logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Divlja krumpir

Wild krumpira luk

Wild krumpir za nekoliko tisuca godina prije Krista bio je od velike vaznosti u zivotu ranih naseljenika iz Anda. Dish, koji je spasio od gladi su narod zove "chuno" i bio je pripremljen od promorozhennaya, a zatim susi gomolji divljih krumpira. U Andama do danas, Indijanci stalno ponavljala: ". Suho meso bez" chuno 'kao zivot bez ljubavi " On je sluzio kao jedinica barter ("chuno" mijenja grah, kukuruz, itd.) "Chuno" su od dvije vrste - bijela ("Tunto") i crni.

O recept za "chuno" kako slijedi: gomolja rasprsene na otvorenom i mogu potopiti u kisi, na suho u sunce i zamrznuti nocu tijekom smrzavanja; za brzi Odvlazivanje nakon odmrzavanja gomolji polozi u vjetrovito mjesto i pazljivo peretaptyvali noge. Za kore bolje gomolja pala, oni su smjesteni izmedu posebnim sirova koza koze; ako kuhani crno "chuno" oguljene gomolja kao sto je opisano gore prati u vodi, a ako je bio pripremljen "Tunto", gomolji za nekoliko tjedana bio je spusten u bazen s vodom, a zatim lijevo za konacni susenje na suncu i vjetru. "Tunto" zadrzava oblik gomolja i to je vrlo jednostavno.

Nakon ovog tretmana, divlji krumpir izgubio gorak okus i duge trajnosti. Ako imate zelju i divlje krumpir, recept za svoju uslugu. Po prvi put Europljani, posebno spanjolski, pokusao "brasnjav korijene dobrog ukusa", tek sredinom 16. stoljeca u Peruu, a zove njihov tartufima. Medutim, ovaj nalaz nije do obale Europe.

Kasnije, spanjolski i britanski brodovi nisu boravka u obali Cilea i opskrbljena krumpir. Od tamo prvi klupski hit u Spanjolskoj, a potom u Italiju. U Europi, krumpir je dobio naviknut tesko. Unatoc cinjenici da su Spanjolci prvi Europljani sastao s krumpirom, Spanjolska je posljednja zemlja u Europi, ocijenili od povrca cijeni. U Francuskoj, prvi put se spominje uzgoj krumpira je od 1600 godine, se sastao s mnogim preprekama kako bi prosirila do 18. stoljeca.

U Engleskoj, prvi eksperimentalni sadnju datira iz 1589 godine. No, pruski kralj Friedrich Wilhelm I. u 1651 proglasena je uzgoj krumpira njemacke nacionalne duznosti. U Rusiji, krumpir mogao dobiti kroz Bijelom moru i baltickih luka, ili kroz Poljsku, ili izravno od Prusije u 1757-1761, respektivno.

Prvi sluzbeni isporuku krumpira je povezana s putovanja u inozemstvo od Petra I. On je poslan iz Rotterdama Sheremetyev vrecu krumpira i gomolja naredio da rasprseni u razlicitim regijama Rusije. To je pokusaj, nazalost, nije bila uspjesna. Tek kada je Katarina II izdao dekret o slanju svim pokrajinama "za leglo zemljom jabuka" i nakon 17 godina krumpira su u Sibiru, pa cak i na poluotoku Kamcatka.

Medutim, uvodenje krumpira farmi bio je popracen neredima i nasilni upravne mjere. Bilo je slucajeva trovanja, jer hrana ponekad se koristi ne gomolje, krumpir i zelena otrovne bobice. Predrasude protiv krumpir i pojacan zvuk imena, kao sto su mnogi culi, "Kraft toyfels", sto u prijevodu s njemackog pekar moc.

Za povecati usvajanje stopa krumpira farmi poslan posebne upute za razvod braka i koristenje "zemlja jabuka", koji je dao pozitivan rezultat. Pocevsi od 1840, na podrucju pod krumpir poceo rasti brzo, a nakon 100 godina vise od tisucu sorte. Trenutno, krumpir je preuzeo dostojno mjesto na nasem stolu. I to nije slucajno. Nutricionisticki krumpir gotovo kao zrno, jer do 80% suhe tvari iznosio skroba.

Proteini u krumpir nije jako puno, ali oni su uravnotezeni u sastavu bolji od ostalih biljaka. Nedavne studije pokazale su da umjerena konzumacija krumpira nije prijetnja svoju tezinu. Ispada da krumpirski skrob razgraduje u secer odmah, ali postupno da se ne dovode do viska secera u tijelu, sto kasnije se talozi u mast.

Nije ni cudo da neki strucnjaci danas predlozila dijeta za korekciju tjelesne tezine, na temelju krumpira juhe. Krumpir sadrzi dovoljno hranjivih tvari. Sadrzaj vitamina C, ona prelazi luk, grozde i crvene ribizle. Krumpir takoder su glavni izvor kalija, sto povecava potrebu za psihicki stres.

Usput, krumpira juha za svoje blagotvorno djelovanje na ljudski organizam (tonik i poticanje apetita) se zove "juha od Hipokrata." Dakle, ici naprijed, kako bi se ploca! No, prije nastavka pripreme krumpira jela sjetite se da je vecina koristan krumpir i dalje pekla u pepeo ili foliju.

Samo u ovom slucaju, to zadrzava sve hranjive tvari. Na temelju materijala www.gotovim.ru

grah, luk, krumpir, krumpir sorte, povrca

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce