luk. Slatki luk se razmnozava sjemenom i vegetativno - sadnju lukovica. Najbolji slatki luk su preteca zelenog graha i bundeve kulture. Ne preporuca se biljka luk slatki krumpir i kupus nakon usjeva. Optimalni period uzgoja na istom mjestu 4-5 godina.

Sjemena slatkog luk sadi u travnju. Prije sjetve ih potopiti u vodi za 18-24 sati, mijenja vode najmanje tri puta. Zatim susi na protocnost i sije se u brazdama u redovima rasporedeni 25-30 cm dubine 1-1,5 cm, pecat

U godini sadnje zelenila ne rezati. Prolaz redovito korov korov. Kada snima se pojavljuju 2-3 ovog letka, usjeva prorijedila i ukloniti biljke jedu ili transplantaciju za daljnji rast. Do kraja sezone udaljenost izmedu pojedinih pramenova slatkog luka ne smije biti manja od 20 cm

Njega je u redovnom zalijevanje, hranjenja (ako je potrebno), stanjivanje i weeding korova. Pocevsi od druge godine zivota, slatki luk se razmnozavaju dijeljenjem grma. Iskopani cijeli grm je podijeljena na dijelove koji se sastoji od 2-3 zarulja te ih zasadili u prolio vodu dobro rupu. Bury presadena biljke ispod prethodnu razinu nije dopusteno. Udaljenost izmedu grmlja 25-30 cm oko Zemlje svakih grm oni stisnuti i obilno zalijevati.

Nadalje zalijevanje se provodi dva puta tjedno (luk ne reagiraju na waterlogging). Lisce slatkog luk su natjecaj i socan tijekom vegetacije. Izrezite potrositi 2-3 puta po sezoni kada je ponovni rast u 25-30 cm

Nakon svakog masovnog branje ljekovitog bilja, bilja moraju hraniti i obilno zalijevati. Sredinom kolovoza prekid je zaustavio kako bi se omogucilo biljkama da rastu jaka prije zime. Kao i vecina trajnice, slatki luk se uzgaja izvan rotacija - to jest, nekoliko godina na jednom mjestu. Kako da ne zauzimaju dodatni prostor ispod, jednostavan za koristenje . Slatki luk zelje se koriste u svjeza i slana u salate, predjela, jela od mesa, kao punjenje za pite, knedle, omelets.

Mladi cvjetnice proizlazi (strelice) mogu dodati sol i marinirati isto kao i divlji poriluk. Na cvijece slatkog luka inzistirati pica i vina kuce. Lisce i cvatovima od slatkog luka sadrze velike kolicine vitamina C, etericna ulja i secera. Pogotovo pokazuje koristenje slatko luk za osobe koje pate od kardiovaskularnih bolesti, kao i gastritis, bronhitis, neurastenija.

Osim toga, on ima hemostatic ucinak. Slatki luk sok ublazava svrbez, iritacija i oticanje uzrokovane uboda insekata, "gori" iz . Na temelju materijala www.trava-myrava.ru

Povezani postovi:
  1. Vrste obitelji zhimolostnyh

slatki luk, slatki luk, luk sorti, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce