logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Ljekovita svojstva krumpira

Ljekovita svojstva krumpira krumpira

Da podavlyayuschegobolshinstva stanovnistva krumpira je ne samo tradicionalna, ali inaibolee hrana dostupnosti - drugi kruh. Za egovyraschivaniya su prilicno zadovoljavajuci tlo - klimatske isortovye resursa u ogromnom teritoriju svijetu nastanjenom covjek (zaisklyucheniem tundre).

Samo u Africi, Juznoj Aziji, Juznoj Americi je groznyysopernik -  Potentsialnoisklyuchitelno visoke prinos kulturi - za svaki kvadratni metar obychnovyraschivayut 2-4 kg gomolja i obrtnika - na 6-8 i cak 10 kg. U  krumpir sadrzi 15-35% suhe tvari, uglavnom u obliku skroba (17-29%), ali malobelkov (1-2%) i masti. Medutim, proteini  krumpir biologicheskoytsennosti superioran u odnosu na ljudsko tijelo, mnogim drugim kulturama.

18 Tsennostbelka odreduje sadrzaj esencijalnih aminokiselina, to je veca belkapshenitsy i drugi samo piletinu proteina. Dnevnih potreba osobe koji su jeli 350-400 grama krumpira, zadovoljan u esencijalne amino kiseline na35-40%, ugljikohidrati, fosfora, vitamina B - 10-12, vitamin C - 40-50, potasa - na 55-60, i kalcij zlijezda - za 25-30%. Osim toga, klubnyahsoderzhatsya vitamine (karoten), bl., PP, a oko 1% od minerala: joda, sumpora.

U ovom slucaju, oni su svi u lako probavljiv oblik (za razliku od otmyasa i kruh), sto je vrlo vazno za odrzavanje normalne razine schelochnostikrovi.  Nadaleko poznat lechebnyesvoystva krumpira: njegova svjezi sok se koristi za zelucani ulkus, gastritis, zatvor, snizava krvni tlak u hipertenzije. Kasa od krumpira i izklubney lijeci opekotine i ekceme.

Krumpir shirokoispolzuetsya u kuhanju, to je pripremljena od do 700 razlicitih jela. Za egoschet zalihama hrane za zimu, to je jedan od najvaznijih kaloriynyhproduktov opskrbe. Pa cuva u podrumima, stajama, pa cak i balkonegorodskoy stan. Mozete pripremiti strateske rezerve za semiiz susene  krumpir ili krumpir brasno, pahuljice (t.n.chipsov).

Konacno, otlichnayakormovaya kulture za stoku, i kuhati vrhovima od tinkture za borbu protiv svreditelyami.  Krumpir - kultura umjerenih (cool i mokro klima). Gomolja nakon zimske mirovanja nachinayutprorastat na 6 ... 8 ° C, usporiti rast promatrane cak i na 3 ... 5 ° C, hotyaoptimalnaya temperatura je mnogo veca - oko 20 ° C.

Za povecanje blatna stabljike, cvjetanje optimalan interval u roku od 15 ... 22 ° C. Pritemperaturah ispod 6 ... 7 ° C i iznad 38 ... 40 ° C povecanje zemaljske biomase je suspendiran.  Za rast temperature gomolja intervaloptimalnyh mijenja u roku od + 15 ... 20 ° C, dok je temperaturahnizhe +2 ° C i iznad 26 ... 29 ° C, ona prestaje.

Proljetni mraz u-1 ... 2 ° Sunichtozhayut tlo masa (lisce i peteljke), ali ako to ne podmerzlivysazhennye gomolja u tlu, a zatim nakon 7-10 dana, oni rastu ponovo (izspyaschih bubrega).  Dugo vozdeystviesrednesutochnyh temperaturama iznad 23-25 ??° C, kao i virusnih bolesti uzrokuju gomolji degeneracija taknazyvaemoe i oni postaju neupotrebljivi dlyaposeva iduce godine.  Krumpir su vrlo picky o vlaznosti tla, ali gubitak vlage rijetko (400-500 TNA 1 tonu usjeva).

Tijekom zavrsetka gomolja vrlo je osjetljiva i reagiraju na kpereuvlazhneniyu kisika, sto zahtijeva dopolnitelnoeryhlenie izmedu redova (na dubini od 8-12 cm), dok okopavanje rasteniyv redove.  Krumpir - svetolyubivayakultura i samo u prvom razdoblju rasta u odnosu na hlad-tolerantni. Bolshinstvosortov duga dana obliku, t.e.nazemnaya tezine brze tijekom dugog, aklubni - ukratko dan. Na temelju materijala www.greenrussia.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. Pogledaj

krumpir, rajcica, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

© Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce