logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Korisno za grasak

Korisno za grasak, povrce

koristi kao topao oblog za zbroji i carbuncles omeksavanje. Grasak smanjuje vjerojatnost od raka, srcanih bolesti, visokog krvnog tlaka. Smetnje grasak, u bilo kojem obliku, usporava proces starenja i cijelo tijelo kao cjelinu. Pea protein sadrzi bitne za nase tijelo, aminokiseline, lizin, metionin, triptofan, cistin, itd.

Grasak (Pisum sativum) - godisnji travast biljka mahunarki obitelji (leptirast). Dobila svoje ime od cinjenice da su svi cvijece izgledaju kao mali grah brod (ili mjeseci). Dva bocna latica nalikuju vesla (ili krila), veliki cvijet kao jedro, i dva manja, spojena latice, kao brod (tijelo leptira). Voce graska - pod. Sastoji se od dva ventila i sjemena iznutra. Grasak - self-oprasivanje biljaka. Po strukturi ventili grah, ona je podijeljena u klase: Granatiranje i secer.

Ventili granatiranja sorti, tvrdi. Oni su unutarnji sloj pergament. To ih cini tesko i ne jestiv. Zrela list vrsta, kad se pritisne, lako prosiriti (luschatsya). Dakle, ove vrste se nazivaju "granatiranja". U graska vrste secera, pergament sloj na vratima tamo.

Krila su mekani i koristi u hrani kao cjelini. Ove vrste su obicno vise slatki grasak, i tako se naziva "secer". Ove sorte graska uzgaja za svoje nezreli mahuna (lopatice). "Ramena" jesti svjeze, kao i konzervirana, zamrznuta i kuhani. Tu su i sekundarni ("polusaharnye") sorte graska.U tim razredima, u zelenom stanju, mekan list i jestivih, ali u mjeri u kojoj sazrijevanja, postati krut i neprikladni za ljudsku konzumaciju.

Grasak je jedna od najstarijih povrca. Njegov prvi narasla vise vrtlari. Znali su isti ljudi koji to mogu jesti, cak u primitivnom drustvu. Povijest uzgoja graska ima najmanje 3.000 godina. Prema arheolozima, na Bliskom istoku, oni su pronasli ostatke jela od graska, kotorymne manje od 10 tisuca godina.

Iz tog razloga, dom graska je vrlo tesko odrediti. Uvjetno, to je Sjeverna Afrika - Jugozapadnoj Aziji. Prvi spomen grasak, ta mjesta su kVII vekudo AD.

Kasnije, oko pet stoljeca, grasak uvezeno na teritorij moderne Rusije. Opcenito, to je bilo tako dugo da nitko i ne zna tocno kada. Nije za nista, u takvim slucajevima u Rusiji reci: "To je jos uvijek u godini jedan." Grasak su odavno uzgaja za osobnu uporabu u kucanstvu.

Misa uzgaja grasak, kao i ratarskih kultura, bili su u ranom osamnaestom stoljecu. Jednom, grasak je uvezeno iz Francuske, on je brzo postao jako popularan u Rusiji. Grasak proslavio cak i cijele regije, a ne, Yaroslavl pokrajini. Lokalni vrtlari su dosli do nacina da se osusi graska "ramena" i raznosio ih za dugo vremena u inozemstvu.

Poznatom "grasak" su mogli rasti i kuhati u selima i Ugodichi Sulost, u blizini Rostov Veliky. U Rusiji, grasak, pa je dosao na okus, ono sto o njemu veliki broj poslovica i izreka. Na primjer: "zavidnu:. Djevojka u kuci, ali grasak u polju - koji ne prolaze, svatko patiti"

Grasak nije bilo dovoljno da odraste, imali smo i jos uvijek skupljati zetvu. I zele jesti grasak, uvijek je prepuna. Razlicite ptice: vrana, svraka, itd. Postoji samo nije bio strasilo. Bilo je zveckanje, i valjanje bauk.

Voli grasak izhuk-sjeme brod. Svatko od nas je izabrao, poedennye tih kukaca, zrna. U starim danima ovog Buba spremljene konoplje zasijana grasak. Buba-sjeme brod u podrucjima ne prikazuju se. Grasak i jesti svugdje, gotovo sve. To samo on ne. Grasak juha i kuhana kasa, ispeci kolace, napraviti tjestenina, pece palacinke, kuhana graska zele, pa cak i napraviti graska sira.

Nije ni cudo sto je bio pozvan u Rusiji "kralj Peas". U jugoistocnoj Aziji grasak zaru, slani i posute zacinima i jede kao snack. Arapi od slanutka (graska velicine pijeska-zuta s ukazao savjet), popularni snack "hummus."

Od slanutka kao i tradicionalne zidovske vruce snack "falafel." Zeleni grasak "mislim" konzervirane i smrznute varijante. Ako kasa grasak s metvicom, limunov sok i maslinovo ulje, dodajte jogurt tamo, mozete dobiti vrlo njezna i zdrave zalogaje . Pea "ostrice" u Europi pod nazivom "suga-tout" (iz francuske Mang tout -. Jesti sve) ili "brokula grah". Od tog broja, kuha juhe, variva, a koristi se u salate.

U Kini i Tajlandu, te svijetlo-zelene mahune su vitki s ugodnim svjezim mirisom nuzno dodan jelo peceno povrce. Jelo od graska je vrlo raznolika i korisna. Oni su uvijek ukrasiti i diverzificirati svoju radnu povrsinu.

Grasak, ovo je proizvod o kojem Hipokrat je rekao: ". Hrana treba biti nas lijek, a lijek - hrana" Autor: Stanislav Getman izvor: Korisno za grasak i mahunarke: Proizvodi grasak i druge mahunarke

Related rekord:
  1. Bundeva je ukusna i korisna
  2. Pogledajte
  3. Krastavac
  4. papar

sparoge grah, grasak sorte, paprika, grasak, grah, salata

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce