logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Povrce grasak

Povrce grasak rajcice

Povrce grasak. Znacajke preporucene sorte i uzgoja Povrca gorohodna prvog usjeva, koji svjesno upoznao dijete. Gotovo svaki prigradskom dvoristu ili njegovi roditelji su seeded posebno za djecu. Tipicno, ovaj krevet korova su prakticki svaki dan, prikupljanje vrhunske delicije, iako odrasli ne smeta da im pomogne.

Kako rastu najsladi grasak koji sorti za postrojenja i kada fazu u kojoj jasno kako produziti plodnih razdoblja - sve to i ici ovdje smo. PEA Postoje razlicite vrste uzgojene graska podijeljeni su u stocne hrane (oni se koriste za stocnu hranu) kukuruz (koristi se u prehrambenoj nakon kuhanja) i povrca (koji se koristi u hrani kao svjeze i nakon kuhanja.) Maticne graska dom, ovisno o razlicitim u visini 25 - 250 cm

visina biljnih sorti su podijeljeni u Patuljak (25-40 cm) sredneroslye (70-90 cm) i visoke (preko 90 cm). Obiljezje je prisutnost graska vitica, koji zavrsava list. Voce graska - pod, koji se sastoji od dva krila koja okruzuju sjeme (u obliku nezreo, u fazi tehnicke zrelosti, oni su pozvani "grasak"). Sve vrste povrca, grasak, podijeljen u Granatiranjem i secer. Koja je razlika Granatiranje secer i klase u krila grah granatiranja sorte tvrdi sloj pergament.

U secera sorti kao sloj je odsutan, tako da se jedu zajedno s lopaticama. Amaterski uzgajivaci cesto pogresno, sto je povrce i secer sorti. Mnogi ljudi misle da je "secer" raznolikosti je vrlo slatko grasak.

Na kraju rezultat zaostaje ocekivanja: nakon sve vrste secera su cesto vrlo siroke ostrice, i grasak su ponekad manje slatki od granatiranja. A onda povrce uzgajivac odlucuje sto ce staviti u paket "pogresno" sjemena. Stoga, kada kupujete sjemenke treba obratiti posebnu pozornost na razlike u secer i granatiranja sorte i njihove koristi.

Ako zelite jesti grasak, onda morate kupiti piling sorti. Ove vrste slatkog graska, slatkog (naravno, postoje razlike izmedu sorti), ukusna, to su sorte koriste u proizvodnji za izradu konzervi graska. Secer sorte se uzgajaju za ljudsku potrosnju lamela zajedno s sjemena. Oni se mogu jesti kao svjeze (iako ne svatko na svoj ukus), i nakon kuhanja (kuhati kao i crno-eyed grah - kuha u kipucu vodu i przene na maslacu).

U pravilu, nakon sto ih vise ukusna i pronaci vise obozavatelja. Dobiti od njega ukusni prilog mnogim jelima. Ipak, mi koristimo grasak secera ugriz, dok je ogranicen, tako da smo dodatno raspravljati o granatiranju kao najpopularniji sorti. Optimalne uvjete Grasak - hladno-otporan photophilous biljka sjeme poceti klijati na temperaturi od 1 ... 2C. Optimalna temperatura za rast biljaka i razvoj 12 ... 16C, a za cvjetanje i plodove formiranje 16 ... 20C.

Sadnice se mogu tolerirati kratkorocne zamrzavanje na-7C. Za klijanje sjemena graska je potrebno puno vode. To je jedan od razloga zasto bi trebao biti posijano u ranim fazama. Grasak mogu uzgajati u razlicite vrste tla. Osim toga, obogacuje tlo dusikom kroz aktivnosti kvrzicne bakterije podnijeti u tkiva korijenski sustav.

Znacajke POLJOPRIVREDNIH Poljoprivredna graska je prilicno jednostavan. Medutim, da biste dobili dobar urod sto trebate znati i koristiti neke od njegovih znacajki. Priprema tla i sjetva prvog vazna tocka - vrijeme sjetve. U sredisnjoj Rusiji da se rano zetve (krajem lipnja), sjeme treba sijati krajem travnja, sto je prije moguce kako bi proljece obrade. Na privatni i prigradskih naselja s plodnim tlom gnojivo za grasak ne moze napraviti.

Za slabije tlima pada (u ekstremnim slucajevima - proljece), preporucuje se kopanje i organski fosfor-kalij gnojiva. Od organskih gnojiva su pozeljna kompost ili humus, svjezi gnoj ne smiju se upisivati. Raspored se moze provesti kao suha i natopljene sjemena. Shema sadnje na privatnim posjedima ovisi o odabranom mjestu. Cesto grasak se sije uz ograde, u ovom slucaju su sjetva na uobicajeni nacin, u 1-2 redova, red razmaka od 15-20 cm, 5,8 cm izmedu sjemena

Ako dodijeliti zaseban krevet grasak, sijati bolje vrpce , udaljenost izmedu redova 15-20 cm, a izmedu traka od 50 cm u ovom slucaju to je lakse provesti weeding i popustanja, instalirajte podrsku. Sjemenke su pokopani na dubini od 2-3 cm

sijati grasak, a moze se kasnije do pocetka lipnja. U tom slucaju obrezivanje ce biti jasno u kolovozu. U novijoj Biljke su vrlo vazni za pracenje vlage u tlu prije klijanja. Sjeme se moze sijati odmah poslije kise, ili ih potopiti, sijati u brazdama obilno prolio, u ovom slucaju ce biti zajamcena prijateljski voca. Treba imati na umu da na neki kasniji datum sjetve graska biljke mogu patiti od prekomjerne topline u srpnju i pogoden razlicitih bolesti, u kolovozu, posebno u kisovito vrijeme.

U ranim sortama graska pozeljno je osigurati zaseban krevet podrucja, kao i oni su ukljuceni u rotaciji s povrca sije sredinom ljeta. U tom slucaju, zasijavanje provodi krajem travnja, usjeva dobivenih od kraja lipnja do sredine srpnja (2-3 tjedana). Sredinom srpnja, tlo iskopali i posijano u ovom mjestu rotkva, repa, rotkvica, rotkvica, salata, kopar i drugih zelenih usjeva.

Ugradnja podrzava drugi znacajka raste grasak - obvezno postavljanje podrzava, posebno za visoke sorte kasnije. Kao kula, mozete koristiti drva, plastike ili metalnim sipkama, razlicite vrste mreza, uvijati i druga biljna uzgajivac zadatak - utvrditi podrsku, biljka ce i dalje drzati se antene na vrh. Biljke na molova su pokriveni bolje, manje bolesnih, lakse zetve.

To mozete uciniti bez stupova u dva slucaja: raste poseban "usani" (ili bezlistochkovye) sorte, koje su s obzirom na veci broj antena su otporni na smjestaj, ili sadnju niske uzgoj ranog sorti. A u stvari, au drugom slucaju, razlicitih shema za sadnju je preporuceno - s obicnim udaljenost izmedu redova 15-20 cm, biljke mogao dobiti jedno za drugo i uhvatiti brkovima. Zalijevanje Trece pravilo - zahtjev za navodnjavanje u susnom vremenu, posebno u fazama pupi, cvatnje i sazrijevanja voca.

Grasak nosi kratkorocne susa, ali smanjena zetve, grasak brzo gubi okus i prehrambene kvalitete, te vrlo brzo zavrsava lezaj (rano sorte mogu proizvesti plod samo 7-10, 10-14 dana kasnije). Zadnji zetve, cetvrti, pravilo - vrijeme zetve. To je najbolje za prikupljanje lopatica u jutarnjim satima, nakon 3-4 dana.

Povrce graska Salata

fazu zrelosti je odredena na oci: zrna unutar blade je dosegla optimalna velicina (tockice koje se nalazi blizu jedna drugoj), ali lopatice trebaju ostati svijetle zeleno. Vise od dim, blijedo ostrice, izgled mreze ukazuju overripeness. Medutim, ove lopatice treba biti cista, kao i oni ometaju rast novih mladih ljudi. Zetva se ne preporucuje dugo skladistenje, inace brzo gubi svoju kvalitetu.

Kakav odabran kao jedan od vaznih uvjeta za uzgoj ukrasnih grasak je izbor sorti. Naravno, grasak - to nije rajcica ili krastavac, koji je u sjeme trzistu postoje stotine sorti. Stoga je vazno odabrati pravu vrstu mali broj njih u grasak. Sljedeca tablica prikazuje obiljezja od najzanimljivijih sorte graska, namijenjen za pilot podrucje drzi "ruski kuhinje vrt" u 2005-2008, a medu 30 sorti.

Gledano standardni i poznati brand Alpha. U opisu sorte navedene mogucem smjeru njihove uporabe kako bi se utvrdilo izbor. Ruski velicina. Kasni-sredneroslye razreda. Razlikuje po velicini lopatice i papar.

Zahtijeva podrzava. Moskva poslastica. Ocjena s najsladi grasak iz cijele kolekcije. Preporucuje se za uzgoj djece. Afilla. Raznolikost specificnih "zaliscima" tip papira. Mozete rasti bez dodatne potpore.

Sjever-zapad. Vrlo rano i visoke izdasan raznolikosti. Biljka je snazna, bob su velike, otporan na Fusarium. Pogodno za uzgoj u sjevernim podrucjima. Moze se uzgajati bez potpore.

Omega PO. Kasni-razne, Posebnost - duze razdoblje plodonosenja. Cak i tijekom vrucina nastavlja uroditi plodom. Preporuca se da raste za koristenje u srpnju i kolovozu. Ljeto RA. Rano sazrijevanje raznolikost s dugo razdoblje plodnih. Preporuca se sijati one koji nemaju na postrojenja neke rane i kasne sorte.

Mozete rasti bez potpore. Omiljeni FG. Vrlo dekorativne raznolikost. Biljka je doslovno pun malih lopatica s blagim slatko grasak.

Usporedba granatiranja grasak sorte VA Wasilewski Na temelju materijala www.ncsemena.ru

Povezani postovi:
  1. patlidzana pirjano s rajcicom

rajcica, grasak, patlidzan, vrste grasak, grah

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce