logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Poriluk povrca izvanredan lijecenja

Cudesnu iscjeliteljsku poriluk povrca cesnjaka

poriluka - izvanredan lijecenja od povrca, koja se koristi kao neovisan proizvoda i na razna jela, praznine, i on je bio poznat od davnih vremena. Za razliku od europskih zemalja, u Rusiji postoji malo se uzgaja poriluk, Iako je zasluzuje veliku pozornost jer je vrlo njezna slaboostry okus mladih listova i bijeljeni lazne stabljike, ima visoku hranjivu vrijednosti (sadrzi proteine, secere, vlakna, vitamini, mineralne soli).

Poriluk aktivira metabolizam i zbog niske sadrzaja hlapivih ulja se koriste u prehrani. On je 2-3 puta zetve luk repa i pohranjeni za sest mjeseci bez gubljenja svojstva vitamina (skladistenje trgovinama askorbinska kiselina do veljace, za razliku od drugih vrsta luka, koje su Isto tako, ona gubi na pohranu).

Poriluka - dvogodisnja biljka (ali to moze biti uzgaja kao trajnica), u prvoj godini formira uticnicu zrakoplovom, kao sto je cesnjaka, lazne i lisca Stabljika (noge), cija duzina varira 10 do 60 cm ovisno o sorti, a promjer 2-5 cm u drugoj godini zivota s porilukom proizlazi pojavljuju visoke s ruzicastim ili ljubicasta kuglastih cvat, sjemenke sazrijevaju pocetkom rujna (oni su manji od zarulja luk i ostati izvediv za tri godine).

Ima rano su zrenja, srednje i kasno- sorte luka-poriluk. Rano sazrijevanje sorti za poriluka salata zelje u proljece moze sijati na otvorenom terenu. Za poriluk se odlikuje dugim vegetacije (oko 7 mjeseci) tako da u regijama s hladnim zimama je porasla sadnice.

Da sazrijevaju luk u rujnu i listopadu Sjeme se sije u ozujku (obicno u drugoj polovici ozujka). Prije sjetve sjeme poriluk su natopljene u vodi (20 stupnjeva) nocu, a zatim lagano susi na protocnost. Supstrat za sjetvu sjemena poriluk preporuceni oblik smjese treseta ili komposta zemlje, humusa i treseta Moor.

Nizak sadnica kutija ispunjena s podloge, Slack tamped i zalijevati ga, sijao sjemena i pokriti ih sa zemljom sloj svjetla 0,5 cm, malo zbijanje tla na vrhu i pokriti sa folijom kutija s usjevima. Preporucljivo je sijati sjeme Poriluk rijetko da vise ne treba macevanje puca (na okvir velicine 35x50 cm 2-3 g sjemena dovoljno je za cvrste ili niz sijanje).

Do klijanje poriluk zadrzati temperaturu 22-24 stupnjeva, nakon nicanja po danu 20 stupnjeva, 8-14 stupnjeva nocu. Poriluk zali umjereno (Mlaka voda, pustajuci tla suha izmedu zalijevanje), te cesto emitirana, izbojci koji nisu izdvajali. Prije sadnje poriluk na otvorenom terenu je pozeljno dva ili tri dana na kaljenje presadnica na otvorenom u zasticenom od vjetra i izravnog suncanja treba mjesto.

U dobi od 60-70 dana sadnica poriluk se sade u plodno tlo za svijetlo mjesto (obicno 5-15 svibnja, jer poriluk se ne boji mraza), u utor dubine 10-15 cm (ovisno o daljnjem uzemljenje od postrojenja za dobiti dugo natjecaj bijeli kljun). Po metru kvadratnom zasadeno 25-30 biljke, sadnja poriluk u greben na dva retka ili jednog retka dijagram (U skladu ostavljajuci 10-15 cm izmedu biljaka).

Vise guste sadnje Poriluk ljeto tanak van koristeci mladim lukom od pocetka srpnja do jesti. Praksi usitnjavanje sadnju poriluk treseta, usitnjene suhe slame, vrhovima postrojenja za odrzavanje vlaznosti tla i potiskuju rast korova. Zalijevanje poriluk u suhom vremenu uvelike povecava prinos.

Mali biljke mogu biti ostaviti u vrtu zimi, uz i pokrivanje okuchiv smreke grane. Sjeme poriluka moze sijati u vrtu krajem listopada, posuti usjeva treseta za zimu. Kada cistite poriluk je uklonjena ostecena i prljave lisce, obrubljen korijena do 1 cm i ostavlja na trecoj duzini. U podrumu ili suterenu pohraniti poriluk prikopat zime u pijesak, to je bolje u 2 stupnja.

Jesen poriluk mogu biti pohranjeni na balkon na sklonistu moze izdrzati smrzavanje klanjaj 5-7 stupnjeva. Cak i ako se smrzava - nije vazno, i smrznute poriluk ne gubi njegova svojstva i koristi se da bi ljekovite hrane. U nedostatku podrum, podrum i balkon biljke poriluk ohladi, upakiran u celofan i pohraniti u hladnjak.

Ziborova EJ Online Gardenia.ru Na temelju materijala www.gardenia.ru

Povezani postovi:
  1. Sote patlidzana
  2. Obrada patlidzan

poriluk, poriluk, luk sorti, patlidzan

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce