logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Ljutika prema strucnjacima

Ljutika luk prema strucnjacima

Prema misljenju strucnjaka, luk, navodno, dolazi s Mediterana. Njegov latinski naziv " askalonikum "je dobio svoje ime od Ascalon u Palestini, gdje je velik broj njegovih uzgaja u anticko doba. Iz tih mjesta u XIII stoljecu, krizara poceo isporuku luk u Europi. Jedan ili dva stoljeca kasnije, bio je siroko distribuiran u Francuskoj, gdje je potom stigao u Engleskoj i Americi.

To je odavno smatra aristokratske ljutika luk, gurmanski uzitak, jer je juicier, meksi i mirisnim lucicama. Mnogi recepti su francuske kuhinje, luk, ne prekrije suptilan okus od drugih proizvoda. Od malih luk napraviti veliki kiseli krastavci. U SAD-u, luk ne susi na suncu, a odmah nakon berbe se nalazi u hladnjak, jer to luk boravak na visokoj temperaturi pokvari okus i utjecati na kvalitetu gurmanski jela.

Na hladnjace i zelene luk. Manji lukovice kao sto su luk prakticne hozyaykitakaya zarulja uvijek koristi u posudu bez traga. Kao i luk, luk, dugo poznat u kulturi, nije pronaden u prirodnu floru. Morfoloskih i bioloskih svojstava, vrlo je slican zarulja luk.

Jedina razlika je u oslabljena sposobnost za razmnozavanje sjemena luk, svoju snaznu grananja, u manjim, zarulje i najbolji njihove sposobnosti da bude pohranjen. Uz luk luk lako presao i dati plodno potomstvo. Trenutno, vecina istrazivaca pogled kao vrsta luk kozjak luk. Vegetativno razmnozavati ljutika u glavnom, ali on je u mogucnosti formirati cvatnje izbojci i sjemena. Medutim, ove sposobnosti razlikuju se od vrste i oblika.

Neke biljke nakon izlozenosti niskim temperaturama pozitivno prenijeti na generativne razvoja, dok drugi gotovo da su izgubili sposobnost. Samo etimto luk kozjak luk i razlicit od (sjeverni vrste u nasoj zemlji), koja pod povoljnim uvjetima, cvjetanja i formiranja sjemena. Prema kemijskom sastavu razlikuje malo od ljutika luk.

Pa ipak, postoje razlike: u lisce i pupoljci sadrze suhe tvari, odnosno, 9,5 i 16,5%, saharov34 i 1,5% askorbinska kisloty64, 5, i oko 7 MGP respektivno. Ljutika je bogat mineralnim solima kalija, kalcija, fosfora i zeljeza. Ima niz mikroelementovnikel, kobalt, krom, vannady, molibden, titan, silicij, germanij, pa cak i nuzno za ljudsko tijelo.

A osim toga, etericna ulja, hlapljive, vitaminykarotin, tiamin, riboflavin, niacin i ostale hranjive tvari (energiju) vrijednost ljutika (kcal na 100 g mokre tezine) zeleni1719; lukovits3036. Kao i sa luk i ostar polustrye varijeteta i formi. Nedavna vise prevladava na jugu.

Luk se uzgaja u Ukrajini i na Kavkazu, kao iu Kazahstan i na Dalekom istoku. U posljednjih nekoliko godina, s uvodenjem novih sorti, luk cesci su u Sibiru i sredisnjoj Rusiji. Unatoc prilicno rasirena uzgoja za proizvodnju luk i ekonomske vrijednosti svoj mali.

Pa ipak, za dvoriste povrca aristokratske luk je neophodna. Za biljke imaju visok indeks tjelesne tezine luk proizvoda dobiveni masovno sadi materiala250 350%. Zahvaljujuci intenzivnoj grananja biljaka iz jednog zarulja sadnju srednje velicine (oko 2,5 cm) moze biti gnijezdo 612 zarulja. U nekim slucajevima, broj zarulja u gnijezdu mogu doci do 25 ili vise.

Ljutika razlicite zrenja. U umjerenim klimama zarulje dospijevaju u 7080 dana, nakon pocetka ponovni rast lisca i zelenila mogu se rezati kroz 2830 dana nakon sadnje. Ovisno o vremenskim uvjetima, vrijeme sazrijevanja varira u roku od dva tjedna. Izvana, biljka luk minijaturni luk. Njegova lisce takoder fistulose, ali uske, silo u obliku, duzina 2040 cm boja lisca tamno zelena, vostana film je niska. Broj ostavlja na vetvi710 PC.

Lukovice, ovalni, okrugli ili ravni zaobljena. Cesto, njihova forma je netocno (zbog blizine zarulje u uticnicu). Boja suho vage, svijetlo zuta, bronca, smeda, zuta, roza, siva, ljubicasta, ljubicasta, socan kriske bijela boja, zelene ili blijedo ljubicaste. Lukovice mnogozachatkovye svoje massa650 g, promjera od 1,5 do 4 cm peduncles rasti visok 70 100 cm, s gotovo da i nema oteklina. Sotsvetiesharovidny, vise-flowered kisobran.

Pedicels do 23 puta duze od cvjetova. Bojenje latice cvijetni omotac bijele, zelenkasto, ruzicast. Sredisnji vena je tamno.

Seeds nesto manje Chernushki luk. Ponekad, cvatovi se formiraju zracni bulblets. Agrotehnika luk u osnovi isti kao i luk.

Medutim, za luk se uzgaja prednost plodnim tlom, s tezi-teksturom nego da je za luk. Najbolji prethodnika . Na isti komad ljutika vratiti ne prije od 34 godina. Lukovice se sade u proljece, mozda rani ili pod zimu (uglavnom u juznoj zoni). Jesen sadnju luk ubrzava spremnost za zetvu u proljece zelje i repa u sredini od 1012 dana. Zimski srcanost biljaka je visoka, cak i lukovice mogu zamrznuti i odmrzavanja bez ostecenja.

Broj zastrelkovavshihsya biljaka, ako se dogodi u podzimney slijetanje, obicno ne vise od 1520%. Za prevenciju bolesti i ubrzati ponovni rast lisca bi trebao biti tjedan dana prije sadnje lukovice se zagrije na oko 40 '. Zagrijavanje traje 8 sati Prije sadnje lukovice je kalibriran po velicini.

Ne zaboravite: sto je veci zarulja, vise lisca i vise od njezine kceri zarulje dobiti. No, jos uvijek jeftinije koristiti za sadnju lukovica srednje velicine s promjerom od oko 3 cm zaguschennodo oni mogu biti postavljeni 30 komada. 1 m i dobiti visoki prinosi homogenih zarulja po jedinici povrsine.

Mali zarulje se najcesce koriste za sadnju kasnije na zelje, kao i za prisiljavanje u staklenicima. Zgodan program slijetanje traka, 4-red. Udaljenost izmedu lentami70 cm izmedu ryadkami20 cm izmedu biljaka u ryadu810 vidi Sadnja dubina treba biti takva da je udaljenost od povrsine tla do ramena zarulja je 24 cm zarulja zasadena u vlaznom tlu, tako da, ako je potrebno, zali brazdama. Nakon sadnje lukovice redaka posuti terenu.

Biljni skrbi je smanjena na popustanje tla i weeding. Navodnjavanje u umjereni pojas obicno ne treba zalijevanje samo tijekom suse. Biljke ostecena luk isto stetocina i bolesti koje luk. Kako biste sprijecili ostecenje na vrijeme provoditi zastitne mjere. Vecina stetnih bolesti peronosporosis, osobito u kisovito vrijeme.

Tag zabolevaniyana ostavlja se pojaviti siva mjesta, ta mjesta kasnije postati ljubicastu nijansu. Lisce pad i umrijeti. Kada je obavljen pocetni simptomi bolesti utjecati biljke treba ukloniti, posuti tekucine nasada Bordeaux.

Zeleni s tretirane biljke vec u hrani ne uzimaju. Jako utjece ljutika luk letjeti, koja polaze jaja u krajem svibnja na bazi stabljike mladih biljaka. Osnovani od licinke lomiti na sve zarulje poteze, a to dovodi do zutilo lisca i smrt biljaka.

Akcija borbyrazmeschenie kreveta luk pored kreveta od mrkve, kao miris odbija mrkva luk letjeti, luk i nestabilno, odnosno, mrkva letjeti. Odstrijeljeni luk iz trecem desetljecu srpnja do sredine kolovoza, u pocetku faze umiranja lisca. Kasni sa ciscenje je nepozeljno jer bi to moglo poceti proklijavanje zarulje. Gnijezda luk su izvadeni iz tla, podijelite zarulje u dobro susi na suncu ili u zatvorenom prostoru, a zatim izrezati lisce ili luk pletenicama u pletenice.

Trgovina luk u suhom hladnom podrucjima ili na sobnoj temperaturi. Ovaj luk dobro ocuvana za 57 mjeseci. Mnogi suci odmah nakon berbe ocistiti luk, izrezati, blago navlazenom, smrznuti i pohranjeni u hladnjak u plasticnim kutijama. Slicno tome, smrznuti i zelene luk. Luk se uzgaja uspjesno na zelje u staklenicima, kao i na prozor u sobi.

Medutim, to je najbolje koristiti za prisiljavanje proljece, koji provode u drugoj polovici veljace. U ranijim razdobljima nije lako uciniti, jer je, iako kratka, ali duboka dormantnost, obicno u jesen i zimi klijati lose. Lisce se moze smanjiti za 26 35 dana nakon sadnje luk u staklenika.

Zanimljivo, kada prisiljavajuci luk na prozor prag postoji mogucnost koristenja povtornoizvlech zarulje, presijecaju, odmah ispod sredini, i natrag u zemlju. Jedan obrezivanje zelenila uklonjena, sada drugi. Luk rastu dobro u lonce i okvire. Na balkon na proljece sadnji moze se dobiti ne samo zeleno, ali zarulja.

Ponekad, da ubrzaju ponovni rast lisca na vrhu lukovice cut "ramena". Ova metoda stvarno ubrzava pocetne faze ponovni rast lisca, ali ima negativan utjecaj na njihov razvoj i konacno zetva zelje i luk. Aristokratska ljutika ima visok prinos: zarulje su do 33,5 kg po 1 m , Zelene do 45 kg s istog podrucja. Medutim, dugotrajno vegetativno razmnozavanje dovodi do smanjenja prinosa, smanjiti velicinu zarulje i akumulacije bolesti, osobito virusne.

Zato je potrebno povremeno (jednom svakih 45 godina) za primanje sjemena luk. Za sjeme svrhe biraju velike, zdrave i neostecene lukovice. Pick up nacin za pohranu kraljica na najmanje 4 mjeseca su bili izlozeni temperaturama od yaroviziruyuschih plus 4 do plus 12 '.

Sjeme su poput sjemena luka, imajuci prostorna izoliranost od testisa testise luk luk. U dosta sorti luk, oni uglavnom proizlaze iz ekstrakcije lokalnih uzoraka distribuira lokalno i lokalnog znacaja. U Krasnodar Kuban zheltyyD zonama sorti ruskog 322 i ljubicasta.

U Ukrajini, siroko uzgaja razne poznat luk Kuschevka Kharkov, kao i niz zvijezda. U Sibiru, u posljednjih nekoliko godina siroko rani sazrijevanja i vrlo sortSibirsky zute. Zonama shalotaMezhsezone nove sorte, on je pokrenuo istrazivanje Instituta za oplemenjivanje i sjemenarstvo povrca.

Dizajniran za prisiljavanje u staklenicima i zimi u zatvorenom prostoru. B. Kokoreva Na temelju materijala chudo-ogorod.ru

Povezani postovi:
  1. grah s rajcicama
  2. crvena paprika

ljutika, luk, crvena paprika, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce