logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Poriluk podrijetla

Poriluka sadnica podrijetla

poriluk podrijetla i distribucije. Domovina - Mediteran. Sorti luka-poriluk povucena divljih vrsta Allium ampeloprasum, uobicajena u Sredozemlju Juzno od Engleske, i Iran.

To se uzgaja u Americi, Sjevernoj Africi, Europi (Osobito u Engleskoj i Francuskoj). U nasoj zemlji, poriluk je narasla uglavnom u juznim dijelovima. Botanicki znacajke. Poriluk (Allium porrum L.) - svake dvije godine Onion biljka obitelji (Alliaceae).

U prvoj godini se formiraju stan, linearni, dugo lisce i gustu lazna proizlazi, u drugoj godini - cvijet strelice do 150 cm, u istom godine na Donets razvoj malog zaobljena ili izduzena zarulja. Cvatova velike, male obliku 800-3000, off-bijele, ponekad ruzicaste cvjetove. Zarulja je mali, jednostavan, s gustim debelim Donets kraci i puno razvijen korijenov sustav.

Postoje oblici poriluk s kratkim (15-18 cm) i dugi (15-30 cm) nogu. Sjeme su male, naborani, crna. Tezina 1000 sjemenki je 2,2-3,7 Bioloske znacajke. Biljka se nalazi na bogat dovoljno mokri i tala labav. Kiselim tlima su neprikladne.

Poriluk cini mraz do -7 C. To je zahtjevan za gnojiva, posebice dusika. Cvatnje i plodonosenja kasno (u srpanj-kolovoz i listopad - Studeni), tako da je njegova sjeme je moguce samo na jugu SSSR-a. U poriluk nema odmora. Ostavlja rasti sve do kasne jeseni. Umnozavanje i poljoprivredne tehnologije.

Osnovne pripremu tla i tehnike uzgoj su isti kao i onaj luk. Sjeme posijano u tlo, i zimski san i dati usjeva sljedece godine. Kada raste sadnice kultura dobivenih u jesen godine sjetve. Za brzo klijanje sjemena germinated. Kada nonseedlings nacin kulture u sredini putic poriluka zasadio krajem lipnja na jugu - krajem srpnja.

Raspored stopa 6-8 kg / ha. Da biste dobili sadnice Sjeme se sije u ozujku ili staklenika staklenika. Rasadnicarstvo zasadio u zemlju krajem travnja - pocetkom svibnja, pred- utori izrezati na dubinu od 10-15 cm udaljenosti izmedu biljaka u redu 10-15 cm 15-20 dana brazdu na spavanje, a zatim provesti dva ili tri okopavanje. To stvara bijeljena, high-poriluk.

Njega u sadrzaju tla labav i cisto od korova od drzave, hranjenje i zalijevanje. Kruzi ocjene i bugarski Karantansky. Zetva i skladistenje sirovina. Poriluk dobivenih nakon 45-60 dana nakon sadnje, biljke prorezhivaya kroz jedan. Vintage pohraniti u podrumu, povrca trgovinama.

Osim toga, luk igle pijesak, ostavljajuci krajeve lisca nezasypannymi. Optimalna temperatura skladistenja 0-1 C, relativna vlaznost od 80-90%. Sjeme dobivenih na pocetku pucanja gornjeg okvira. Nakon susenja omlaceno te ih ocistiti. Prinos od poriluka je 50 t / ha.

Ljekovita svojstva. Poriluk je diuretik, zbog prisutnosti kalija soli. Ona sadrzi vitamine (mg%): C-80, karoten - 0,7 E - 3, Bi - 0,1, B2 - 0,06 RR - 0,5, itd. poriluk poboljsava aktivnost jetre i zucnog mjehura, povecava apetit. Preporucuje se reumatizam, arterioskleroza, umor, metabolicki poremecaji, pretilosti, gihta, bubreznih kamenaca. Primjena.

U ovoj kulturi nema ostre miris i okus. Miris svojoj ponudi, okus je tanji, ljepsi, sladi od luk. U hrani koristiti deblji donji bijeli dio stabljike i mladi siroka, ravna lisce. Stari ostavlja teske i neugodne za okus.

Dodaj poriluk u juhu koncentrate, smrznuta Povrce postavlja, umacima. Zeleni luk dobro u kombinaciji sa svjezim povrcem, to je staviti u sebe Plate, snack, koristi se kao self-starter. Poriluk okusom mesa i povrca juhe, koristi se kao ukras za ribe i jela od mesa. Na temelju materijala www.eda-server.ru

luk, poriluk, luk sorti, luk, poriluk, klice

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce