logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Momordika squirting krastavac

Momordika squirting krastavac bundeve

Momordika (Momordica L.) - jednogodisnje zeljaste biljke puzavice silnovetvyaschayasya tikva obitelji, uobicajene u Jugoistocne Azije. Kina, Hong Kong, Tayvane, istocnoj Indiji, na Filipinima, ova biljka raste na padinama u podnozju sume na nadmorskoj visini od 1300 m. Njegovo ime dolazi od latinske momordicus - ostar. Ime, navodno, zbog cinjenice da do biljka razvija, sva tijela gori na dodir, poput koprive.

Ali, ako ste prvi zrelo voce ugristi momordika prestaje. Plodovi se koriste kao hrana za svjezi ili kiseli. Neke vrste momordiki (svojim korijenima, sjemenke, lisce) koriste se medicine u Aziji. Momordika s gustom lisce i veliki zuti pupyrchatymi "krastavaca" kao atraktivna i ukrasna biljka. Kada plodovi dozrijevaju i prasak iz svojih slikovitih zaviriti crvena zrna.

Biljka ima niz svakodnevnih imena: divlji krastavac, dinja, lud, gorko bundeve, balsamico kruske, indijski krastavac. Lisce vecine vrsta palmately lobed, svijetlo zelene, srednje velicine. Momrdika cvatu pocinje u lipnju, kada su aktivno raste poceti strani puca.

Cvijece redovito, pet, gej, zute ili crvenkaste boje s malo suptilne ugodne arome. U pocetku se pojavljuje prazan, a zatim i zenski cvjetovi su formirane. Nakon oprasivanja, jajnika odmah poceti razvijati. No, vecina ukrasnih dati duguljast voca duzina 10-15 cm, prekriven tubercles i glavu.

Voce ovalnog oblika, zasiljen na udovima, kutni, papillose. Kada zrela, voce pozute na prvi, a zatim postupno su jarko narancasta. Okus podsjeca momordiki okus vrlo zrelih bundeve s gorkim povrsine.

Zrelog voca i pucati crack sjemena. Sjeme momrdiki stan, gotovo kolo, 1-1,5 cm duge, imaju pijan povrsine. Zrelo sjeme pogodan za sadnje, imaju tamno smede boje.

Juicy amnijska membrana tamno crvene boje s ugodnim okusom. Momordika Cochin porculan ili indijski krastavac (Momordica cochinchinensis Spreng.) (Cochin Kina - juzni dio Indokini.) Lisce tripartitni, cvijece zuto. Voce elipticne, 10-12 cm, s crvenim bradavicast izrasline, velike sjemenke neugodna mirisa. Momordika harantiya (Momordica charantia L.) (charantia -... Od talijanske Refs Rast Caranza). Proizlazi grube, dlakavi. Lisce pet trosiljcane prstast cemi, sinuate-nazubljene.

Cvijece blijedo zuta. Plodovi su duguljasti, do 25 cm debljine sjemenke, s nazubljenim rubom i crvenom prisemyannikom. U homeopatiji, koristite balsamico Momordiku - Momordica balsamina L. Agrotehnika momordiki uzgoj tehnika slicna drugim cucurbits, ali ima svoje osobitosti. To moze biti uspjesno rastu na prozor, balkon ili terasa.

U zemlji momordiku boljem polozaju u staklenika ili terariju. Sjeme se sije momordiki krajem ozujka - pocetkom travnja. Oni ne zahtijevaju prethodno lijecenje, osim za dezinfekciju, koji obicno se sastoji od namakanja u ruzicastoj otopinu kalij permanganata za 24 sata.

Nakon dezinfekcije sjemena zasadena u smjesi list kompost, humusa, treseta i pijeska (1:1:1:0,5). Raspored je najbolje uciniti u pojedinim posudama treseta-humusa ili u plasticne case od kreme, koja je u slijetanja sadnica na stalno mjesto se mogu rezati da ne ostetite korijenje. Nemojte cekati naklevyvaniya sjemena u vodu, jer to ce dovesti do niske stopa prezivljavanja sjemena u tlu. Sjeme zasijano na rubu dubine 1-1,5 cm, u toploj (22-25C), vlaznom tlu.

Kada je sve sadnice je vazno za odrzavanje tla momordiki stalno vlazan i topao. U takvim uvjetima, sadnice prijateljski se pojavljuju u roku od tjedan dana. Rasadnicarstvo sprayed s toplom vodom. Moze se razmnozavati reznicama Pasynkova momordiku i od dna biljke su razvili dvije ploce. Ovjekovjeciti reznice na temperaturama ispod 25C u vodi ili mjesavina treseta i pijeska pod zaklon.

Oko mjesec dana kasnije iskorjenjivanje Reznice se sadi u zemlju i pokrivena staklenku za nekoliko dana ili plasticne vrecice za bolju stopu prezivljavanja. Kao i bilo Liana momordike potrebna podrska. Najbolja opcija, kao sto je spomenuto gore - okomite resetka ili 6-8-incni mrezu visine oko 1,5 m. Ako je spremnik je velik, to je moguce ojacati kao podrska stativ.

Biljka stvara veliki broj laterals - izbojci iz pupoljaka formirali nalazi se u pazuscu lista. Na biljka ostavljaju tri glavna pucati, i pastorcad su uklonjene. Takoder je moguce za svaku od glavnih izbojaka napustiti 1-3 pastorka i ostalih za uklanjanje, ali s ovom metodom treba paziti da nije pretjerano oblozen krunu. Kad sadnica razvijati dvije stvarne list, on posadi na stalno mjesto.

Najvaznija stvar za transplantaciju - ne ostetiti korijenski sustav, inace biljka ce biti dugo vremena biti bolestan i moze umrijeti. Kapacitet rasti uzeti srednjim (5-10 litara), sto je momordika razvija nije jako velika korijenski sustav. Kada sadnje treba ostaviti mjesta u gornjem dijelu jelo da bi mogli sipati u tlu kao sto su opere vode za navodnjavanje, kao i biljka ne podnosi izlozenost korijena. Tla za sadnju mora biti plodna s blago kisele reakcije.

Raste dobro u pjescanoj ili momordika muljevitim gline ilovace s dodatkom humusa. Potrebno je osigurati dobre odvodnje, tako da biljka kao strah od stagnacije vode u tlu. Korisne poloziti drenazne grubo-fibered sloj komposta.

Ona stiti tlo od ispiranja i izvor topline i hranjivih tvari. Tijekom vegetacije momordiku hraniti svaka dva tjedna puna minerala ili organska gnojiva. Momordika - photophilous biljka, tako da je najbolje Oprah za to vino je vertikalna resetka, sto doprinosi bolje osvjetljenje cijele biljke. Najbolji izlozba - u zapadnom ili juznom pritenenie sa svjetlom izravnih podnevno sunce. Uz nedostatak svjetlosti jajnika moze raspasti, ali plod ce biti mala.

Tijekom aktivnog rasta biljke zahtijeva puno vlage, pa zemljani komponente mora biti stalno vlazan. Blagotvorno utjece na razvoj vlazne atmosfere momordiki s redovitim prskanjem. Plant toplinu ljubavi, a time i na temperaturi ispod 20-22C njegov razvoj usporava.

Za voce postaviti momordike potrebe oprasivanja, tako da cete morati raditi u zatvorenom prostoru pcela, ostavljajuci tamponchikom pamuka ili cetkom pelud od muskog i zenskog cvijeca. Za ukrasite i dobili sjemena biljke, ostavite nekoliko plodova. Za prikupljanje prehrane 8-10 dana Zelentsov, kao i vise zrele plodove snazno gorchat. Sto vise okupiti voce, sto vise formirat ce se. Velik broj zrelih plodova smanjuje biljka.

Voce momordiki pohranjena za 2-3 tjedna na 11-13C i visoku vlaznost zraka (85-90%). Na visim temperaturama voce sazrijevaju - zute i crack. Momordika osjetljiv na mnoge bolesti kao krastavci, a ostecen je isti stetnika.

Ovaj virus bacteriosis mozaik, pepelnice, bijele trulezi. Od stetocina lisne usi je napomenuti da napada biljka na niskom vlagom. Na temelju materijala cvetovod.com

klice, bundeve

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce