logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Lagenariya

Lagenariya papar

je Tamm, Svetlana Lagenariya - jedan od najstarijih kulturnih biljaka bundeva u divljini nije poznat. Ova kultura bila je vrlo rasirena na svim kontinentima. Osuseni i preradeno voce - uzorak starih domacih posude. Neobicna izlozba - bundeva-strcanje-dock s uzetom vezan za vrat - je muzej u Volgograd.

Ove tikve prije nasiroko koristi u svakodnevnom zivotu: Oni su bili pohranjeni suhe proizvode (sol, brasno, papar, i sl., jer se u takvim jela su uvijek suha) i tekucina (vino, ulje, mlijeko, itd., kako bi se bundeva je dobro ocuvana svjezinu proizvoda). U posude lagenarii nositi na sijeno i vodu zakuhati, jer cak i tijekom vrucina pica u bundeve za dugo vremena je ostao svjez i mirisne.

Za ljude Indije, Kine, Juzne Amerike, Afrike i na otoke Oceanije lagenariya do danas nije izgubila svoju gospodarsku vaznost. Njegovi plodovi su nasiroko koristi kao posuda za skladistenje tekucina, proizvodnja kuhinjski pribor, glazbeni instrumenti, igracke, itd. Izvaden iz sjemena jestivog lagenarii masti ulja, te duge stabljike fleksibilne tkati kape i kosara.

Zrela lagenarii tako jednostavno da ne potonuti u slanoj vodi i moze plivati ??u oceanu dugo bez stete i bez gubitka klijavost sjemena. Od davnina, slucajno pao u Atlantski ocean, voce pokupila lagenarii oceanske struje i napravio jedro od obale Zapadne Afrike u Brazil. Ili preko Pacifika su dobili iz jugoistocne Azije u Peruu, a od starih stanovnika Sjeverne i Juzne Amerike su se prosirile diljem kontinenta.

Neobicna bundeve sam prvi put otkrio u potkrovlju stare bake kuce. Bio sam udario po kruskoliki oblik i jednostavnost ovog voca! Unutar tykvochki pronaden je sacuvan sjemenke, ali su bili osteceni od strane misevi. Cjelodnevni su samo dvije sjemenke, sadili i I. I gle, sjemenke imaju sprouted!

Ja se citati o moldavskim obrtnika koji su radili ukrasne bundeve i napravio od njih ukrasne komada. Imas mene i materijala na takav obrt u sredisnjoj Aziji. "Naskavak" - tako lijeci spaljivanjem bundeve i uokvirena metala (burmut). Zelio sam nauciti kako sacuvati ljepotu dekorativne cipka je dugo vremena biti u mogucnosti koristiti ga u modernom zivotu.

Poceo sam prikupljati materijal o razlicitim vrstama dekorativnih cipka. Pronadeno jos tikvice s dugim cilindricnim vratom. Po prvi put je vidio fetus, mnogi ljudi ne mogu vjerovati da to stvara idealan oblik prirode.

Su mi je poslala sjeme tikva. Tako sam poceo rasti drugacije. Lagenariya (Lagenaria siceraria), ili Calabash, ili tikvice posudnaya, ili Calabash - jedini predstavnik ove vrste. Ovo je jednogodisnji puzanje vino s raznolikom proizlazi dlakavi sulcate do 15 metara. Je peterokutna valovitog ostavlja u pazuscu koje proizvode jedan mali cjevasti cvjetovi, bijele sa rotirati Corolle.

Mladi jajnika lagenarii sa slobodnim tijelom koja ima malo gorak okus duhovit, jedu. U zrelo voce pulpe lagenarii suha. Kore ljuska ploda, koji se sastoji od lignified stanica i stanica koje sadrze stjenovita, to je izuzetno izdrzljiv i potpuno vodootporan. U Volga regije i drugim regijama s dugorocnim ponavljaju proljeca mraz luchshevyraschivat dekorativnyetykvy s sadnice.

Shoyu bundeve sadnica pocetkom travnja. Ali ja klimatskim uvjetima u orijentiran. No, u Srednjoj Aziji u proljetnu sjetvu termofilne dekorativne bundeve pravo na otvorenom terenu.

A u juznim dijelovima Rusije, u toplijim podnebljima takoder moze biti bundeva u vrtu sijati odjednom - veliki sjeme klijati i postrojenja. Sada se klima promijenila, jer je prije nasih baka o bilo sadnica ne mislim na tikve: sjemena germinated samo ukrasne bundeve i stavila ih u vrt u isto vrijeme kada su tamo zasijano uobicajene bundeve. Pocetkom lipnja, kada zavrsava proljece mraz, prick lagenarii u zemlju. Liana je tkani do visine od 4 - 5 metara, ako ne patiti.

Cvijece bijele mirisne cvjetove. Za lagenarii voca su veliki i zreli, vino prischipnut potrebno nakon formiranja jajnicima 4,5. Ukrasna bundeva sazrijevaju u rujnu.

Povrsinski zrelih bundeve prljavo zuta. Zrelo voce lagenarii sam cut i pohranjen u sobi uvjetima da se osusi, obicno 2-3 mjeseci. Ali to se dogada prije vezan i zreli Calabash, kao i susi se pravo na vinove loze, koja je odmah spreman za obradu. Kada lagenarii voce susi na kraju, on je spreman za ciscenje.

Brza i laka za ciscenje bundeve, kada je prvi uronite u zdjelu s toplom vodom. Nakon 10 minuta mozete poceti cistiti povrsinu lagenarii. Vrlo njezno strugati gornji sloj bundeve s nozem ili britva.

Noz odlucite ne vrlo ostar. Posjedovanje svoje bundeve na povrsinu pod kutom. Pokusajte drzati noz ne reze na povrsinu, a ne ostaviti ga na rez. Brisanje iz bundeve, pre-krevet tkanine na koljena. Zapocnite taj nacin, a zatim prilagoditi. Glavna stvar je promatrati sigurnosnih pravila, ne zuriti!

Mozete jasno bundeve i na stolu, kao sto ce se ugodno i sigurno. Uklonjeno tanki lagenarii film membrane. A pod njom se otvara vrlo lijepo povrsine toplo zutu boju. To je nevjerojatno glatka, kao sto su biljar loptu, a ne nakit privlaci poglede! Ljusteno voca lagenarii postati vrlo lako. Medutim, debljina zidova u kapsuli je vrlo cvrst poput stabla. To je ljuska zivo.

Dakle, to je nemoguce slikati bojama, a vise laka. Najbolja opcija - staviti lik na povrsini gori bundeve posudnoy. Da biste saznali kako napraviti ukrasne bundeve lijepe mahuna razlicitih oblika koje su korisne na farmi, ja cu detaljno u buducnosti clanak. Na temelju materijala www.gardenia.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica

lagenariya, paprika, klice, bundeve

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce