logo

Jedite organsko
povrce i sokove

Korisno za povrce

Sastav grah

Sastav grah povrca

Grah obyknovennayaodnoletnee zeljasta mahunarki. Biljka ima prilicno dugo navijanje stabljike. Lisce biljke troychatoslozhnoperistye. Cvjetovi su bijeli grah, ponekad ljubicasta, prikupljaju se u malim cvatovima aksilarne obliku grozda. Nakon cvatnje, sazrijevaju voce s fasoligladkie sjeme mahuna izmedu spuzvasto zidova. Prica pocinje u Kini grah, iz koje biljke navodno dogodio.

Najpopularnije grah kupili u starom Rimu, kao hrana i kozmetickih proizvoda. Unatoc vecoj ucestalosti u anticko doba, moderno grah je donio u Europu iz Amerike. Danas proizvoda je siroko uzgaja u zemljama ZND-a. Valja napomenuti da je prvi plodovi grah su vrijedne namirnice koje sadrze gotovo sve potrebno za ljudsko tijelo tvari.

Sadrzaj proteina od graha i mesnih proizvoda hvata riba, to je i grah proteina probavlja u tijelu, za 75%. Osim proteina u grah sadrze veliki broj aminokiselina (ukljucujuci i ugljikohidrata, mono-i oligosaharidi, organske kiseline, skrob, karotena, vitamina B, C, PP, flavonoidi, itd.). Osobitost kemijski sastav zrna je u mineral bogat sadrzaj fasolimagny, fosfor, kalij, bakar, cink i druge ne manje korisne stvari.

Takoder, treba napomenuti da sadrzaj bakra i cinka, najvise medu ostalim Povrce. cink, pak, sintetizira vecinu enzima i hormona, sto je vazno u prehrani. Kalijeve soli se uklanja iz tijela viska tekucine i pomaze istovariti na kardiovaskularni sustav.

Arginin u grah je antidijabetik svojstva. Moderna znanstvena medicina droga grah odbacili, ali tradicionalne medicine je smjesten grah kao prilicno jaka lijek za bolesti bubrega i mjehura, isijas, giht, reumatizam, visoki krvni tlak, dijabetes, bubrezni kamenac. To je eksperimentalno dokazano da je zbog visokog sadrzaja kalija iz tijela tekucine je izvedena.

Dakle, neki izvori preporucuju uporabu od graha s bolesti bubrega, bolesti srca, edema. Bean caj je ucinkovit u bolesti mochevyvoditelnyh nacine i uz obilje akumulacije mokracne kiseline, polyneuritis, reume, gihta. Osim toga, tradicionalne medicine je poznato vanjsku upotrebu grah brasna u razne kozne bolesti i upala, kao i placuci ekcemi. Oguliti ekstrakt graha koji se koriste u prehrambenim giperklimii za niske razine secera u krvi.

Recept grah vode infuzija: za kuhanje 2-3 zlice drobljenog voca grah izlio dvije salice kipuce vode i ostavite da se uliti u toplo mjesto. Preporucuje se uzeti u ranim fazama dijabetesa za 20-40 minuta prije jela tri puta dnevno. Kontraindicirano koristenje grah u sirovom obliku, kao plodovi sadrze tvari koje mogu uzrokovati trovanje tijela.

Ako trovanja proljev, povracanje. Na temelju materijala www.medrezept.ru

Povezani postovi:
  1. Rajcica
  2. Krumpir

grah, krumpir, rajcica, povrce

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bundeva bundeve bundeve sok cesnjak grah grasak klice krumpir lagenariya luk mrkva paprika patlidzan persin poriluk povrca povrce rajcica rajcice salata squash tikvice zelena salata

links(1); ?>

Copyright rajcica.asert.info All Rights Reserved

Siri se povrce