logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Pramcano batun reprodukciju i koristenje

Pramcano batun: poljoprivreda, uzgoj i koristenje u hrani Povrce, luk, batun, tartar, kineski luk, luk poljoprivredna batuna Pramcano batun (tatarski, zimi, pjescana, kineski, suplja), jedan od najcescih vrsta dugorocne luk. Zahvaljujuci zymo i mraza, kao i kratki period odmora (od 1 tjedna do 1 mjesec), pocinje rasti pod snijegom i daje proizvod u rano proljece.

Pramcano batun (Allium fistulosum L.) visegodisnja ljiljan obitelji. Raste na jednom mjestu za 56, pa cak i 10 godina. Za razliku od zarulja, ne dolazi pravi i lazni luk, od koje potjece tijekom vegetacije razvija sve vise i vise novih grana i lisca. Listovi su suplje, suplji, prekriven vostana cvatu. Od druge godine zivota, svaki cvijet i oblik sjemenke.

Voce-trokutastim kapsula s 2-5 sjemena. Sjeme trokutasti, crni, naboran s tvrdog oklopa. Oni ostaju odrziva za 2-3 godina. Tezina 1000 zrna bila je 2,5-4,5

Postoje cetiri podvrste luk batuna: ruski, japanski, kineski i multi-slojevite. Razlikuju se u morfologiji (broj i boja lisca, stupanj grananja, visina biljke), ekonomski (preranost, prinos), svojstva i okus. Ukrajina je narasla uglavnom ruski podvrsta.

To ukljucuje oblik s relativno malih razmjera (30-40 cm), tamno zeleno lisce ostar okus, koji je u vrijeme zetve kasnjenja s brzim grubeyut. Biljke mnogo razgranate i oblik trece godine od 30-60 grana. Siri se rano i ne smrznuti cak iu vrlo teskim zimama. Pramcano batun ima visoku hladne tolerancije.

Biljni photophilous potrebama odgovarajuce vlage, zahtijevajuci na plodnost tla. Raste i na bogatom organskim ilovaca, pjescane ilovasta tla, crna zemlja. U zelenom batuna sadrzi 1,7 do 2,4% secera, 1,6-2,5 grama proteina. 2.2-3,1 mg% karotena, 82 do 125 mg% vitamina C i etericnih ulja, minerala, itd. Luk moze biti uzgojena u batun jedan i dugorocne kulture na otvorenom i siguran funta. Bez obzira kako se pripremiti tla (oranje, kopanje) u jesen.

Dugorocno kulture luk oranja u jesen izradi organski (gnojivo, kompost ili humus - 6-10 kg/m2) i gnojiva (30-50 g/m2 superfosfat). Dusicnih gnojiva (15-20 g/m2 amonijeva nitrata) je napravljen u proljece. U dugorocni nacin podizanja provedena u proljece sijanje

sije luk batun u vlaznom tlu, obicni nacin sheme 45-50 x 25-30 cm, dubina sjetve 0,7-1,5 cm na temperaturi od 14-15 C, sadnica se pojavljuju u roku od dva tjedna i na 20 do 22 C - 6-8 dana. Briga za biljke je pravovremeno uklanjanje korova (luk ne svidaju) i popustanja tla. U vrucim i suhim ljetnim tla zalijevati 3-4 puta nakon svakog zalijevanja treba popustiti tla. U prvoj godini zivota do kraja sezone rasta biljke cine 2,3 grana.

Lisce ove godine nije uklonjen. Kao takav, biljke idu u zimu. Vrlo rano u proljece, ili jos bolje u jesen, nakon prvog mraza, suhog lisca uklanja, tako da ne budu uhiceni u proljece ponovni rast novih.

Vazno je odmah ukloniti mrtve lisca, i zato sto moze uzrokovati bolesti luk. U proljece lisce bere za hranu svrhe, kada dodu do 25-30 cm. Tijekom sezone se cut 2-3 puta, i uz dobru njegu i do 5 puta. Najveci prinos od luka batun daje trecinu 5. godine zivota, nakon 6-godisnje usjeva pocinje opadati, pa se mora postaviti nasada opet. Vrlo rano zelje luk batuna moze se dobiti primjenom folijom pokriti. Da biste to ucinili, postavite okvir, te u veljaci je prekriven folijom.

Prema ovom privremenom sklonistu zeleni luk za nadmetanje i socan, a raste na 2-3 tjedna prije nego na otvorenom polju. Pogledajte batun reproducira po vegetativni znaci i - dijeljenjem grma. Odaberite najbolje biljka, kopaju te ih podijeliti na sadnju jedinice, koji se sastoji od 2-3 grana. Prije sadnje, korijen i lisce na trecem skratiti. Sadnja se obavlja ljeti, od kraja srpnja do pocetka rujna, ili u rano proljece, prema shemi od 45-50 x 20-30 cm

Onaj godine metode uzgoja usjeva batuna provesti rano proljece i ljeto, prema shemi od 15-20 x 1 -2 Ako vidite rano proljetnu sjetvu (travanj), gotovih proizvoda, ovisno o podrucju, ukloniti u lipanj-kolovoz. U ljeto sjetve (krajem srpnja - pocetkom kolovoza) od biljke do jeseni vrijeme da se formira lista od 2-4 i kao takav ostaviti u zimi. U proljece druge godine pocinju rasti rano i spremna za berbu u travnju - svibnju. Zetva zeleni luk, kada godisnja usjeva 2 -8 kg/m2.

Vitamini zeleni luk se koristi u svjezem obliku ili kao zacin za prvi i drugi tecajevi. Vrlo je vrijedna da je u pitanju vrijeme vegetacije - od ranog proljeca do kasne jeseni. Na temelju materijala urozhayna-gryadka.narod.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. Ovo je najzanimljivija biljka lagenariya
  3. Recepti baklazhan1
  4. Kupite patlidzana

patlidzan, luk batun, batun, luk, lagenariya, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce