logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Pea

Grasak graska

Vjerojatno prvi koji je pisao o avanturama grasak, bio Paustovsky. A zahvaljujuci tome svjedoce nesrece - ocean liner "Dnepr" sjedio na hridi u blizini Bosphorus Strait. Paustovsky vidio da je vec potpuno unisten, zeljeza unutar broda cine pustos kao da je dobio vrlo mocan bombu. Ali mi znamo da je prvi "Dnepr" dobio samo mali otvor.

U stvari, preokrenuti brod na pola mogao samo nasilna oluja, ali je more bilo mirno taj dan. Krivac ispostavilo se da se dogadaji graska. Voda procurila kroz mali otvor u cekanju s mokrom tereta - teretnom prostoru nosi prepun grasak. Pea je poceo da nabubri, i, konacno, celicne armature parobrod razbio velikim pritiskom graska "eksploziju". Pea, vrt (Pisum sativum L.) , Od mahunarki obitelji (Fabaceae).

Godisnja bilje s vrlo slabim stabljike, puzanje ili prianja s viticama list da je kraj parnoperistoslozhnye lisce, imaju svoje vlastite povijesti. Candolle vjerovali da sjeme, ili vrt, grasak prije uvod u kulturu zivjeli u velikoj zapadnoj Aziji, mozda, na jugu Kavkaza u Iran. U Europi, grasak moze migrirati na arijske narode, ali u sjevernoj Indiji, on uzgaja, cini se, davno prije ovih dogadaja.

Kultura u Afganistanu gledao grasak do 3150 m nadmorske visine, a producirao botanicki analiza afganistanske graska dovelo znanstvenike da vjeruju da koncentrirane na istoku, u blizini indijskog strani ogromne raznolikosti Afganistanu znakova i geni mogu prepoznati ovu regiju (zajedno sa Sjevernom Zapad Indija), glavni - odnosno jedan od glavnih - izvorni zaristima kulture grasak, centar podrijetla azijskih oblika. Ukupno, uz grasak, pet ili zna (za druge klasifikacije), sest vrsta koje spadaju u ovog roda.

Ali kultura je nasiroko koristi, samo jedan od njih - Abyssinian graska (Pisum abyssinicum), koji, za razliku od obicne grasak (gotovo univerzalno uzgaja podvrsta graska) se uzgaja samo u Etiopiji i Juznoj Arabiji. Drugi grasak, polje, zajedno s vrtom se uzgaja u Himalaji. Opcenito, zasijavanje moze se podijeliti u tri podvrste - Azijski (ssp. asiaticum), Transcaucasian (ssp. transcaucasicum) i obicni (ssp. komune).

Voce - grah. Sjeme - gotovo kuglastih, s naboranom (mozga tipa) ili glatke povrsine. Razlikovati granatiranja i secer sorti. Takoder (namjerno) su podijeljeni u zitarice, Povrce i stocne hrane. U zrna sorti u hrani zrele sjemena koriste se uglavnom za kuhanje. Zreli graska sjemena sadrzavati do 34% proteina, 10% secera, od 20 do 48% skroba, 1,5% masti, oko 7% sirovih vlakana, vitamina A i C, vitamina B

glavni Granatiranje sorte smatraju "mergert", "Thomas Luxton G-29", "rani zelena 33", i secer - "neiscrpan 195", "Zhegalov 112"; zita bile poznate, "Torsdag" i "kapital." Danas, na temelju tih i drugih sorti su izvedeni stotine novih. Do podvrsta graska ponekad naziva pelyushku ili pijeska (siva) grasak - korov se cesto nalaze u graska usjeva, a uzgaja se u cistom obliku zelene krme, silaze i sijena.

Prije nego sto kuhati razlicita jela od graska, nemojte zaboraviti dvije ili tri jednostavna pravila. Buduci da je relativno dugo suhi grasak kuhani (dva sata) - pre-potopiti bolje (naravno, ne znaci konzerve ), A zatim popunite s hladnom vodom i kuhati na laganoj vatri sa poklopcem zatvorenim.

Grof kolicinu vode, buduci da dio uzavre daleko, a ne sipati hladnu vodu u posudu, ako je izracun Ispada da se krivo - ovaj proizvod ce izgubiti svoju okus. U patiti, mozete zaliti malo kipuce vode.

Grasak graska

A opet - bolje soli u zavrsnoj fazi kuhanja, inace razvaritsya grasak i kuhati ce biti duze, sto takoder dovodi do pogorsanja okusa. Ako zelite napraviti pire krumpir - grasak trljati i masirati cim kuhana, bez cekanja ohladi.

U ovom slucaju, pire krumpir ce biti vise ponuda, bez grudica. Usput, je pire s puno zelenila Persin, komorac, przen luk je choleretic svojstva, kao i blagi cisti i diuretski ucinak. Na kraju - stari recept graska kase. Kako kuhati kasa, zahtijeva samo casu svjeze (ili zelena), grasak, 3-4 krumpira, a cetvrtina salice heljde griz. Naravno, malo soli. Kuhajte svjetlu gore navedenih pravila i jesti za vase zdravlje!

Mozete kuhati burgeri od graska, graska palacinke s vrhnjem (ili kiselo mlijeko), kao i peciva punjena graskom i prze do zlatno smede luk. A ako ste dodali zeleni nadjev , ili - kolaci zelite vise! Medutim, posljednje (zelena u nadjev) - za amatera.

Kao sto znate, nekoliko dana bez zelenog i ne moze prezivjeti, dok su drugi troskovi dobro! Na temelju materijala shkolazhizni.ru

Povezani postovi:
  1. Bundeva berbe spremiti
  2. Grasak - proteina blago
  3. U grasak sadrze vitamine i minerale

bundeva, grasak, persin, krumpir, luk

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce