logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Sorti krastavaca

Sorti krastavaca povrca

krastavac spada u obitelj bundeve (Cucurbitaceae), i njegov dom tradicionalno se smatra toplo do Indije, iako stara, rastao krastavci i Afrike i Grcke, a velika podrucja Rimskog Carstva. Oguretsedinstvenny od povrca (i u smislu botanike - voce), koje jedemo nezreli. Krastavci su vrlo popularni u sastavu, kao i usoljena ili kiselo.

U Rusiji i drugim slavenskim zemljama, krastavac - omiljeni predjelo, a to znaci rassollyubimoe mamurluka. Za brojne postignuca u 2007 u Shklov (Bjelorusija), bio je cak i spomenik krastavac. Krastavac - topline i vlage-loving kulture.

Sorti krastavaca moze se podijeliti u tri skupine: Staklenicki - s dugim glatkim plodovima do 30 cm ili vise, gryadochnye - za otvorenom tlu s vocem velicine 10-15 cm i cornichons - velicina ploda ne prelazi 10 cm Osim toga, krastavac s tankim bijelim bodljama voloskamisalatnogo odrediste, a s crnim shipamizasolochnye. Krastavci uzgaja sadnice i nonseedlings nacin. Sjetva sjemena sadnica proizvesti otprilike mjesec dana prije slijetanja podrucju.

Sjemenke moraju biti unaprijed potopiti i mladica - to ce ubrzati pojavu. Izravno u polju krastavaca sadnice sade kad (Oko krajem svibnja u sredisnjoj Rusiji, pocetkom svibnja - u srednjoj Europi). U nacinu prehrane nonseedlings natecene ili klijanje sjemena proizvedena u tlu temperatura u gornjem sloju ne manje od 13-15 stupnjeva, u protivnom sjeme samo razgradnje. Dubina pecat semyanokolo 2 cm plotnost5-7 biljaka po cetvornom metru. Vidi takoder:

tla za krastavce treba umjereno trosan, te da zadrzi vlagu i vrlo plodna. Buduci da je korijen sustav malog krastavca, vrlo lako im rastu, uvodenje Lokalni sadnju jame ili rovova. Rupa ili rov iskopali do dubine od oko 40 cm sloja hrpu organske tvari pomijesana sa zemljom s vrha je spavati s cisto tlo, koje su zasadili krastavci.

Raspadaju, organskih puno topline, sto ubrzava rast biljaka i razvoj, a potom sluzi kao odlican izvor hrane gotovo cijelu sezonu. Mjesto za sadnju krastavaca treba biti dobro osvijetljen po suncu (djelomicnu sjenu je prihvatljivo) i biti zasticeni od vjetra. Naime, uredaj od grebena u tlu kao zivi stit Do sjetve je u dva reda na strane krastavac patch, ostavljajuci otvorenom juzne strane.

Optimalna temperatura za normalan razvoj krastavaca (i drugih cucurbits) krece se 23 do 30 stupnjeva. Temperatura zraka je ispod 15 stupnjeva dovodi do pritiska i zaustaviti rast biljaka u bilo kojoj fazi razvoja. Zamrzavanje krastavci za fatalne (osobito za mlade krhke biljke), varijacije u temperaturi inhibiraju rast.

Dakle, u sjevernoj Europi i sredisnjoj Rusiji krastavci uzgajaju uglavnom pod filma poklopac, barem u prvoj polovici ljeta. Briga za krastavce je smanjen na arogantan, weeding, zalijevanje, gnojidba (ako je potrebno) i biti povezana s . Nakon stvaranja 5-sesti glavni repic list krastavaca treba prischipnut. To potice grananje biljke, razvoj izbojaka sa zenskim cvjetovima i povecava produktivnost.

Vlaga a posebno je vazno za krastavce tijekom aktivnog rasta (lipanj), i vocni formacije (srpanj, kolovoz). Cak i kratki susenje tla tijekom voce formiranja dovodi do ogorcenosti u krastavcima, koji je onda ne zalijevanje nije tocno. Zalijevanje Krastavci trebaju biti toplom vodom (hladna voda dovodi do inhibicije rasta i pojavu sive plijesni).

Za odrzavanje vlage u tlu sadnog krastavci organskih materijala (cak mozete koristiti trave s travnjaka). Mulch stiti tlo od isusivanja brzo i inhibira rast korova, a time i vode krastavaca ce biti manje, i otpustite krevet korova i ne moraju. Korijen sustav krastavca u potrebi zraka.

Cesto zalijevanje je zbijen nezamulchirovannuyu tla, i popustanja stete delikatna korijena. Kako bi se osigurala pristup zraka, pomocu vilice vrt u zemlju kako bi probusenih dubinu 10-15 cm Predstavljamo hranjenje, trebali biste na umu da tijekom hladnih naoblaku usporilo rast krastavci i dobro gnojiva nece: korijenje krastavaca moze aktivno apsorbirati hranjive tvari kada je temperatura tla nije ispod 10 stupnjeva. Da biste izbjegli opekline, uliti otopinu gnojiva vlaznog tla oko krastavci, izbjegavajuci lisce.

Redovna, ceste sjece pridonosi izobilju voca formacije, usporavanje starenja biljaka i povecava prinose. Krastavci korotkoplodnyh sorte beru svakih 1-2 dana, dlinnoplodnyh (staklenickih) svaka 3-4 dana. Kada se rastu krastavci u zemlji tijekom jake kise postoji opasnost brzog sirenja Botrytis u oblozen tkanja biljke.

Dobri rezultati ih vezali za tapiserija: zemlja voziti metara cvrste udjele, a medu njima povucite konop i vezati krastavac vina (kao vinogradi). Ponekad sam zasadio krastavac sadnice proizvedene samo muski cvijece. Poticati stvaranje cvjetova s ??jajnicima trebaju prestati zalijevanje krastavaca za nekoliko dana, cime je tlo na suho.

Yellowing i uveok jajnika krastavac sugerira vlazenjem tla ili hranjiva nedostatak, koji se mogu pojaviti s blizu sadnje. U takvoj situaciji potrebno je dati tlo da se osusi, a zatim hrane krastavci s otopinom mineralnog gnojiva ili . Treba biti oprezan o hranjenju krastavci organske tvari: organske tekucine rjesenja moze sadrzavati patogene Fusarium, i rjesenja na temelju ovog korova moze nositi viruse raznih bolesti (npr. duhan mozaik virus je izvediv za gotovo godinu dana). Na temelju materijala www.countrysideliving.net

Povezani postovi:
  1. Krumpir

bundeva, krumpir, klice, biljna

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce