logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Lagenariya ili Calabash

Lagenariya ili Calabash lagenariya

Lagenariya, ili Calabash, jos uvijek je najpoznatiji i najvise vrtlari imaju malo poznatih biljnih obitelji bundeve. Njegova voce su slicne boje tikvice, krastavci i oblik i vrlo izduzena tochneena boca. Stoga drugi nazvaniebutylochnaya joj bundeve. U ljudi, ova biljka se zove indijska ili vijetnamski tikvice ili krastavac. Ova biljka cesto se spominje u drevnom kineskom rukopisa, sto znaci da cak u to vrijeme smatrala kraljica bocama lagenariya sve Povrce.

To je posebno uzgaja u carskom dvoru za proizvodnju podoba vaze i ostala plovila, sto je kineski car kao znak posebna milost darovao svojim podredenima. Lagenariyu takoder dugo uzgaja u svim zemljama Juznog Vijetnama Aziiot Iranu i vecini zemalja u sub-saharskoj Africi, gdje je sada siroko koristi za izradu zdjele, lonci, salice, i sl.

Vise od prije pet stoljeca poznatog ruskog istrazivaca Atanazije Nikitin u svojoj knjizi "Going Beyond Tri Seas", napisao je: "Gherkin, to bizarno, vrlo dugo i okus prilicno dobro." Mladi plod lagenarii nalikuju velikom Pub. Imaju dobar okus i vrlo visoke kvalitete prehrane.

Kad su mali (do 50 cm), njihovo koristenje u hrani, kao i obicno krastavci, koje ni na koji nacin inferiorni u okusu. No delicijama lagenariieto kavijara, koji je u pripremi kao i squash prelazi najnovije na okus. Voce konzervirano, kiseli, ili cak koristiti u hrani mlade stabljike i lisca.

Jer nezrele plodove kora je tanka i mekana, a zatim mariniranja nije poletjeti. Lagenariyalianovidnoe biljka s puzanje proizlazi i do 10-15 metara debljine u korijenu i 2,5-3 cm postranim granama cak i kada je puno vlage ponude i izvukao duzine od 5-6 metara. Mighty vino je vrlo dekorativno.

Lisce iznimno slikovito. Oni su vrlo velike, barsunast, s mekom pustenasti spolna zrelost, imaju dugu peteljcicama. Prepredenog s brojnim izbojcima uporan vidikovaca, utapanje u moru zelenila i velikim bijelim cvjetovima vise od ograde, kao divovske svijece, voce lagenariivse stvara fantastican spektakl.

Ova biljka ima vrlo jak korijenski sustav. Njegova glavna korentolsty i prodire u tlo do dubine od 80 cm, a bocno korijenje dosegla duljinu od 3 metra ili vise. Vrlo zanimljivo i nesto sto lagenariya brzo oblici ne samo underground, nego i iz zraka korijena. Igrani razvoja i dugo cvjetnice lagenariiobilnoe. Cvijece lagenarii vrlo velike, pehar, dvodomni.

U jutro su svjetlo krem ??i bijele vecherompochti. Muski cvjetovi imaju duge pedicels, zhenskiekorotkie i deblji. Cvijece lagenarii brzo nestati.

No, neki padaju cvijeca, kad ima i drugih, a sve biljke do kasne jeseni je u cvatu. Plodovi imaju razlicite serpentina i cilindricni formuot za sferne i boca u obliku. Vrtovima se uzgajaju uglavnom u obliku lagenarii s izduzenim plodovima obilje hrane koja moze narasti do 2 metra u promjeru i 10 cm

povrsina ploda je glatka, s gustom spolna zrelost, koja je brzo nestaje. U vrijeme zrelosti potrosaca (kada je duljina fetusa 50-60 cm) u fetusa njezno meso i koza je tanka. Uz daljnji rast i sazrijevanje fetalnih tkiva je presusio, a koza na drvo, pretvara se u pravi "tenk oruzje." Zato zrelo voce jesti lagenarii gotovo nesposobnim.

Seeds velike, nepravilno pravokutnog, obicno smede ili svijetlo zuckasto-smede. Lagenariya zahtjevan na toplinu, svjetlo i vlagu, kao pravi Yuzhanka od vlazne tropima, ali previse vlage to nosi lose. Pod normalnim uvjetima uskladenosti s tim izbojci narasti do jednog dana do 10-15 cm, a plod je 5-6 cm ili vise. Toplina i susa lagenariya krece dovoljno dobro, no rast izbojaka i voca u ovom trenutku znatno je smanjena ...

VA Loiko Na temelju materijala fermer.ru

Povezani postovi:
  1. Lagenariya nevjerojatna i rijetka biljka
  2. Saraha

tikvice, lagenariya, bundeve, povrca

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce