logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Luk

Ljutika luk

Pregled luk: luk - vrsta luk, tako da je blizu najnovije bioloske i morfoloske znacajke. Osobito siroko cirkulira u Sjevernoj Americi i zapadnoj Europi, nasa zemlja se uzgaja uglavnom u juznim podrucjima. Luk forme u gnijezdu 10-12, i na bogatim tlima - 20-30 zarulje ukupne mase 0,5 kg. Nije ni cudo sto se zove "sorokozubka."

Postrojenja cini mekom tankim liscem i dozrijevanje onih (za 20-40 g) zarulje su vruca i poluotoka okusa, s dobrim lezhkostyo. Cvijece plavkast, rijetko cvjeta u lipnju i srpnju. Cvat Bull barel. Uvjeti: za kulturu zeljene tla, dobro odjeveni organskih gnojiva (gnojiva 4-6 kg/m2), a ne kiselo, lagane i srednje sastav. Sastojci: sadrzaj secera (4%) je nadredeni svim drugim vrstama luka.

A takoder sadrzi mnogim hranjivim tvarima i vitaminima. Uzgoj: vegetativno razmnozavati luk, podijeljen u odvojene gnijezda zarulje. Postavljen na grebenu, tucked istrunuo stajskog gnoja, u 2 linije s udaljenosti izmedu njih 20-25 cm izmedu svakog para linije - 50 cm razmak izmedu zarulje u liniji od 10-15 cm

Da biste dobili dobru zetvu luk 2,5-4 cm u promjeru mogu zemljista u raniji datum. Da biste dobili rano zelje, lukovice se sade na grebena pocetkom listopada. Ridge utociste u humusa ili treset sloj od 6-8 cm U Rusiji, najcesce vrste: brzo-sibirski zuta, Grasshopper, kunak, Zvjezdica i Kuschevka Kharkov, kao i prosjecni nejednakosti Kuban zuta.

Njega: Kao zarulja luk. Harvest: bere luk, kad lisce pocinje susiti. Zarulje su ciste i suhe. Cuvati na hladnom, dobro prozracenom mjestu.

Upotreba: Svjezi listovi i mlade zarulje. konzumirati u svjezem, odnosno obradeni na isti nacin kao i konvencionalne luk. Na temelju materijala lib.rin.ru

Povezani postovi:
  1. bogata grah varivo
  2. patlidzana

luk, mahune, luk, luk, luk, patlidzan, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce