logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Voce lagenarii

Voce lagenarii lagenariya

LAGENARIYA (Lagenaria siceraria), ili Calabash ili posudnaya bundeve, jedini clan roda. Ovo je jedna od najstarijih kulturnih biljaka bundeve nepoznat u prirodi. Kultura je vrlo rasirena na svim kontinentima. Lagenariya - godisnji puzanje vino s raznolikom proizlazi dlakavi sulcate do 15 m i peterokutna valovitog ostavlja u pazuscu koji sjede osamljeni male bijele cjevaste cvjetove s rotirati Corolle.

Mladi jajnika sa slobodnim tijelom, posjeduje blago gorak okus duhovit, jedu. U zrelo voce pulpa je suha, a kore ljuska se sastoji od lignified stanica i stanica koje sadrze stjenovita, izuzetno je izdrzljiv, potpuno vodootporan.

Za ljude Indije, Kine, Juzne Amerike, Afrike i otocima Oceanije lagenariya do danas nije izgubila svoju ekonomsku vrijednost i obicno se koristi kao posuda za skladistenje tekucina, proizvodnja kuhinjski pribor, glazbeni instrumenti, igracke, itd. sjemena uklonjena jestivo ulje masti, i duge stabljike fleksibilne tkati kape i kosara. Zrela lagenarii tako jednostavno da ne potonuti u slanoj vodi i moze plivati ??u oceanu dugo bez stete i bez gubitka klijavost sjemena.

Od davnina, slucajno pao u Atlantski ocean, voce lagenarii, uzeti gore mimo morskih struja, napravljen jedro od obale zapadne Afrike u Brazil i preko Pacifika pao iz jugoistocne Azije u Peruu, a se drevni stanovnici Sjeverne i Juzne Amerike su se prosirile diljem kontinenta. Na temelju materijala www.floranimal.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica

bundeve lagenariya, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce