logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Bundeva ili tikva Lagenariya

Bundeva ili tikva Lagenariya lagenariya

LAGENARIYA ili Calabash - LAGENARIA SICERARIA Koristite. U hrana iz lagenarii koristiti mlade voca, i kao lisce i mladice. Voce su relativno siromasnih u proteina i ugljikohidrata, ali sadrzi oko 440 mg/100 g kalcija, 2,4 mg/100 g zeljeza i drugih elementi u tragovima i vitaminima. U Zapadnoj Afrika lagenarii sjemena koriste se za juhe.

Voce zrelog nakon ukloniti njihov sadrzaj, i susenja koriste kao skladistenje plovila tekucine. U tom smislu, kao i oblik lagenariya poznat kao "Boca Bundeva" i" Calabash "(u potonjem slucaju, razlikovati stvarne i lagenariyu Calabash - voce Cresentia cujete L, mali stablo obitelji Bignonievye (Bignoniaceae). Izvor.

Lagenariya, ili bundeve-tikva, - Lagenaria siceraria (Molina) Standl. - mozda samo kultivirani biljka, koji je poznat u davnina i Stari i Novi svijet. Cak Slatki krumpir siriti iz Perua do Polinezije i kokos palme iz Polinezije u Panami, a dogodilo u prekolumbijski doba, iz kasnije vrijeme. Najveci znalac tropske flore, autor brojnih udzbenika G.

Purseglav rekao je da druge biljke poznata prije 1492 iu zapadnoj i istocne hemisfere, br. Mozda lagenariya dolazi iz sub-saharskoj Africi, gdje je do sada pronadena u divlje, kao iu Indiji. J. Purseglav pise da su vjerojatno da ce doci iz voca lagenarii

Afrika u Brazil preko oceana (mogu biti u slanoj vodi i do 224 dana bez bilo kakve ozbiljne posljedice za klijanje oni sadrze sjemenke). Otkopavanje egipatskih grobova su dopusteni prisutnost tamo do danas lagenarii u 3500-3300 godina. Godine prije Krista. OE. U I. G. OE. kultura je vec dobro poznata u Kina, au XII stoljecu. Maori joj je donio na Novi Zeland.

Ove arheoloska nalazista u Meksiku pokazalo da je lagenariya poznata je vec godinama 7000-7500 prije Krista. E., i u Peruu (u blizini Huaka Prieta) - za 4000-5000 godina prije Krista. OE. Vecina istrazivaca slaze da je misljenje da je ova kultura je jedan od najstariji u tropima i istovremeno jedan od najcesci. Opis biljke. Na Svaka biljka proizvede 10-15 plodove tezine 0,5-1,5 kg.

Prema obliku, oni mogu biti vrlo razlicite duljine od razlicitih vrsta kretala 10 - 100 cm Bioloske znacajke. Lagenarii plantaze, obicno smjestena na visini do 500 m iznad razine mora. Vecina sorti zadovoljavajuce odgovoriti na promjene u oborina, ali vise pogodan za rast biljaka i razvoj su uvjeti s umjerena kisa i cestih razdoblja suncano vrijeme.

Pod optimalnim uvjetima, biljke su oznaceni iznimno visoke stope rasta za bijeg - Do 60 cm na dan! Stetocine i bolesti ozbiljne stete nije uzrok, iako je u nekim podrucjima, postoji prilicno jak virus zarazenih biljaka krastavac mozaik, pepelnice, anthracnose. Zahtjevi za tlo. Bolje kulture mogu biti bogati lagenarii organska tla s neutralnim reakcije okruzenje i dobre drenaze.

Raspored / sadnju. Lagenariyu narasla tijekom cijele godine, stavljanje biljke na podupire o udaljenosti od 120-180 cm jedni od drugih. Briga za sjetvu / sadnju.

Kada glavni puca dosegla duljinu od 3-4 m, njihova patiti. Tijekom cvatnje, cesto pribjegavaju dodatna oprasivanje zenski cvjetovi. Zetva. Voce dobivenih u 70-90 dana nakon sjetve.

Prosjecna prinos od 25 t / ha. Na temelju materijala www.ecosystema.ru

Povezani postovi:
  1. Lagenariya koegzistira sa svim biljkama
  2. Lagenariya voli toplo, suncano mjesto
  3. Rajcica

lagenariya, bundeve, rajcice

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce