logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Ljutika dostojanstvo

Ljutika salata dostojanstvo

luk dosao u Europu od pamtivijeka s podrucja moderne Turske, poznat kao Male Azije. U nase vrijeme u divljini, gotovo ne dogodi. Onionljutika brzo prosirila diljem svijeta te je narasla komercijalno u Francuskoj, Nizozemskoj, Italiji, Sjedinjenim Americkim Drzavama. Ga uzgaja se u nasoj zemlji, uglavnom na Kavkazu i juzne regije.

U ne-crna Zemlja nije tako siroko uzgaja. Poznat kao: obitelj luk multipartite luk, sorokozubka, kuschevka, luk od Ascalon, Charlotte luk. Luk je dvogodisnja biljka, a pripada, naravno, obitelj luk.

Naravno, razlog za nedostatak ucestalost u toj luk velicine i tezine zarulje (50 g) ne mogu natjecati tako popularan zarulja luk. Ali ima neprijeporne prednosti: izvrstan okus , prijevremeni razvoj, visoki prinosi i dobre odrzavanju kvalitete. Zahvaljujuci svojstvima ljutika je izvrstan primjer vitamina zelenila u proljece-ljeto razdoblje i dodatni izvor da ga dobije u zimskom kod kuce.

Kada sjetvu sjemena u prvoj godini formiranja malih rozeta lisca (perje) i luk. Nadalje, zarulja se koristi za sadnju za reprodukciju. Izvana, lisce luk nalikuju luk, ali vitka, i uspravno silo. Uzgajati na zelje i repa. Jedan od lukovice posadene u utor se formira do 20 novih zarulja razlicitih velicina i prinosa, ovisno o sorti, do 2 kg ili vise u m?

Vecina sorte luka-ljutika ne pucacina. Kada cvatnje oblici malih, sivo-bijelo cvijece. Sjeme je vrlo mali, crni.

Kao iu Europi i Americi uzgaja luk davno, postojala je stvorio dosta njegove klase. Nasi uzgajivaci su uzgojili i priznate sorte: Sezona, Sprint, Grasshopper, Kuban zuta, sibirski zuta, Obitelj, Emerald. Za dom destilacijom zeleni u zimskoj sezoni je najpogodnije sorta koja ima dobar odrzavanju kvalitete i visoke "brzina" na ponovni rast lisca. Luk - vrlo hladno-otporan kulture. Pa susene luk moze prezivjeti cak i kad je smrzavanje tijekom skladistenja.

Glavna stvar - da se ne bi ponovio smrzavanja i odmrzavanja. Svjetlo i hygrophilous. Posebno je potrebno redovito zalijevanje tijekom ranog razvoja nakon sadnje. Luk daje dobar prinos na svjetlo ilovasta tla i crne. Ne moze tolerirati kiselim tlima.

Prethodnika, grah i kupus, krumpir, rajcica, krastavac. Sjeme se sije u luk u rano proljece nakon snijega - pero, ili zimi u kolovozu i rujnu - za uzgoj pera i repa (pokloniti hladno vrijeme ima vremena da se korijen dobro i neka mala rozeta na tankim liscem). Prije sjetve sjeme potopiti u 3 dana, mijenjanje vode 3 puta dnevno, a ako je potrebno, provesti i druge . Ih zasadena u vlaznom tlu. Sadnja dubina - vidi 1-1,5

Nakon sadnje tlo je zbijen malo. Sade u brazda u redovima razmaknute 20 cm nakon zadnje stanjivanje listova 8-10 cm izmedu biljaka u proces rasta se provodi redovito zalijevanje, weeding i hoeing korova izmedu redova. Kada sjetva zimskih s pocetka hladnije vrijeme, zagrtati biljke krevet luka s treseta, komposta ili luka sloj slame. Siri luk kozjak zarulje.

Da biste odabrali slijetanje nije mala i nije velika i srednja glavica luka (mala, obicno se koristi za destilaciju zelene zimi, a velika - za ljudsku prehranu). Da biste lukovice "probuditi" i zastititi od rizika bolesti peronosporosis (pahuljasta plijesni) prije nego sto ih sadnju u tlu grijanom na 40 `C Zarulje su zasadili krajem travnja - pocetkom svibnja na dubini od 3-4 cm u redove razmaknute 25 do 30 cm, 10-15 cm izmedu biljaka

Nakon slijetanja, obilno zalijevati, tako da je tlo oko lukovice dobro zapecacena. Njega nije tezak i redovito zalijevanje tijekom prva dva mjeseca, popustanje inter-red weeding i korova. Pocetkom kolovoza, luk kozjak zarulje zrele.

Znak je to podnosenja lisca. U suhim suncanom vremenu, postrojenja i kopati za 1-2 dana su lijevo da se osusi na krevetu ili stavi pod prolio, u potkrovlju, gdje je potpuno osusen. Listovi su odsjeceni nakon primjetna skupljanje maternice, ostavljajuci je 3-4 cm u duljinu i zrelo dobro osuseni luk u stanje dubokog mira i mogucnosti da se cuva u dobrom stanju tijekom zime.

Unatoc cinjenici da cak i tijekom smrzavanja zarulja od ljutika ostaju odrziva, optimalna temperatura i vlaznost tijekom skladistenja su 0 `C i 60-70% respektivno. Prema sadrzaju bioaktivnih nutrijenata luk kozjak luk naprijed. Ona ima vise suhe tvari, secera, askorbinska kiselina, mineralnih soli (ukljucujuci i vrijednosne papire, kao sto su soli od titana, germanij, i nikal), vitamini B, PP, E, karoten, nepostojan i etericnih ulja.

Luk je dijetetski svojstva i smatra gurmanski proizvod. U hranu konzumirati sve biljke u obliku svjeze i preradeno. Luk se dodaju Salate, prziti, kuhana, konzervirana. Ljekovita svojstva slicna svojstva luk.

Luk vec dugo koristi u kuci kozmeticara. Izvana, u obliku kase, ona se koristi za uklanjanje pjege i drugih pigmentnih mrlja, eliminirati pimples i blackheads. Uz pomoc dobro lijeciti rane, posjekotine, ogrebotina, ogrebotine, opekline od sunca.

Infuzija luk uspjesno koriste za jacanje kose i poticanja rasta. Na temelju materijala www.trava-myrava.ru

Povezani postovi:
  1. prehrane i ljekovitog povrca tikvice

Crveni luk, ljutika, luka sorti, squash

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce