logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Godisnja biljke graska

Grasak godisnja biljka krumpir

Grasak - Vrt graska (Pisum sativum) - proljece ili godisnji biljka prezimljavanje jaja. Njegov uzgoj u nasoj zemlji traje oko 5 milijuna hektara, ili 90% od ukupne povrsine pod mahunarke. Grasak, kao visoko-proteinska biljka (proteina u zitaricama 22 do 34%), ima hrane i hrane za zivotinje vrijednosti. Kukuruz (zrele sjemenke) se jede, obraduju za proizvodnju zitarica, brasna, konzervi hrane. Fodder sorti graska hraniti stoku.

100 kg suhe graska sjemena sadrzi 117 prehrambenih proizvoda, 19,5 kg probavljivih proteina, 100 kg slame - za 23 do 30 jedinica hrane, 3,1 - 3,5% probavljiv bjelancevina. Glavna podrucja uzgoja graska: Srednje - crnica regiji, ne-crne tla zona, Volga, Ukrajina, Balticke drzave, Urala i Sibira. Zemlja je zonama vise od 35 sorte graska.

Neki od njih su vrste krupnosemennye - Victoria Mandorfskaya, Victoria Strub, srednesemennye - Uladovsky 303 Uladovsky 208 Shtambovy 2, graska - Kapitalni Torsdag. Bioloske znacajke. Grasak - jedna od sazrijevanja zrna mahunarki. Vecina njegovih vrsta zrele u 75 - SO dana. Zahtjevi za manje topline.

Sjeme klijati na temperaturi od 1 do 2 `C, snima se u 3 do 4 'C, noc mraz od - 7' S. Grasak dozivljava povecane potraznje u vlage. Medutim, visoki prinosi ove usjeva u Sibiru i Kazahstanu u podrucjima s neadekvatnim vlage sugerira da su pustili sorti graska razvijaju snazan korijen sustav kako bi se zadovoljile biljke vlage.

Bilo tla grasak nepretenciozan, ali raste bolje crnica, siva sumskih tala. Ne podnose preplavljen i slana tla. Metode uzgoja graska. Grasak - nezahtjevne na preci kulture, tako da se moze sijati plodoreda nakon zimu ili proljece zitarice, kao i nakon redak (kukuruz, krumpira, secerne repe).

Vegetacije omogucuje uzgoj graska u svojoj radnoj parove pod razi i ozime psenice. Eksperimenti provedena u Ukrajini, Sredisnja - crnica podrucja i Gorki regiji pokazali su da grasak - veliki prethodnik zime. Posebno dobri rezultati koji su dobiveni koristenjem grasak kao parozanimayuschey kulture. Obrade tla pod grasak ne zahtijevaju od bilo kojeg - nema posebnih trikova.

Je kao u ranim usjevima, osobito u pogledu graska - on odgovara pozitivno na dubinu od primarne obrade. Prije sjetve, drljanje, ili polje na razini valjanje. Za graska je od velike vaznosti u primjeni, uz dozu od 40 - 60 kg aktivnog sastojka po 1 hektaru. Dobri rezultati su dobiveni red primjenom granuliranih superfosfat.

Ovo gnojiva ubrzati sazrijevanje usjeva graska i povecati njegovu kvalitetu. Na kiselim tlima, primjenjuju vapna na travnjak-podzolic - molibden i bora. Prinosi od graska u velikoj mjeri ovisi o sjemenu stopa, metoda sjetve i vrijeme. Najbolji nacin da se sjeme - zatvoren busilice.

Raspored stope postaviti ovisno o velicini sjemena i poljodjelstvo Distrikta. Oni se krecu od 1,1 do 1,6 milijuna odrzive sjemena po 1 ha, sto je krupnosemyannyh ocjene od najmanje 300 kg, srednesemyannyh 250 do 270 kg i microspermae 180 do 225 kg. Tlo pogodno za slabookulturennyh visa stopa sjetve - za 1,6 milijuna odrzive sjemena po 1 ha. Grasak sije u prvim danima proljetnu sjetvu sjemena biti u mogucnosti koristiti sve proljeca vlage u tlu.

Ako je kasnjenje u sjetve graska kasniti sazrijevanja i smanjuje prinos, posebice u okupiranom parovima. Raspored dubina od 4 do 8 cm nakon sadnje nuzno valjanje. Za kontrolu korova i tla kore grasak podrlja prije i poslije punog nastanka. Ako niste spremili drljanje usjeva od korova, oni su tretirani s herbicidima.

Prskanje se obavlja na biljke visine 5 - 15 cm Grasak zreti neravnomjerno, a za pocetak berbe kada je oko 3 / 4 mahune pozute. Ocistite grasak za dvije sarkama zaglavlje.

Rolls tucen kombinira s pickups, ovisno o vremenu u 3 - 4 dana nakon kosnje. Nakon vrsidbu, sjeme bez necistoca u zrnu za ciscenje strojeva i sortirati. Suha zrna je bolje za podrucja s aktivnim ventilaciju. Pea je uspravno proizlazi, a time i za potporu, uz grasak, ponekad zasijana kultura, uglavnom zob.

1 milijuna klijanje sjemena graska je dodao 3 milijuna odrziv sjeme zobi. U tom slucaju prinos graska je oko 50%. Na temelju materijala enc.sci-lib.com

Povezani postovi:
  1. Stetocine paradajza
  2. Rajcica

krumpir sorte grasak, grasak, rajcica

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce