logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Grasak

Grasak povrce

Grasak - godisnji travyanistoerastenie. Maticne suplja, s tseplyayuschimisyausikami razlicitih duljina - 45 - 250 cm, prema strukturi u proizlazi razlicitih sorti mogu biti obicna ishtambovymi. Lisce imparipinnate, leci kraj pretvorio u brkove. Stained proizlaze iz svijetlo zelene do tamno plavkasto-zeleni. Vecina sorti povrca graska cvjetovi su bijeli, biseksualne, self-oprasivanje.

Grah grasak u nezrelom sostoyaniipredstavlyayut prehrambeni proizvod, pod nazivom grasak. Bogatsaharom grasak (do (6 -7%), bijela (5,6%) i vitamina C (25-35 mg na 100 g svjezeg proizvoda), koji je hranjiv i ukusna delaetego Povrce. Grasak je jedan od prvih povrca. Zbirka urozhayabobov poceti krajem lipnja - pocetkom srpnja. Grasak imolodye ostrice koji se koriste u svjezem obliku, kao i juhe, predjela, borbe s drugim povrcem.

U pischevoytsennosti graska je od posebnog interesa kao terapeutsko sredstvo. Vnarodnoy medicina decoction lisca i sjemenki se koristi kao diuretik nadbubrezna kamen bolesti. Poultices graska brasna omeksati zbroji i apscesa.

Voce graska - pod, koji u praksi se cesto naziva folikul. Po strukturi su grah Granatiranja i secer. U krilima granatiranja grah u kozast pergameni takozvane secer grah sloy.U pergament sloj nije, a zelenom bojom kao sto su oni koriste u pischutselikom. Grasak sjemena na obrascu su tri vrste: okrugla, mozak, i prolazne.

Korijen sistemagoroha stap tipa, formiran kvrzica na korijenu - koloniimikroorganizmov kvrzicne bakterije vezu dusik iz zraka u pristupacne dlyarasteny drzave. Povrca graska-hladno-otporne biljke. Sjemenke pocinju klijati da u svojoj 4-6 C. Rasadnicarstvo smrzavanje do 4 C. Grasak zahtjevna vlage, posebno u periodprorastaniyasemyan, ljubavi svjetla, raste slabo na kiselim tlima.

Iz tla cini polymineralic tvari. Vrlo picky o fosfor i kalij gnojiva. Azotnyeudobreniya potreban samo tlima siromasnih u dusik. Strojevi. Mjesto za uzgoj graska, odabir otvorene, suncano. Tla bi trebali imati (rN6-7).

Dobro prinosi su dobiveni ispunjavanjem ovoschnogogoroha tlo humusom ili (0,5 kante po 1 m 2) pod tla nakon zetve usjeva osennyuyuperekopku prije i mineralnih gnojiva (30-40 g superfosfat i kalij klorid, 20-30 g na 1 m2) . U proljece prije sadnje vnosyatazotnye gnojiva (15-20 g 20-30 g uree ili amonijevog nitrata na 1 m). Za sortiranje sjemena, zitarica povrezhdennyegorohovoy i odaberite boleepolnovesnye, oni su uronjene u 3% otopinu natrijevog klorida (30 grama soli po 1 litru vode).

Semenaudalyayut pojavile, i naselili se na dnu je oprana vodom izravno, a zatim susi na protocnost. Tijekom ljeta gorohseyut u nekom vremenu, koristeci razlicite preranost. Zapocnite sjetvu vkontse travnja - pocetkom svibnja i to zavrsi, obicno krajem svibnja. Grasak seyutdvuhstrochnymi vrpce chtooblegchaet visekratnu upotrebu prirucnik zbirka graha.

Udaljenost izmedu traka 50 cm, 20 cm izmedu redaka, ocjene za granatiranje (na zelenyygoroshek) i 40 cm za secer na noz, izmedu rasteniyamiv raspon 4-6 cm dubine sjetve na teskim tlima 3 do 4 cm u plucima - je 5-6 cm sjetve 15-20 g po 1 m2. Raspored bi trebao biti zapecacene s vrha. Kako bi se predohraneniyasemyan od izlijeganja ptica zemljiste s sjetve graska za pokrice pojavu proziran film.

Briga za grasak, posebno tijekom klijanja i poyavleniyavshodov, weeding, hoeing i gnojidbe, deratizacije. Kada snima se jaci i otici u rast biljaka podstavlyayuthvorostiny, drzeci brkovima, grasak moze rasti vertikalno. Grasak hrane 1-2 puta, sto zalijevanje 10-15 g uree, superfosfat i 20-30 grama 10-15g kalij klorida po 1 m2.

Zetva granatiranja grasak, grasak za pocetak u vrijeme kada zrna struchkedostigli maksimalnu vrijednost, a list zelene i socne, bez znakova povrsina setkina. Pojava bijele resetke na pod - znak da goroshekperezrel. Grah, grasak saharnyhsortov ostrice ukloniti u vrijeme kad su zelene, stan, mesnat, socan i natjecaj, snedorazvitymi sjemena.

Ciscenje Granatiranje grah i secer sorte se odrzavaju nekoliko puta sezonu na merepospevaniya grasak. Na temelju materijala nlogorod.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica

rajcica, grasak i povrca

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce