logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Bow slizun

Pramcano slizun cesnjaka

Bow-slizun (Allium nutans) takoder poznat kao zlijezda, kao sto je on prvak medu ostalim biljkama u sadrzaj zeljeza. Sto se tice druge godine zivota, ove vrste luka oblika visoke i guste (1 cm), strelice, kimajuci prije cvatnje, to se zove opustene. Kada izgubiti ce se otvoriti kisobrane, prekrivena ostrim pokriva, i male neprimjetan cvijeta jorgovan-ruzicaste cvjetove, strelice, ispraviti gore. U ovom trenutku, leptir slizun izgleda vrlo atraktivno.

Ostavlja ga sa odmor sekret bogat sluzi, dakle njegov botanicki nazvanieslizun. Oni su svjetlo zelena, stan, linearni, s tupim zaobljenim krajevima. Njihova duzina je 30 cm, sirina 2 cm

Oni rastu tijekom cijele vegetacije i na mlade dobi se mogu koristiti za hranu tijekom cijele godine (ovaj luk je pogodna za destilaciju). U jednom trenutku leptir slizun moze narasti do 5 godina. Zarulje su prikljuceni na gomoljasto, 1-2 komada. Oni su tanki, filmski membrana bijela. U dugorocno koristenje nasada gnijezda rastu i moraju se podijeliti i sjedala, inace lukovice ce rasti plitko. Mladi lisce luk slizuna imaju ugodan okus s blagim slaboostry okus i miris cesnjaka.

Oni su preporuceni za dijeta za osobe koje ne mogu tolerirati luk i cesnjak. Ovaj luk jestivi dijelovi biljaka sve osim strelice (oni su grubi). Koristite svjeze kao zacin za friedge, mljeveno meso salata, i serviranog s mesom, ribe i divljaci. Bow-slizun moze ocuvati. Lisce i zarulje sadrze secere, vlakna, proteina. Oni sadrze mnoge (29-45,7 mg%), askorbinska kiselina, karotena (2,3 - 2,9 mg%), drugih vitamina. Posebno bogata luk slizun zeljeza.

Prisutnost tih tvari, kao i minerala, soli i hlapljive proizvodnje cini ovaj luk, zajedno s drugima u brojnim ljekovitim biljem. Prema sadrzaju hranjivih tvari i vitamina da je korisno luk. Uz redovitu uporabu poboljsava apetit i poboljsava probavu. Preporuca se za anemije i, jer zeljezo igra vaznu ulogu hematopoiesis. Sirenje luk slizun dijeljenjem grma (u rano proljece ili u kolovozu), kao i sjemenke.

Tla treba biti dobro mokre, jer to vodi-voli biljke, ali podrucje treba biti voda stajacica. Tlo treba neutralna, dobro oplodi i pod prije proizvestkovannaya kulture. Ne treba zanemariti pravila plodoreda, premda pramac je gotovo ne utjece na bolesti, i sto je najvaznije, pahuljasta plijesni (peronosporosis). U jesen sjetve (prije zime) cine 20-25 g kalij klorida i 30-35 g / m superfosfat.

U proljece (sredinom svibnja), bio je dodan u tlu od 20-25 g amonijeva nitrata. Sjeme posijano na dubini od 0,5-1 cm, razmak izmedu redaka 20-25 cm, 40-45 cm izmedu traka Lukovice dijeljenjem gnijezda sjede u redovima 40 cm apart, i izmedu lukovitsami20 vidjeti

Njega i obicno. Medutim, u nedostatku kise vodi biljke cesce. U godini sadnje za oplodnju dva puta: u fazi 3 do 4 lisca, 10 g amonijeva nitrata i kalij-klorida i 15-20 g / sq ft super-fosfat. Pocetkom rujna, izraden je od 15 do 20 g / sq ft super fosfata i kalij-klorida. U kasnu jesen lisce odstrani. Bow-slizun zimostoek. On tolerira ostre zime bez sklonista.

U proljece mladice moze izdrzati smrzavanje do -5 C ", oni obicno rastu u sredini svibnja aprelyapervyh, mnogo brze od ostalih nakloni, ukljucujuci lukove, batuna. Ako poklopac usjevi ili spanbond filma, obrezivanje moze smanjiti na dva tjedna ranije. Pogodno luk slizun i za prisiljavanje.

Kada sadnje u staklenika ili na prozorskoj dasci moze se smanjiti zetve u 25-30 dana. Na temelju materijala fermer.ru

slizun luk, batun, luk, luk, cesnjak

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce