logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Onion slatki luk s ravnim linearnim lisca

Bow slatki luk s ravnim liscem linearnim luk

pramcani slatko - to je duga luk s stan, linearni listovi koji imaju poseban okus slabochesnochny. Jetra je vrlo skroman, daje visoke prinose od socne, mesnate lisca. Tijekom cijele godine, sluzi kao stalan izvor vitamina zelenila, te je narasla, bez puno muke i zatvorenom prostoru tijekom zime.

Botanicki opis. Sweet luk (Alliurn odorum L.) - visegodisnja biljka iz obitelji Liliaceae (luk). U jednom trenutku se povecava za 5-6 godina.

Istina zarulje nisu formirane. Pseudobulb je slaba (0,7 - 1,2 cm promjera), valjkastog oblika, postupno se pretvara u lazne stabljike. Biljka je vrlo razgranata, cetvrte godine zivota moze stvoriti vise grana i 115-130, svaki od 2,7 lisca. Blossoms u drugoj godini zivota.

Sjeme i dalje izvediv za 2-3 godina. Bioloske znacajke. Biljke slatke luk vrlo hladno-otporan. Oni prezimiti dobro, cak i na -35 ...- 40 'S.

Zahtjevna plodnosti tla i vlage. Sweet luk razvija jak korijenov sustav koji prodire u tlo na 60-80 cm, medutim, glavnina korijena nalazi u gornjem (15-30 cm) sloju, tako da uvijek treba biti labav. Kemijski sastav. Lisce slatkog luk bogati su karotenom (6 mg%). Oni su takoder puno (80 do 140 mg%), askorbinska kiselina, do 8% secera, 3,5-4% proteina.

Zbog niske (1,3 - 1,5%) sadrzaja prehrambenih vlakana ne ostavlja grubeyut tijekom vegetacije. Ljekovita svojstva. Slatki luk su nasiroko koristi u narodnoj medicini. Decoction ili tinktura od lisca konzumira u urinarne inkontinencije, zatajenja bubrega i mjehura slab, izvarak od sjemena - za upala zeluca, u pratnji povracanje. Listovi su takoder koristeni za poultices za modrice. Strojevi. Slatki luk se uzgaja u jednoj, dvije, i dugorocne kulture.

To se siri iz sjemena i vegetativno - dijeljenjem grma. Shema sadnje, sadnju: 25-40 x 25-30 cm sjeme klijati jos u temperature1 -2 'C, u razdoblju od sjetve do klijanja u isto vrijeme traje i do mjesec dana. Na 14-15 `C sadnica pojaviti u roku od dva tjedna, a na 20-22` C - 6-8 dana. Oni su lako izdrzati nizih temperatura i smanjuje na 3-4 'C.

Prvi pravi list je proizveden u 2-3 tjedna nakon pojave. U prvoj godini zivota, postrojenja generiraju 2,1 puca sa 3-5 listova. Ocistite zeleni u prvoj godini ne preporucuje. U drugoj godini, svaka biljka formira 10-12, dok je cetvrti - od 125-130 mladica.

Cvjetni strelice obicno se javljaju u postrojenjima 4 do 5 godina zivota. Biljke ove dobi se koriste za vegetativno razmnozavanje sadnog materijala kao i stvaranje novih kreveta. Slatki luk moze tolerirati transplantacije prezivljava u 5-7 dana i pocinje da se formira novo lisce. To je najbolje presaditi u rano proljece (travanj) i jesen (krajem kolovoza).

Po sjetvu sjemena ili dijeljenjem grma moze se uzgaja slatki luk i godisnjih usjeva. Biljni Njega slatki luk sa bilo koji nacin razmnozavanja je pravovremeno uklanjanje korova i popustanja tla. Luk, piment, luk, za razliku od gotovo ne utjecu bolesti, osobito pahuljasta plijesni. Ciscenje lisca i puca provodi selektivno, kao sto su ustati i kada je to potrebno, kada dodu do 20-35 cm. Zetva se nastavlja sve do mraza.

Koristenje hrane. Za hranu koristiti sve dijelove biljke. Svi organi biljke su osjetljive miris cesnjaka, tako da je pramac se zove mirisne. Kako slaboostruyu jelima preporuca za koristenje u hrani za ljude koji su kontraindicirana za koristenje luk. za zimu potrosnja slatki luk moze biti zamrznuta i koristiti u pripremi domacih konzervirano povrce: daje im ukusan okus i slabochesnochny slaboostry okus .

Pramcani mirisna - veliki kulture za prisiljavanje zimi. Dodaj zeleno lisce, sto je rezultiralo u prisiljavanju sobi kulture u Salate ne samo da poboljsava okus i aroma jela, ali i daje im atraktivan izgled. Na temelju materijala fermer.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. njegovati sadnice rajcice

slatki luk, luk, luk, klice, luk, piment, salata

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce