logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Dish od graska

Prehrana grasak grasak

Prehrana grasak nije samo ukusna, nego neosporno korisna. Pea biljni protein je vrlo vazno za tijelo aminokiselina - cistein, lizin, triptofan, metionin i druge potrebne za izgradnju zivotinjskih proteina. Secer, masnoce, skrob, sol, kalij i fosfor sadrzaj je prilicno visoka, bitni sastojak glavnih energetskih spoj u zivotinjskim i ljudskim stanicama - ATP - stavyatgorohna prvo mjesto medu svim drugim usjevima u smislu prehrane i energije.

Dobar razlog za Rusiju grasak puding nazvan nutsedge. On je jak diuretik i koristi se za bubreznih kamenaca. Za rjesavanje upalnih infiltrata cvrste, apscesi, vazno primijeniti poultices graska brasna.

Nedavne studije su otkrili hormon poput spojeva maslegoroha. Nedavno, znanstvenici su objavili rezultate, sto nedvojbeno dokazuje da je normalno grasak - pravi lijek. Voce grasak sadrze visok postotak antioksidansa (tvari koje usporavaju oksidaciju), proteina, a to su vazne za tijelo minerala poput kalcija i zeljeza.

Grasak smanjuje vjerojatnost od raka, srcanih bolesti, visokog krvnog tlaka i usporava proces starenja koze. Europska unija je izdvojila znanstvenik i pol milijuna dolara za dodatno otkrica, a francuski perfumers vec poceo razvijati kreme sa sastojcima iz graska. Kineski je koristan svojstva gorohabylo leda prije nekoliko tisuca godina.

Prema teoriji tradicionalne kineske medicine grasak zatvara otvore plovila, uklanja ravnodusnost, zaustavlja proljev, pomaze kod bolesti krvi, zuci, i pretilosti. Na temelju materijala polezno-vsem.ru

grasak

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce