logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Krumpir

Uglavnom, vrtlari su odabrani za sadnju gomolja srednje velicine. Na sto cetvornih metara krumpira zahtijeva 40-50 kg. Na slijetanje, mozete koristiti i male gomolje tezine 25-30 g. Tada slijetanja gomolja po sto cetvornih metara ce zahtijevati 1,5-2 puta manje. Medutim, moramo se sjetiti da krumpir s malim gomoljima dati dobru ljetinu, ako su izvedeni od zdravih, dobro uspostavljena grmova. Da biste to ucinili, tijekom cvatnje grmlja na podrucju slaviti s razvijenim stabljika, list ostrice iskrcati.

I dok su kopanje (10-12 dana nakon kosnje vrhovima) ovih skupina odabranih zdravih gomolja, tipicne za ovu klasu i pozeljno je da se pojavila u grmlje barem 10-15 srednje do velike gomolje. Svi gomolji iz tih grmlja, osim za one najmanje, koriste se za sadnju iduce godine. Ali to nije uvijek dobro zbrinut i uvjetima krumpira moze dobiti u utor sjemena gomolja u dovoljnim kolicinama.

U tom smislu, mnogi vrtlari kao sjeme koristeci samo vrh (tezina 20-30 g), donji dio je u hrani ili hrani za zivotinje. Apikalni dio gomolja krumpira vegetativne mladi, tako je povecao snagu u odnosu na dno. Biljke iz vrhova intenzivnog razvoja i akumuliraju visoke prinosa.

U kratkom opskrbe sadnog materijala zdravih gomolja su izrezati na dva ili vise dijelova, tako da svaki dio gomolja (tezine 40-30 g) najmanje dva ili tri pupa. Izrezite 5-7 dana prije sadnje, prosirila se u tankom sloju dionica (cut gore) i pohranjeni u toploj sobi. Tijekom tog vremena da se formira na dijelu periderm zastite udio krumpira od stetnih utjecaja.

Medutim, u odredenim okolnostima, za rezanje krumpira treba biti posezala u iznimnim slucajevima, kao i niske temperature i visoka vlaznost tla u hladnom, kisnom proljece moze uzrokovati truljenje u tlu frakcije. U vrijeme zetve i dozrijevanja krumpira uvelike je pod utjecajem preplant pripreme. Najcesci nacin obrade krumpira - klijanja u svjetlu.

Rani sorti -8 ... 12 ` sredinom-12, .. 14 ' u roku od 30-40 dana. Oni su rasporedene tanko na podu, police, stalci, u kutije (set od jedne do druge) ili druge posude. Da biste ustedjeli prostor mozete kauc krumpir u plasticne vrecice ili mreze. U vrecice svakih 15 cm napraviti rupe za zrak pristup, njih visio u blizini prozora. Za uniformu i prijateljski proklijavanje svakih 5-7 dana okrenuti.

U nedostatku svjetla soba krumpir moze niknuti i umjetnog svjetla, pomocu elektricnih zarulja od 75 W po 1 m2 poda. Svjetiljke su objesen u aisles izmedu policama ili ladicama na udaljenosti ne vise od 2,5 m. trajanje osvjetljenja ne bi trebala prelaziti 80-10 sati dnevno. U germinated gomolja krumpira nastaju kratke (do 1 cm) debljine, cvrst puca.

Da klice ne jako rastegnut (oni postaju krhki i lako prekinuti), oni inhibirati rast nize temperature nocu do 4 ... 6 `. Nuzan uvjet za uspjesno klijanje krumpira - za odrzavanje vlaznosti zatvoreni u rasponu od 90-95%. Da biste to ucinili, prolaza u sobi sama i krumpir povremeno poprskati vodom. Da ubrzati nastanak i razvoj krumpir moze biti tretirana s otopinom mineralnog gnojiva: 2 case od amonijeva nitrata i 1,5 salica superfosfat po 10 litara vode.

Na dan sadnju krumpira cuvaju se u ovo rjesenje za jedan sat, a zatim susi na zraku i zasadio u zemlju. Namakanje krumpir u otopinu gnojiva ovog sastava: 60 g superfosfat, 30 g amonijevog nitrata, 20 g kalij sulfat, 2 g bakra sulfat, 5 g amonij-molibdata u 10 litara vode - ubrzava nastanak sadnica za 3-5 dana, cvatnje i gomolja formiranje 3 -4 dana.

Da biste dobili rano krumpir, primjenjuju se vlaznom klijavost u torfoperegnoynoy mix, composted piljevina, torfokroshke i drugih materijala. U tom slucaju, na dnu kutije, kosare, izli torfoperegnoynuyu smjesu (piljevinom) sloj od 3-4 cm, na nju malo germinated gomolji su postavljene i prekrivene istim smjesu.

Zalijevati s toplom vodom, 10 litara od cega dodajte 1 cajnu zlicicu bakar sulfat. Zalijevanje moze biti slaba otopina gnojiva: amonijev nitrat, 5-10 g, 20-30 g superfosfat i 10-15 g kalij sulfat u 10 litara vode po 2-3 m2. Optimalna temperatura za klijanje u vlaznim 12 ... 15 `.

S pojavom prvog lista i korijenski sustav biljke sa pijan smjesu zasadena u vrtu u vlaznom tlu. Prije polaganja na klijavost od krumpira i za cijelo razdoblje od klijanja je odabrana gomolji pacijenata koji su tretirani prije klijavost rjesenje bakar sulfat (1-2 g na 10 litara vode) kako bi se sprijecilo gljivicne bolesti. Na temelju materijala dovlet.info

Povezani postovi:
  1. Krumpir vegetativnog razmnozavanja vrste
  2. Rajcica

krumpir, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce