logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Slatki luk siriti

Pramcano slatko (dzhusay, zhusay) Distribucija. U divljini raste u Mongoliji i Kini. U SSSR-u naci u Sibiru i na Dalekom istoku. Botanicki znacajke.

Pramcano slatko (Allium odorum L.) - Visegodisnji biljka obitelji luk (Alliaceae). Onion usko linearno, 0,8-1,5 cm u promjeru, u prilogu gomoljasto. Lisce usko linearno, 40-50 cm visoka cvjetna stabljika visine od 60-70 Vidi Cvijece zvjezdaste, prikupljeni u gustim okruglaste umbels. Bioloske znacajke.

Ima nisku tlu, moze rasti u alkalnim tlima. Raste dobro u hladu i na osvijetljeni podrucjima. Frost dokaz. Blossoms u drugoj godini krajem srpnja-kolovoz. Umnozavanje i poljoprivredne tehnologije. Razmnozavati sjemenom i zarulje.

metode uzgoja slatkog tehnika luk poljoprivreda slicne luk. Zetva. Tijekom vegetacije lisce odstrani tri ili cetiri puta. Oni zadrzavaju njeznost tijekom ljeta, oni se koriste jesti do kasne jeseni.

Ljekovita svojstva. Vitamin C sadrzaj u liscu 45 mg%, cvatovi - 90 - 100 mg%. Slatki luk uzeti u srcu bolesti.

Aplikacija. U hranu konzumirati lisca i cvatovima, koji su mekani slabochesnochnym okus. U Kirgistanu, slatki luk u svjezem obliku se koristi kao starter, i soli - Dodano Salate proklijala iz mahali i meso s rostilja s povrcem, u juha s rotkvica.

U Kazahstanu je stavi u salatu od rotkvica, rotkvica, proljece povrce, dodati na hladno predjelo prepariranih pluca, mozga majoneza. Uz luk, mirisne gulas i kuhana ovcetina, govedina, napraviti nadjev za raviole i knedle, kuhati razna jela od iznutrica i Povrce, rezanci. Sweet luk - neophodan sastavni dio slozenih Kirgistan umaci i pecenje od divljaci. Na temelju materijala www.eda-server.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. Grasak godisnja biljka

luk, luk, piment, luk, grasak, slatki luk, zelena salata

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce