logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

O grasak

O grasak mrkva

Grasak je jedna od najstarijih ljudskih ulaz u kulturi biljke. Mjesto grasak u vrtu za odabir suho, otvoren, suncano. Za waterlogging graska reagira negativno. Hladno otporna biljka, sjeme klijati na temperaturi od 14 ', sadnice moze izdrzati smrzavanje do minus 6'.

Optimalna temperatura za klijanje od graska oko 1618 ', a za daljnji rast u 1520 `. Dobra zetva ove usjeva dobiva ispunjavanjem tla sa humusom (6 kg po 1 m2) za jesenje oranje i fosfor-kalij gnojiva (superfosfat i klorid 3040 g kaliy2030 g na 1 m2). U proljece prije sadnje napraviti amonijevog nitrata (2030 g/m2). Tijekom ljeta, sijati grasak u nekoliko datuma, koristeci razlicite vrste ranog zrenja.

Prije sjetve, 10 dana u grasak lijeci s 50% otopinom TMTD (5,0 g po 1 kg sjemena) za 10 min. s kontinuiranim mijesanje. Sow grasak u redovima rasporedeni 2 530 cm, a izmedu biljaka u 1015 cm, dubine postavljanja semyan47 vidjeti kada biljke doci do 1015 cm, site mora zamulchirovat humusa i drzati igle, koji podrzava za grasak vezani uspravno grancica, tako da manje stete korijenski sustav .

Ako ste brinu za sadnju izmedu redaka glavnoeryhlenie i korova. Sve vrste povrca graska granatiranja i pada u secer. Mesnate mladi ostrice (grah) moze se jede cijeli, zajedno sa sjemenkama i slatka kao grasak.

Za "lopata" grasak bere kada su mahune stan, socan, a sjeme samo poceti da se formira. Na zitarica dobivenih zetvom u punoj utovara normalne velicine i grasak. Da biste dobili grasak u zimi, mozete ga vyluschit od mahuna i odmah pada u lonac kipuce vode. Nakon sto voda uzavre opet, izvaditi grasak i nanese u tankom sloju na cistu krpu tako da zrna ne dodiruju.

Kad grasak nekoliko obsohnet svoje netolstym sipati sloj papira i na kraju suse na toplom i tamnom zadrzati graska zelenog i nije naborana. Vrijednost graska je visok sadrzaj vitamina i mineralnih soli. Zajednicka zelena goroshinaslovno multivitaminsko tableta. Postoji niz razlicitih vitaminovV, B2, C, PP, karotena.

Je li grasak i dobavljaca potrebna osoba mineralna, sadrzi soli zeljeza, kalija, fosfora i sl. Gorohnastoyaschaya ostava proteina i ugljikohidrata. To koliko proteina kao govedina medij debljina. Visok sadrzaj ugljikohidrata stavlja grasak u malo vise visoko-kaloricnu povrca.

Najvrednije grah, sadrze najvece kolicine askorbinske kiseline i vitamina B kompleksa Grasak se moze kuhani desetaka jela: Salate sa svim vrstama hrane, juhe, grasak (s mesom, gljivama, rajcica) juhe. Grasak se moze staviti van s mrkvom i cvjetaca sa sunkom i przenim lukom, itd. U starom ruskom kuhinja je poznata po jela kao sto su grasak zrazy, baka grasak, grasak puding.

Da bi jelo bilo ukusno grasak, potrebno je promatrati niz kulinarskih pravila, koja se sastoji u cinjenici da prije jela grasak s hladnom vodom i varyat11, 5:00 ispod peke zatvorena. Slani grasak, kada je gotovo spreman. Da biste zadrzali boju, mahuna ih kuhati u puno vode.

Smrznuti grasak treba da se stavi u kipucu vodu bez odmrzavanja, ne unistiti vitamine. Na temelju materijala netgarden.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica

mrkva, zelena salata, grasak, rajcica, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce