logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Pramcano slizun prehrambene vrijednosti

Pramcano slizun hranjivu vrijednost od rajcice

Domovinski luk slizuna vjeruju Gorny Altai, Transbaikalia i Mongoliji, gdje raste divlja. U nekim podrucjima Rusije luk slizun na popisu kao ugrozene, jer s vremena na vrijeme, brutalno unisteno. Unatoc cinjenici da je uzgoj luk slizuna nije tesko, to je dosta rijetka u nasim vrtovima.

Ovo luk zelje za svoje prehrambene i ljekovita svojstva povrca je slican kralj cesnjaka. Bow-slizun - jedan od predstavnika visegodisnjih povrca luk, staviti u kulturu. Njegova druga imena - visece luk, kao i mangyr. Imena "slizun" i "opustene" je zato sto, prvo, na smanjenje liste identificira obilno debele ljigave sok, i drugo, njegova cvjetni strane, na objavljivanje cvat je pokloni (savijena) polozaju.

U ovom slucaju, cvat zatvoren u poklopac-poklopac tanka filma. S pocetka cvjetanja cvjetanje pokriva pukotine i pusten iz filma, u obliku lopte otvaranje kisobrana s brojnim (do 100 komada), male ruzicasto-bijele ili blijedo ljubicastim cvijecem, a strelica se vertikalni polozaj. Onion termometra slizun ne predstavlja po sebi, ali generira lukovitsepodobnoe zadebljanje, sastoji se od guste i socan zeleni i bijeli kriske, prekriven tankim, suhe, bijele ljuske.

Ona se razlikuje od koji stvara prilicno siroka, ravna sa zaobljenim ostavlja zavrsava. Istina, u prvoj godini (kada je sjetva sjemena) oblika grm od 2 mladica i 4-5 shilopodobnyh tankim liscem. Za drugu godinu broj listova u grm raste i oni dobivaju svoj karakteristican oblik. Na cetvrti ili peti godina raste broj moze doci do 25 do 30 kom. u grm. U buducnosti broj listova je smanjen.

Gore je pokazao u nekoliko amaterskih fotografija. Nutritivna vrijednost ovog multi-luk koji to je zeleno svjetlo miris cesnjaka i, za razliku od drugih lukove, ostavlja se socan i njezan cijele vegetacije. Osim toga, oni brzo narastu nakon rezanja i opcenito pruzaju bogatu zetvu. Cvat ima vrlo lijep i zbog toga, ponekad je narasla za ukrasne svrhe. U Rusiji, uzgaja uglavnom dvije sorte luka-slizuna: lider i siroko.

I lokalne sorte se uzgajaju - izvedene iz divljih oblika. On je potpuno otporan na peronosporosis ili pahuljasta plijesni - bolest koja pogada vecinu luk usjeva. Stoga, ona se koristi u odabiru otporne sorte na ovu bolest ostalim Povrce i ukrasne masne. Bow-slizun holodostoek.

Ostavlja poceti rasti vrlo rano u proljece, nakon snijeg topi. Ne vrlo picky o rasvjeta i sjencanje svjetla prijevoza. Vrlo hygrophilous. Na slobodi, plodno tlo daje bogatu zetvu socan zelenila. Do seste godine uzgoja biljka dobi i gubi svoju punu reproduktivnih svojstava.

Prethodnika je najvise zelena i kupus usjeva, krumpir, rotkvice, rajcica, krastavac. Razmnozavati vegetativno sjemena i to - dijeljenjem grma i cvjetnice puca. Vegetativno dijelovi se sadi u proljece ili u kolovozu, sjetve se provodi u drugoj polovici travnja, u redove razmaknute 25 do 30 cm

Seeds tugovshozhie tako proklijati u oko 3 tjedna. Da biste ubrzali proces namakanja se provodi i druge vrste pripremu povrsina za sjetvu pripreme (zanimljivo je da, za razliku od medvjedi luk, svoje sjeme ne zahtijevaju slojevitost). Dubina pecat 1-1,5 cm tla poslije sjetve lagano roll i obilno zalijevati. Za takve tugovshozhih sjeme za zastitu sadnica od korova, sjetve mogu se koristiti . U godini sadnje se provodi medu red hoeing, weeding korov i redovito zalijevanje.

Kultura ne tanka van. Za drugu godinu udaljenost izmedu biljaka u redu nakon posljednje stanjivanje listova, 15-20 cm za vrijeme vegetacije ce igrati jedan ili dva gnojiva slozene gnojiva. Ciscenje lisce luka slizuna provesti u drugoj godini uzgoja.

Koristiti biljke koje su izbrisane u thinnings. S grmlja, vegetativno razmnozavati jer izrezati lisce moze biti kada se ponovni rast 15-20 cm duzine 3-4 puta po sezoni. Da biste dobili sjemena odaberite najvise zdrav i jak biljke. Izrezite lisce od njih nisu provedena. Blooming lukslizun za drugu godinu zivota u krajem lipnja i pocetkom srpnja. Sjemenke dozrijevaju u krajem rujna.

Njihova kolekcija se provodi s pocetkom zuti i zapeci cvjetne stabljike sjemena mahuna. Sjeme kisobrani rez, napokon susi u hladu i zadrzati sjeme obmolachivayut.P u papirnatim vrecicama na temperaturi od 0 ... 8 'S. Sjemenje i dalje izvediv za 3-4 godina.

Prehrambene luk slizuna odreduje ponudu i socan, salata koristenje bilja, koji je polu-zacinjen okus luk i cesnjak miris lako. Osim salata, lisca i luk u svjezem stanju dodan u juhama, povrcu, mesnih i ribljih jela. Njegova susene i prah bilje su se okupili za buduce koristiti kao zacin duhovit. Osim toga, mladim liscem i slanim zakuhati.

Bow-slizun bogat vitaminom C, karotena, volatile proizvodnje. Osobito vrijedna je da sadrzi velike kolicine mineralnih soli zeljeza, mangana, kalija, cinka, molibdena, nikla, kao i etericno ulje. Visok sadrzaj zeljeza soli odreduje svoje akcije izrazili hematopoetskog i koristenje opojnih droga na temelju njega za lijecenje poremecaja krvi i nedostatak vitamina. Njegova uporaba povecava tjelesnu otpornost na razne zarazne bolesti.

Vanjski listovi luka slizuna se koriste za lijecenje ogrebotina, bez duboke rane, ogrebotine i posjekotine. Na temelju materijala www.trava-myrava.ru

Povezani postovi:
  1. Plodovi paprike
  2. Lagenariya nevjerojatna i rijetka biljka

vrste luka, lagenariya, luk slizun, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce