logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Pramcano batun popularan sirom svijeta

Pramcano batun popularan u cijelom svijetu salata

velski luk je tipican multi-luk travi, sto sugerira njegova prisutnost neophodna u vrtu kao izvor vitamina vrlo rano zelje . Osim toga, velski luk je zanimljiv i koristan na cinjenicu da su tijekom proljece-ljeto sezone, "neumorno" proizvodi sve vise i vise novih ostavlja narastu brzo, nakon rezanja. Njegovom rodnom razmotriti juznim dijelovima istocne Sibira, Mongolije i Kine, gdje se javlja u divljini. Cak iu davna vremena velski luk je bio cijenjen i udomacenih.

Brzo prosirila diljem svijeta i postala popularna ne samo u Kini, Japanu i cijeloj jugoistocnoj Aziji i Europi, SAD i Kanade. U Rusiji, takoder, je siroko uzgaja, osobito u sjevernim dijelovima Sibira i Dalekog istoka. Velski luk je poznat i pod nazivima: Tatarski, Kineski luk zimski luk fistular luk pjescane luk. Postoje tri bioloski oblici luk batuna: ruski, kineski i japanski, koji se razlikuju u velicini, boji, stupanj grananja lisca i ostar okus.

Velski luk ima veliku korijenski sustav i cine snazan uticnicu krugu, suplje, tamno zeleno lisce i do 60 cm zarulje su duguljastojajoliki, bez izrazen vrat, a promjer od 1 do 3 cm imaju vrlo kratkom razdoblju odmora i dugotrajnu pohranu nije prikladan.

Arrow cvatnje visine 60-70 cm, s kuglastom cvat i brojni (do 300 komada) sa zuckastim cvjetovima. Blooming Velski luk - dobar med biljka, a cesto posjecuju pcele i bumbari. Okus je o identican luk, ali malo ostriji.

U Rusiji i inozemstvu, s razlicitim stupnjevima ucestalosti, se uzgajaju sve vrste luka batuna, ali, naravno, najpopularnija vrsta ruskog podvrste: Gribovsky 21 Salata 35, travnja , 7. svibnja, ruski zime. I lokalne sorte se uzgajaju. Velski luk ima visok hladno tolerancije.

To je lako podnijeti ostre zime bez snijega, bez sklonista. Mladi izbojci mogu izdrzati proljeca mraz do -10 'C Zahtijeva plodnost i vlaznost tla. Uz mnogo godina uzgoja na licu mjesta raste do 5 let.P bolji od svojih prethodnika batuna luk se najcesce zelene usjeva (osim luk), kao i povrce grasak, krastavci, tikvice, bundeve, krastavac. Ne rastu nakon sto je velski luk krumpir i kupus usjeva.

Razmnozavanje velski luk sjemena i vegetativno - dijeljenjem grma. Sjetva se obavlja vrlo rano proljece cim je snijeg sici - za uzgoj visegodisnjih usjeva. U selhozhozyaystvah ljeto sjetve primijenjene u svibnju i lipnju - do zetve zelenila s lukom u svibnju i lipnju iduce godine. Pramcano batun popularan povrca u svijetu Kada sjetvu sjemena svojih pre-dezinfekciju i potopiti u vodu za 10-12 sati, suho i sije se u redove, s udaljenosti izmedu 25-30 cm dubine 1,5-2 cm pecata

usjeva u izobilju zalijevati, a za bolje mulch vlage zadrzavanje u treset ili kompost sloj ne vise od 2 cm Sjeme klijati u 12-16 dana. U ovoj fazi, 02.01 letaka Posalji Princ gnojiva gnojivo kompleksa, redovito zalijevanje i weeding korova. Usjevi nisu stanjen. U godini sadnje lisca rasti do 30 cm, a sljedeci - do 40 cm

U kasnijim godinama, duljina lisca smanjuje. Tijekom umnozavanje luk batuna vegetativnog podjela se vrsi iz grma na 3-4 (3-4 zarulja u novu kosnicu), te ih zasadio u unaprijed pripremljene i bogato zalijevati bunara s udaljenosti od 25-30 cm kako bi se izbjeglo truljenje lazne stabljike, pokopati postrojenja za razina odgovara isti. Tla oko svakog grma su stisnuti cvrsto. Izrezite luk lisce, batuna provedeno od druge godine uzgoja.

Cut lisca rasti ponovno. Nakon svakog masovnog rezanja luk nuzno nahraniti i napojiti kompleks gnojiva. Izrezite ponoviti 2-3 puta po sezoni, ali je prestala u kolovozu, biljke je da se jace prije zime. O kakvoci hrane, kulinarski i ljekovita svojstva, uporabu velski luk je gotovo identican s . Na temelju materijala www.trava-myrava.ru

Povezani postovi:
  1. patlidzana je

    batun, luk batun, grasak, luk, patlidzan

    links(1); ?>
    Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce