logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Ljutika volim jako puno

Luka - jedan od najcescih Povrce kultura. Pa, zamislite domacica u kuhinji, bez luka? Nesto krivo? To je to! Sada zamislite vrt bez luk. Moze. Cesce luk jos uvijek tamo, ali ljubavnicu zali da prinos tako-tako, a on je zadrzao siromasnim usred zime, cesto klija, a zatim propada.

A razlog za to - uglavnom siromasni sadnje ili cemo reci, neprimjeren za nase vrtove. U pravilu, nepoznatog podrijetla i kvalitete. Stoga, cesto, trud i novac potrosio izgubiti.

Prije nekoliko godina sam skrenuo pozornost na vegetativno razmnozavati mnogozachatkovye lukove, tzv "obitelji". To ukljucuje luk (tipa luk). Ovaj luk se uzgaja po sjetvu sjemena ne ("Chernushki"), ili slijetanje dobivene iz sjemena malih lukovok (Seva), i sadnju lukovica majka, koja je do kraja ljeta daje cjelinu gnijezda (gotovo kao krumpir).

Imaju dobar sortoobrazets luk, ne morate brinuti svake godine o kupnji sadnica ili sjemena rasti zamorno, sevok, itd. na ruci je uvijek biljnog materijala, testirana i pouzdana.  Luk Volim jako puno za jednostavnost, zrelost, visok prinos i cuvanje kvalitete. Nikada nisu imali priliku da ne nakaza luk, pa ga zovu "jamac zetve."

Luk - luk s velikim obitelji. Jedna zarulja mogu formirati do 15-20 vlastite vrste, a neke pristupanje - cak i do 30-40. Nazalost, medu vrtlara su siroko rasprostranjena i to je manje vrijedno uzoraka, formiranje gnijezda od velikog broja malih folikula (promjera ne vise od 2-3 cm).

To se zove luk sorokozubkoy, kuschevkoy, kustovkoy, itd. To je, naravno, takoder neke vrijednosti, pogotovo za rani ukusna zelje. No, kao i za repa zimi potrosnja gotovo da i nema dobra. Tko zeli ocistiti desetak malih lukovica, kada je puno zgodniji za ciscenje jedan ili dva velika?

Nakon puno trazenja i eksperimentiranja s desecima pristupanje sam uspio da biste odabrali dvije izvanredne forme ljutika: zuto i crveno obojene zarulje. U gnijezda su proizvedene do 10 zarulje, veliki, 4-6 cm promjera svaki. Ovaj luk je pogodan za zimske, dobro cuva doma, borave krepenkim na 1,5 godina.  Izvana, biljka luk minijaturni luk. Njegova lisce i cjevasti, ali uske, AWL-oblika, tamno zelena sa vostana prevlaka.

To je odavno smatra ljutika luk sladokusce, kao i vise natjecaja, juicier, meksi i mirisne luk. dolazi u mnogim gurmanski recepti, jer ne utopiti okus drugih proizvoda.  Awesome pokloniti! Dakle, Hardy da cak i ako lukovice promerznut, kao sto je rekao ide, "do kosti", odmrznuti, moze klijati i proizvesti potomstvo.  Ljutika razlicitih zrenja, raste brzo nakon sadnje, a 25-30 dana je pogodan za rezanje. Da biste dobili zeleno - je najisplativije luk.

To moze biti zasadena u fazama - od ranog proljeca do jeseni. Pobjeci iz proljeca beriberi, stavite luk u okvir na prozor - dobiti svjeze zelje i cijeli skup lijecenja stavki.  Sjeme ove luk ne pasmine, jer je zarulja je gotovo bez strelica, cak i za vrijeme duljeg stajanja u hladnom ili podzimney slijetanje. Stoga je moguce samo vegetativno razmnozavanje, odnosno sadnja luk uzoraka.

Kako bi se odrzala visoka dovoljno reprodukciju tijekom zetve da odgodi slijetanje uzoraka gnijezda, gdje su i gdje su vise veci.  U pravilu, vece zarulja, vise lisca i vise od njezine kceri zarulje su dostupni. No, bolje je koristiti za sadnju lukovica srednje velicine i velikim pokrenuti na hranu.

Mali zarulje se najcesce koriste za pocetak prisiljavajuci u zelenila u staklenicima. Kako biste sprijecili bolesti i poboljsati rast sadnica za 5-7 dana prije sadnje odgovarajuce topla na oko 40 ° C za 8-10 sati.  Sadnja luka za mnogo godina, ja sam samo u grbovima - to daje puno veci prinos. Pripremljeni na krevet i ispunjen s organskim (3-5 kg ??humusa ili komposta po 1 m2) uciniti brazdama 2-3 cm duboko (ne dublje) preko grebena 30-40 cm

U groove'm radi drvo jasena, pregrst na redak (luk voli jasen). Lukovice, pre-natopljena za 6-8 sati u otopinu kalij permanganata (0,05% - 1 g po 2 l tople vode), rasirena, ne gura u zemlju u brazdama od 4-5 komada u nizu (20-25 cm jedni od drugih). Bulblets u gnijezdu puno, tako cesto stavite ga je nemoguce.  Zatim reda brda sto su krumpir, raking u prizemlju sa redovima.

Ovdje su dobiveni preko luka grebena koja stvaraju povoljnije uvjete za razvoj i rast luk, i, sto je najvaznije, stite ga od luk letjeti, ali ona uzrokuje znacajne stete za vrijeme normalnog slijetanja. Cinjenica da je stetnik postavlja svoje jaja u grude zemlje, i letjeti licinke su ubijeni prije nego dodu do dna zarulje, koja je duboko.  Ne koristim preljev kao uvjereni da hranjiva u tlu dovoljno.

Takoder ne zlostavljanje zalijevanje (ne vole luk), zalijevanje samo u slucaju duljeg suse u prvoj polovici vegetacije. Glavni naglasak na sadrzaj grebena u cistom i povremeno popustanja tla. Wonderful pomagac u ovom ploskorez Fokine, sto uvelike olaksava tezak posao.  Na stetu weeding, labavljenju sedimenta i grebena u vrijeme formiranja gnijezda su se rasprsili, sve lukovice su na povrsini tla, dobro zagrijati i zrele. Luk ja rastu velike, zdrave, visok prinos.

Ciscenje provesti vrijeme s stan ostavlja oko pola biljaka u suhom, suncanom danu. Gnijezda luk izvuci iz tla, podijelite zarulje u krevet i legao vanjska strana da se osusi na suncu tijekom dana. Trim ostavlja odmah nakon zetve, u svakom slucaju nemoguce.

Pogledajte dobro dosushit u potkrovlju ili drugim suhom i ventiliranom mjestu. Nakon toga, luk se moze rezati, ostavljajuci vrh stabljike duzine 3-5 cm, a bez problema drzati u redovitim kuce. Na temelju materijala www.sadovod.spb.ru

Povezani postovi:
  1. Ukrasna bundeve
  2. patlidzana premasuje sve povrce
  3. za squash biljka rasla normalno
  4. grah Sastojci
  5. slatki luk

luk, piment, tikvice, luk, patlidzan

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce