logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Bow batun podrijetla

Pramcano batun podrijetla sadnica

velski luk (luk, tartar, luk fistular, luk pjescana) Podrijetlo i distribucije. Domovinskog luk batuna - Kina i juzno od istocne Sibir. Ona se uzgaja u Japanu, Kini, korejski poluotok, u Europi i Americi.

U SSSR-u, velski luk se uzgaja u Sibiru i na Dalekom istoku, pasmine u malom prostoru juzne, sjeverne i sredisnje dijelove zemlje. Botanicki znacajke. Velski luk (Allium fistulosus L.) - Visegodisnji biljka obitelji luk (Alliaceae).

Biljka luk ne cini vrlo razgranatom i ima veliki list mase. Arrow konusni, nije prosirila na bazu, visine 40-50 cm, cvat oblici u kojima se malim zuckasto cvijece 150-300. Sjeme kutni, crna. Tezina 1000 zrna ostaju odrziva za 2-3 g. dva do tri godina. Bioloske znacajke. Postoje tri podvrste batuna: kineski, Japanski i ruski jezik.

Biljka ima visoku otpornost zime. Nosi proljece mraz do -10 C. Cvijece za drugu godinu. Na jednom mjestu raste za nekoliko godina. Velski luk picky o plodnosti tla, hygrophilous, odgovaraju gnojivo. Umnozavanje i poljoprivredne tehnologije. Razmnozavati vegetativno i sjeme - Lukovice. sjemena proklijati u 12-16 dana nakon sjetve.

U prvom godine ostavlja narasti do 25-30 cm, u jesen i umiru. U drugoj godini nakon ponovni rast dodu do visine od 30-40 cm od trece godine rast lisce opada.

Velski luk obicno uzgajaju u zapolnom klin kao trajnica. Tlo treba biti cist od korova i horosho.udobrena. Je Sow u ljeto (Lipanj-srpanj) ili za zimu - prije pocetka mraz. Seeding stopa 15-18 kg / ha. Rasuti nacin traka (dva do cetiri linije), udaljenost izmedu redaka 20-25 cm i 50-60 cm izmedu traka

U rano proljece provesti drljanje, gnojidba s superfosfat 150-200 kg / ha amonijev nitrat i kalijeve soli - 100 kg / ha. Tijekom vegetacije uzgaja izmedu redaka cetiri ili pet puta i napraviti dva ili tri weeding u trakama i redovima. U vegetativne Bush razmnozavanje kopaju, podijeliti na komade i zasadio u stalnom mjesto.

Kada raste luka Tuna-BA-u staklenicima i zarista su nadmetanje ukusan olovkom. U Japanu i Kini sadnica zasadio u dubokim brazdama, a na brdu dubina od 10-15 cm luk je izbijeljeni i postaje nadmetanje okus. U rano proljece se proizvodi veliki broj zeleno lisce. Zetva.

Listovi su odsjeceni na kraju svibnja, kad odrastu na 25-30 cm nakon sto je cvijece proljece rez, novo lisce. Drugi put ih ukloniti nakon 30-35 dana. Ako odgoditi ciscenje kvalitetu olovke pogorsati kao rezultat stvaranja strelice. Treci zbirka se provodi na kraju ljeta. Velski luk sazrijeva 15-20 dana ranije nego zarulja.

Za cist prikupiti olovke do 2 t / ha. Sjemenke dozrijevaju u kolovozu. Strelice su izrezani, suseni, omlaceno sjeme i prociscena. Sjeme produktivnost 0,5-0,6 t / ha. Ljekovita svojstva.

U narodnoj medicini, velski luk se koristi u giht, reumatizam, gripa, dizenterija, arterioskleroza, visoki krvni tlak kao diaphoretic, antihelminthic, diuretik i poput stipse. Primjena. Kolicina vitamina C u luk-batune do 40 mg% / 100 g zelenog lisca, sto je gotovo dvostruko vise nego u zarulju. Lisce sadrzi karoten, vitamine BI, B, D, proteina, soli, fosfora i bakra.

Ostavlja se stavljaju u batuna Salate, koristiti kao ukras. U tatarski kuhinja, osim toga, svojim pecena s jajima, sir, koristiti kao neovisna snack. U Kini i Japanu u razlicitim jelima se dodaje bazi lisca i stabljike.

Velski luk - dobar med biljka. Na temelju materijala www.eda-server.ru

Povezani postovi:
  1. Pogledajte u medicini

batun, luk batun, zelena salata, klice, luk, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce