logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Poriluk simbol Walesa

Poreyodnoletnee biljne vrste roda Luk Luk obitelji, zeleno povrce. Poriluk je nacionalni simbol Walesa. Moguci rodinaSredizemnomore.

Rasirena, najcesce zemlje zapadne Europe. U Rusiji, poriluk se uzgajaju u svim podrucjima povrca. Sve vrste poriluk imaju karakteristican, prepoznatljiv suptilno slatkog okusa. Poriluk u velikoj pite, meso, povrce i druge slozenaca, pirjano u vrhnje i maslac u browned, u kombinaciji s drugim Povrce, i kao zasebna jelo, i kao ukras.

Kupiti samo treba svjeze kopije sa bijelim lukom i debeli, zeleno lisce bez znakova blijedi. Buduci da su pohranjeni luk jako dugo, to je bolje kupiti svaki put prije uporabe. Poriluk treba biti posebno oprezan da se opere jer osobitosti strukture u donjem dijelu ima akumulira mnogo tlo i sljunka. Dakle, prije svega, trebate odrezati lisce i uklanjanje korijena.

Dalje, svaka zarulja izrezati po duzini na polovice i pazljivo ga operite pod tekucom vodom. Poriluk je diuretik, koja je povezana s prisutnoscu soli . Sadrzi vitamine . Poriluk poboljsava jetre i zucnog mjehura, povecava apetit. Preporuca se za reumatizam, arterioskleroza, umor, metabolicki poremecaji, debljina, gihta, bubreznih kamenaca.

Ljekovito djelovanje poriluka bio poznat u proslosti. Njegova preporuca koristenje bolesnika s gihta, reumatizma, skorbut i bubreznih kamenaca i pretilosti, mentalnog i fizickog umora. U klinickim ispitivanjima pokazala je da povecava izlucivanje funkciju poriluka zlijezda probavnog trakta, poboljsava funkciju jetre, povecava apetit i ima anti-sklerotican svojstva.

Sirova poriluka je kontraindiciran u upalnim bolestima zeluca i dvanaesnika. Na temelju materijala www.calorizator.ru

Povezani postovi:
  1. mladica rajcice
  2. pricajmo o Wignerov

Klice, Vigna, luk, rajcica, luk, povrce

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce