logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Lagenariya Brzo raste kulture

Lagenariya - bundeva raste kulture

U hranu konzumirati mlade jajnika lagenarii, takoder poznat kao krastavci: Imaju tanku kozu, ukusna i dugo grubeyut. Od lagenarii kuhati Salate, umacima, peci kolace i kuhati kasu. Plod je ukiseljeno i prze u ulju, sto ih uklanjaju s koze.  Lagenariya - brzo raste kulture. Stopa rasta od 20-25 cm po danu.

Biljni penjanje i dekorativan. Cvijece velike, bijele, sa neugodnim mirisom. Voce su 30-40 cm duge, a ponekad - 1,5 m, razlicite oblike: spljosten, sferni, kruske, valjkasti, boca kao. Kada zrela, postaje drveni kore i pulpe susenje. Voce se ne moze iscupati iz postrojenja, vec rezati zeljeni dio.

Ne proklinje kao poseban izdanje rana-rana agent.  Ova biljka topline ljubavi, jer zeljene suncano podrucja s plodnim tlom strukture. Lagenariya raste i pod vockama, ili u hrpe smeca uz ogradu, ona pokriva s puno lisca. U ne-crnica zoni Rusije lagenariyu narasla sadnica metoda, inace plod ne sazrijevaju.

Rasadnicarstvo poceti rasti krajem travnja - oko 1 mjesec dana prije sadnje u zemlju. Buduci da je ljuska sjemena tvrda, a zatim ih prije sadnje namocite za 2-3 dana i onda germinated u vlaznom piljevine ili mahovine na 25 ° C. Nakon sto je sjeme naklyunutsya (5-7 dana), oni su seeded jedan (klice dolje) u loncu promjera 12 cm tla mijesati sadnica koristeci isti kao i za sve bundeve kultura.

Ponekad koristeci mjesavinu humusa i sumskog zemljista (1:1). Kanta ove mjesavine je upisan u staklo pepela.  U otvorenom terenu zasadili biljke visine 25 cm, nakon sto je opasnost od smrzavanja je proslo. Prethodno uz ogradu na suncanoj strani stranice ili pod stablo na granici krune kopaju velike rupe na 1 m udaljenosti jedni od drugih.

Ako tlo nije plodno, bunari su stavili istrunuo gnoj i pepeo.  U hladnim nocima biljaka pokrivena pretinca na vrhu koji lezao filma. Nakon presadivanja se takoder moze postaviti luk ili kosture i protezu filma. Lagenariya voli teska dnevno (kanta na biljci), navodnjavanjem s toplom vodom.

Da biste zadrzali vlagu nakon zalijevanja, zagrtati biljke biljke. Tijekom vegetacije potrositi tri do cetiri hranjenja, naizmjenicno organskih i mineralnih gnojiva. U ovo rjesenje koristi se divizma ili pticjeg izmeta (01:10), gnojidba vrt mix (35-40 g na 10 litara vode) ili drvo jasena (300 g po 10 litara vode). Protok rjesenje na jednom biljka od 2 litre.

Biljke rastao do 1 m, vezan do podrzava: ograde, stabala i stupova. Cvijece poceti otvarati lagenarii popodne, otvor u potpunosti samo u ponoc. Dakle, prvi su cvjetovi oprasuju rucno. Sredisnji maticne patiti kad dosegne vrh resetka i bocne mladice - bas kao i krastavac.  Kako bi se izbjeglo sabijanje, dio postrani izbojci i plodovi su uklonjene, ostavljajuci biljka, 3,7 kom., Koji su takoder vezani do resetka.

Da bi plod raznih oblika, ili ih vezati da kalup. Iz jednog biljka obicno dobiti do 10-30 kg voca.  Jedan fetusa, a namijenjen je sjeme dobivenih nakon mraza i dozarivayut dva tjedna. No, koliko dugo ga pohraniti u toploj sobi je nemoguce, kao pod kore su dobri uvjeti za klijavost sjemena. Zatim ispratili plod sjemena s jedne strane i zakrivljene zica je odabrana sjemena.

A plod je suha i moze se koristiti za pohranu mlijeka ili maslaca. Ovaj brod nije izlozen mikroorganizama i, kao termos, toplina ne prolazi. Na temelju materijala www.sadovoda.ru

Povezani postovi:
  1. papar
  2. Grah

Grah, lagenariya, klice, papar

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce