logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Kada se rastu lagenarii

Ovo je biljka je medu najstariji covjek uzgaja jos od antickih puta. Do vremena Kolumbo otkrio Ameriku je bio poznat u tropskim kao Stari i Novi svijet i siroko uzgaja. Jos uvijek je nepoznato, podrijetlo lagenariya. U danasnje vrijeme ona se susrece u divljini u Indiji i Africi, no znanstvenici vjeruju da je to drugi divlje biljke.

Kao i vecina kultura, lagenariya (Lagenaria) ima mnogo sorte, a razlikuje se prije svega oblik voca. Postoje voce duljine do 2 metra, nalazi se u obliku kruske, okrugle, boca i mnogi drugi. U nase zemlje lagenariya nije bio rasirena, iako je mnoge prednosti.

Prije svega, to je vrlo vrijedna visoke prinosa Povrce biljka. Istina, hrana prikladan plodove samo zato sto dlinnoplodnoy lagenarii sve ostale vrste imaju vrlo gorko voce. Plodovi svih sorti Ormaric lagenary nakon zrenja, izvadite sjemenke i pulpe ostaci koriste se i lagan i izdrzljiv Kuhinjske koji se cesto koristi od strane stanovnika tropskih zemljama. Kao i svi tropske biljke, lagenariya termofilne.

Klijavost sjemena i pri temperaturama ispod 15C, ali Optimalna temperatura za klijanje je puno veci - oko 30C. Sjetva sjemena jos boljih na jugu sadnica u isto vrijeme kao i krastavac sjemena. za sjetvu koristiti svjetlo tla tekstura, dobro zadrzavanja vode moze biti marginalni i, od lagenariya ima nisku plodnost tla. Bolje svaki sjeme odmah staviti u posebnu casu, jer biljke ne podnose ostecenja korijena.

Sjeme lagenarii ni u kojem slucaju biti namocene u vodi - u ovom slucaju su propadati. U patiti mozete ih potopiti u vlaznom krpom, ali bolje samo sijati ih suha. Sjetva bi trebao biti na dubini od 2-3 cm, stavite sjeme stan. Nakon sadnje case staviti u toplo mjesto sa temperaturom od oko 30C i prate vlage u tlu. Klijanje sjemena obicno pocinje 5-8 dana, nakon cega temperatura padne na 25C.

Kada biljke ce 2,3 istina lisca, mogu biti posadeno na otvorenom terenu, ako mozete vrijeme. Kao i svi tropske biljke, lagenariya ne podnose zamrzavanje u bilo kojoj fazi razvoja, stoga je potrebno osigurati zaklon, ako ocekuje smanjiti temperaturu na opasnu razinu. Biljke mogu biti posadene ispod stabala ili ih drzati na resetka, kao i oni razvijaju vrlo jaki vegetativni masa.

Ne bojte se, ako je izvorna lagenariya ce biti u sjeni - zahvaljujuci vrlo brzom rastu, lako se onesvijestili kruna svakog stabla, gdje je voce. Da biste dobili biljka grane stablo, potrebno je povuci ih konop do najblize podruznice, i to samo provjerite da trkaci ne visi sa stabla, ali plod nije razbio grane. U toplo vrijeme i visoka vlaznost voce i mladice rastu vrlo brzo - do 15-20 cm po danu.

U hranu koriste mlade jajnika je oko 60 cm Mnogi vrtlari pogreska napustanja moguce koristi za biljke sto je duze moguce. Pri tome ne treba, jer oni brzo postati prezreo i postati nejestive. U patiti mozete koristiti plodove ne vise od 1 m, ali Stoga je neophodno ocistiti kozu. Zanimljiva znacajka lagenary da voce se moze koristiti u dijelovima ih rezanje izravno na biljke. Rana brzo, a plod i dalje oziljak rasti.

Naravno, prvobitni ciljevi takve plodovi nisu prikladne, jer se sjemenke su samo na dnu. Na prvi sjeme ostavlja 2,1 i zadrzati plod na postrojenja za sto je dulje moguce. Nije strasno, Mi vrijednost te naknade ce biti pod malo mraza, jer je njihove unutarnje povrsina je oblozena s izolacijskim premazom vatoobraznym stiti sjeme od promjene temperature. Nakon sto je loza propada biljke, sjeme voce je uklonjena i cuva na toplom mjestu za 2-3 mjeseci, kad su konacno presusiti.

Omotnica oni postaju vrlo krut kao sperploca, piljene joj tresti i pila za metal sjemena. Sjemenje i dalje izvediv za dugo lagenarii - u roku od 8-10 godina, ako pohraniti ih u toplom, suhom mjestu. Ako plod se koristi kao jelo, morate ukloniti sve preostale pulpe.

Da biste to ucinili, uliti vodu i voce dodajte grubo pijeska. Ponovljeni trese postici uklanjanje zaostalih celuloze, suseno voce i onda mozete ga koristiti kao svjetlo i jaka jela. Kada se rastu lagenarii ne bi trebao biti odrastao u blizini njegove razlicite vrste kako bi se izbjeglo unakrsno oprasivanje.

To je osobito pozeljno u slucaju dlinnoplodnoy i posudnoy lagenarii, jer to moze uzrokovati oblike voca kao sto su dlinnoplodnoy lagenarii, ali s gorcinom, kao sto su posudnoy. To je najbolje da rastu svake godine ne vise od jedne vrste. Na temelju materijala toptropicals.com

Povezani postovi:
  1. patlidzana

lagenariya, patlidzan, klice, biljna

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce