logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Lagenariya egzoticne krastavac

Lagenariya egzoticnog povrca krastavaca

Lagenariya - egzoticne krastavac. Ova nevjerojatna biljka je dobila mnogo ljudi imena: Vijetnamski squash, indijski krastavac, krastavac, tikvice div umacima. Lagenariya - izvorni godisnja egzoticna tikva obitelji, koji prirodno raste u Indiji i Africi.

Ova biljka je vino s velikim, zaobljenim, barsunasto mekana dlaka na lisce, dnevne dobitke koje, pod povoljnim uvjetima do 10 cm Lisce se moze cijeli ili 3-5-lobed. Snima snazan, dostizanje duljine nekoliko metara. Veliki pehar cvijece na duljim stapkama izgledaju vrlo impresivno. Ujutro blijedo ruzicaste cvjetove u vecernjim satima - bijela.

Cvijece jednopolan, Stoga je potrebno za oprasivanje voca skup zenski cvjetovi. Plod ove biljke nevjerojatna ne proklinje, ako odsijece komad i ostaviti objesiti na grm. Kriska ostatak filma i brzo zarastao fetus ce i dalje rasti.

Kao zrenja ploda njegova tijela dries up i koza postaje tezak i tvrd kore, od kojih Aboridzina je vrlo jak kontejner. Lagenarii voce s glatke povrsine s bijelim, nestaju s vremenom, dlaka, ovisno o odabrane vrste moze biti raznih oblika: serpentina, clavate, pyriform, polenovidnoy itd. Osim toga, voce se moze staviti u oblik po volji, stavljanje jajnika u drvu oblici biti popunjena u rastuci fetus.

Lagenariya - biljka daje, s jedne grm moze proizvesti do 40 kg voca, od kojih svaki moze doci do duljine od 2 m i njihova prosjecna tezina je 6,8 kg. Velicine voca regulirana su bocni izdanci stegnut se i broj napustenih biljka jajnika. Nije potrebno davati "krastavaca" rasti, kao u hrane koja se konzumira samo voce tehnicke zrelosti tanka zelena kozu i njezno meso duzine od 50-60 cm

Dakle, ono sto trebate znati o poljoprivredi tehnike kao divno biljke? Vani skrb lagenariey slicno brigu o vrlo dobro u nasim vrtovima rasprostraennoy bundeve. Raste dobro i nosi plod u vrtu, kao iu sobi na juznoj svijetle prozor, balkon, loda.

Plant termofilne, pa je u otvorenom polju i na balkonu u sredini zone i sjeverozapadne se uzgaja samo u sadnica i svidi svome gospodaru do jeseni mraz voca i zelenila. Osim toga, biljka je stabilna na stetocine i bolesti. Za uzgoj u kuci i na balkonu da se jelo velikih kapaciteta, ne manje od 10-15 litara, kao i biljka razvija jak korijenov sustav.

Lagenariya nije zahtjevna tla za uzgoj se uklapa u svaki labav plodno tlo vrt, kao sto je sljedeci sastav: svjetlo treset zemlje, humusa i pijeska (02:01:01) uz dodatak salica ugljen ili pepela, i 20-30 g superfosfat po 10 litara smjese. Na dnu nuzno staviti sloj odvodnju 2-3 cm debljine Sjeme se sije pocetkom travnja.

Ljuske sjemena je vrlo jak, tako da su prethodno namocene u vodi s temperaturom 25-30C dva dana prije sadnje, ili pazljivo izrezati vrh ostrog noza sjeme nasuprot vrh embrija. Sjeme se sije na dubinu 2-3 cm u spremniku najmanje 1 L, prekriven folijom i stavite na toplo mjesto. Sjemenke klijati u temperatura ispod 20 stupnjeva za 7-14 dana. Kada ce se puca, film je uklonjena i staviti gore posude svijetle prozor.

Rasadnicarstvo je potrebno redovito zalijevati toplom vodom. Stalno mjesto zemlje u dobi od 30-35 dana, kao i vise zrele biljke ne podnose presadivanje. Na balkonu mozete uciniti lagenariyu samo kada je opasnost od mraz je proslo.

Njega u pitanju navodnjavanje, gnojidba redovito, popustanja tla, pravovremeno, biti vezan za resetkama raste puca. Biljka je dobro podnose vrucine i suse, ali je bolje da ne preskociti zalijevanje, zalijevanje toplom vodom kao tlo susi. Trebate hraniti svakih 10 dana, naizmjenicno organskih i mineralnih (Ogorodnaya mix) gnojiva.

Blooming lagenarii, kao i svi cucurbits, pocinje sa stvaranjem samo muski cvjetovi ("sterilno"), a zatim tu su i zenski cvjetovi, koji se obicno objavljuju u poslijepodnevnim satima. Umjetna oplodnja je najbolje uciniti u jutarnjim satima 9-10 sati ili ranim vecernjim satima. Ako zelite da se vase sjeme, a zatim u tu svrhu potrebno je ostaviti prvi plod do pune zrelosti.

To je samo nuzno pobrinite se da je u kolovozu i rujnu su podmerzli. Voce-sjeme biljke su izrezali s dijelom stabljike i objesiti u soba za konacni dozrijevanje sjemena. U prosincu i sijecnju, sjemena uklonjena, oprati, osusiti i pohranjene u suhom na sobnoj temperaturi. Kako koristiti voce uzgajaju? Kao i kod svih Povrce, lagenariya vrlo korisna.

Joj jesti sprjecava multiplu sklerozu, gojaznost pridonosi izlucivanje toksina, koristi se kako bi se sprijecilo bubrega i gastrointestinalnog trakta. Mladih voce, pre-kliring ih iz koze, mozete kuhati Salate, peci, pecena i paprikas kao squash, koristite za kuhanje palacinke i zobena kasa. Voce lagenarii takoder moze pripremiti za buduce koristenje: tursiju ili sacuvati, kao i suhi, pre-narezane. Na temelju materijala cvetovod.com

Povezani postovi:
  1. Grasak
  2. Pepper

klice, grasak, paprika, tikvice, lagenariya, salata

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce