logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Pramcano batun kultivirati za rano socno zelenila

Velski luk ili tartar, suplji, pijesak luk - visegodisnje biljka uzgaja za rano zelenila. To je narasla kao jedne godine, au dugorocne kulture. Ovaj luk Hardy i nezahtjevna u pogledu rasta. No, delikatna ostavlja batuna mogu dobiti samo na vlaznom tlu bogatom.

Od mladi luk vrlo tolerantni transplantacije, ona propagira dijeljenjem grma. Samo ne stavljajte biljke blizu, to je bolje za odrzavanje udaljenosti od 35-40 cm, na luk uzgaja na otvorenom. Takoder mozete kopirati Batun suhe ili namocene (tri do cetiri dana), sjemenke, zatvaranje do dubine od ne vise od 2 cm nakon sadnje redaka ili kreveta malca cijelu povrsinu humusa ili treseta sloja od najmanje 1,5 cm U mokrim tlo, pod povoljnim vremenskim uvjetima, sadnica se pojaviti u pol ili dva tjedna.

Ako ne tanak van sadnice, pero raste vise suptilan i njezan. Tijekom vegetacije batun provodi veliki broj minerala tla, tako da prije polaganja kreveta za sadnju tla treba biti dobro oploditi, sto istrunuo gnoja ili komposta, a kompletan gnojiva. S obzirom da batun, kao i drugi luk, moze akumulirati nitrati, bolje je da napusti svoju gnojidbe s dusikom gnojiva.

Posebnu paznju treba posvetiti rastu luk navodnjavanje. Cinjenica da je nedostatak vlage luk sa strelicama, ostavlja gorak postaju i grubeyut. Istina, i visak vode na povrsini kore i dovesti do kisika izgladnjivanje i smrt biljaka. Dakle, nakon obilnih kisa i navodnjavanje mora provesti kopiranja slijetanja.

Uzgajivaci sudjelovati u rano proljece i ljeto sjetvu luk batuna. Da biste dobili rano proizvodnje (12-15 dana) i provesti podzimnie usjeva. Site nakon zetve prethodnog usjeva pazljivo pripremljeni, te u kasnu jesen, nakon pojave pretrpio hladnom vremenu i nize temperature tla do tri ili cetiri stupnja, obavlja sjetvu. Velski luk nutritivno superioran luk i poriluk. Njegova svjeze zeleno lisce se dodaju mnogim jelima.

Lisca luka kao sto su fermentirani kupus batuna, ali zadrzati vitamine, specifican okus i aromu. Kiselo luk se koristi kao zacini. Na temelju materijala kumushka.com

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. toplinu ljubavi biljka rajcice
  3. dotjerivanje Vigneau
  4. Korisno za grasak
  5. Vigna je sparoga grah

sparoge grah, batun, luk, Vigna

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce