logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Lagenariya koristiti

Lagenariya koristiti biljno

Lagenariya, takoder posudnaya bundeve, tikva, Calabash, indijski krastavac, latinski naziv za Lagenaria siceraria (Mol.) Standl., - topline voli usjeva, je rekao da podrijetlom su dosli iz tropskih Afrike. Oko 810 000 godina, ona je usla u juznoamerickog kontinenta i jugoistocnoj Aziji. Arheoloski nalazi pokazuju da lagenariya pionir uzgajanih biljaka.

Postoje cvrsti dokazi u korist onoga sto je bio prvi lagenariya biljka udomacena je covjek davno prije u koristenju drugih vrsta zitarica ili povrca. Znanstvenici koji su proucavali ovaj biljka je jednoglasno rekavsi da je najvjerojatnije nacin za sirenje lagenariimorskie toka, jer plod ima visoku uzgona i trajan ljuske. Zanimljivo je da je odvojena od cijele biljke dijela s liscem, cvijecem i vocem moze za neko vrijeme (vise od tjedan dana), da rastu, pa cak i cvatu.

Trenutno lagenariyu prepoznati biljke kozmopolitski tropskim regijama svijeta. Lagenariyaeto penjac, ??c snazan vegetativni rast i velike, zaobljene tamno zeleno lisce. Za sve dijelove postrojenja karakterizira osebujan miris. Od nicanja do plodnih je 140 160 dana. Cvate nocu, a oprasuju je nocni kukci. Ima puno intraspecificko oblika voca raznih oblika: oni mogu biti dugo, kruzni, serpentina, ovalne i kruske.

Mladi plodovi se koriste za salata, przene na maslacu, konzervirane, pripremili iz tih jaja. Smatra se da je, peceno voce lagenarii imaju vece okusno zasluge u usporedbi s plodovima tikvice. U hrani i koristiti mladim liscem i pucati savjete. U narodnoj medicini, vocni sok se koristi za kardiovaskularne i dermatoloskih bolesti. Sjemenke su lagenarii deworming ucinak.

U tropskim zemljama, od sjemena ulja. Tijekom jugoistocnoj Aziji, posebno Kina i Japan su vrlo popularne konvencionalne cijepljenje krastavaca i dinja na lagenariyu koristi kao podloge otporne na bolesti. U juznoj kineskoj provinciji Yunnan kruske voca lagenarii vec stoljecima koriste da bi nacionalni glazbeni instrument, zove hula, i sadrzi posebnu melodiju.

Taj pisac, posjeti Kini, su culi zvukove ovom divnom alat tijekom nacionalnog praznika U CSBG SB RAS (Novosibirsk), razliciti oblici lagenarii kulturan za vise od 25 godina. Uspjeli dobiti plod tezine od 300 grama do 8 kg. Biljka zahtijeva na svjetlo, toplinu i uvjetima mineralne ishrane.

Reagiraju dobro na gnojidbu organskim gnojivima. Uzgajati na resetkama visini od 23 metara ili na okomite resetke. Na temelju materijala www.aif.ru

Povezani postovi:
  1. Vigna
  2. Rajcica

zelena salata, lagenariya, Vigna, bundeve

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce